Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ποια είναι τα απαραίτητα εργαλεία του μακιγιάζ;


Αποκτήστε τα βασικά εργαλεία για το μακιγιάζ σας για να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε είναι ότι θέλουν συχνό πλύσιμο και μία ενυδατωμένη και καθαρή επιδερμίδα.
Πινέλο για:
…πούδρα: Είναι μεγάλο και χνουδωτό με μακριές τρίχες για να απλώνει ομοιόμορφα την πούδρα. Επιλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους με ημίσκληρες τρίχες. Αν είναι πολύ απαλές δεν θα μπορείτε να αφαιρείτε την περιττή ποσότητα πούδρας.
…ρουζ: Μικρότερο από ένα πινέλο πούδρας, αλλά παρόμοιου σχήματος. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τα πινέλα που υπάρχουν μέσα στις συσκευασίες των ρουζ – είναι συνήθως μικρά και οι τρίχες σκληρές.
…σκιές ματιών: Χρειάζεστε τρία πινέλα. Ένα μεγάλο για να απλώνετε τις σκιές σα βάση, ένα μεσαίο πινέλο για πιο προσεγμένη εφαρμογή των σκιών και ένα μικρότερο για τις λεπτομέρειες.
…τα χείλη: Επιλέξτε ένα με μικρή, συμπαγή και μυτερή κεφαλή για να σχηματίσετε το περίγραμμα των χειλιών ακόμα και στις γωνίες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για το κραγιόν ή το lip gloss και για την ανάμειξη των δικών σας συνδυασμών.
Άλλα εργαλεία
Σφουγγαράκια για το make up: Είναι τριγωνικά, σπογγώδη, συμπαγή και ελαστικά και βοηθούν στη σωστή εφαρμογή του υγρού make up και της βάσης δημιουργώντας έναν τέλειο καμβά.
Βουρτσάκι για τα φρύδια: Βοηθά στο «στρώσιμο» των σκιών ή το μολύβι φρυδιών. Βουρτσίζοντας τα φρύδια προς τα πάνω, τα μάτια σας δείχνουν μεγαλύτερα.
Τσιμπιδάκι φρυδιών: Αυτά που έχουν διαγώνια μύτη είναι τα καλύτερα. Βεβαιωθείτε ότι οι άκρες εφαρμόζουν ακριβώς, ότι πιάνουν τις τρίχες και ότι μπορούν να αφαιρέσουν μία τρίχα τη φορά.
Ξύστρα: Απαραίτητο για τα μολύβια του μακιγιάζ.
Πώς να τα καθαρίζετε
Καθαρίστε τα πινέλα με ζεστό νερό και το σαμπουάν σας. Βρέξτε τα και τρίψτε τα με το σαμπουάν απαλά προς την φορά των τριχών προσέχοντας να μην λυγίζετε ή τραβάτε τις τρίχες. Ξεπλύνετε κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό. Τα σφουγγαράκια πλένονται περίπου με τον ίδιο τρόπο. Χρησιμοποιήστε κάποιο αντιβακτηριακό καθαριστικό, τρίψτε απαλά το σφουγγαράκι, ξεπλύνετε με ζεστό τρεχούμενο νερό και στύψτε το στην παλάμη σας. Τοποθετήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί, μέχρι να στεγνώσουν τελείως και μην τα κλείνετε σε θήκες ή στο νεσεσέρ σας όταν είναι ακόμα νωπά. Η υγρασία ευνοεί τους μύκητες και τα μικρόβια. Μην αφήνετε τα πινέλα να στεγνώνουν όρθια. Φροντίστε να τις τοποθετείτε πάντα οριζόντια πάνω σε απορροφητικό χαρτί που θα τραβήξει την υγρασία με το πιο φυσικό τρόπο και δεν θα χαλάσει τις τρίχες.
Το μυστικό
Αν έχετε επιδερμίδα με ακμή, καθαρίστε τα πινέλα σας με ειδικά αντισηπτικά υγρά σκευάσματα, μετά από κάθε χρήση και αποθηκεύεστε τα σε καθαρό μέρος. Αν η επιδερμίδα σας είναι υγιής, φροντίστε να αφήνετε τα πινέλα σας, πάντα σε καθαρό μέρος και τα πλένετε μία φορά την εβδομάδα, με την προϋπόθεση ότι τα χρησιμοποιείτε μόνο εσείς.
ΠΗΓΗ: www.omorfamistika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: