Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Οδηγίες Self Tanning


self tanning

Με απλά λόγια: θέλετε σέξι, μπρονζέ χρώμα!

Ok, τα προϊόντα self tanning είναι με το μέρος σας κι εδώ που τα λέμε, πρόκειται για μία πιο healthy επιλογή από το να κάθεστε με τις ώρες στον ήλιο, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο τις υπεριώδεις ακτίνες UVA/UVB να κάνουν κακό στην επιδερμίδα σας. Διαβάστε όμως προσεκτικά τις παρακάτω  οδηγίες για να τα χρησιμοποιήσετε σωστά.
Θα χρειαστείτε:
  • Προϊόντα self tan για το πρόσωπο και το σώμα σε μορφή λοσιόν, κρέμας ή για πιο πρακτικά σε σπρέι (φτάνουν πιο εύκολα στις δύσκολες περιοχές). Για το πόσωπο ή πιο express λύση είναι τα μαντηλάκια. Προσοχή στην επιλογή απόχρωσης!! Πάνω στο προϊόν υπάρχει η ένδειξη που θα σας οδηγήσει να επιλέξτε το κατάλληλο σύμφωνα με τον απόχρωση της επιδερμίδας σας.
  • Ένα srub και για πρόσωπο και ένα για το σώμα (SOS)
  • Ενυδατική και για το πρόσωπο και για το σώμα
  • Ένα προϊόν σιλικόνης για τα μαλλιά (θα εξηγήσουμε)
  • Βαμβάκι και χαρτομάντηλα (πάντα χρειάζονται)
  • Βοήθεια ίσως από κάποια φίλη, ιδιαίτερα για την περιοχή της πλάτης.

Για το σώμα:

Κανόνας 1ος: απλώνουμε το self tan σε καθαρή επιδερμίδα και αφού έχουμε ξεμπερδέψει με διεργασίες όπως η αποτρίχωση.
Προετοιμάστε την επιδερμίδα: για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μπρονζέ αποτέλεσμα, η επιδερμίδα του σώματος αλλά και του προσώπου πρέπει να είναι λεία και ενυδατωμένη. Δύο με τρείς μέρες πριν απλώσετε το self tan σας, κάντε απολέπιση στην επιδερμίδα σας και στη συνέχεια απλώστε το προϊόν ενυδάτωσης.
Απλώστε το προϊόν ομοιόμορφα όπως θα κάνατε και με την ενυδατική σας κρέμα, ξεκινώντας από το πάνω μέρος του πέλματος.  Υπάρχουν και πολύ καλά νέα: το self tanning καμουφλάρει την κυτταρίτιδα!


Περιμέντε πέντε λεπτά κια βάλτε ένα παλιό t-shirt. Μπορείτε να ντυθείτε μετά από δύο ώρες.

Extra tips:

  • Για να μην βάψετε πορτοκαλί τα χέρια σας μπορείτε να απλώστε λίγη ποσότητα από ένα anti-frizz προϊόν για τα μαλλιά που να περιέχει σιλικόνη. Διαφορετικά μπορείτε να φορέσετε γάντια.
  • Βάλατε κατά λάθος παραπάνω ποσότητα ή βαρεθήκατε το χρώμα; Σβήστε το χρησιμοποιώντας το scrub σαςκατά προτίμηση σε κρεμώδη μορφή.
  • Η ξηρή επιδερμίδα σε περιοχές όπως αγκώνες και φτέρνες έχουν τα περισσότερα “μπαλώματα” δηλαδή, ανομοιομορφία στο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να αναμείξτε το self tan προιόν με την ενυδατική λοσιόν και κάντε καλό μασάζ.

Για το πρόσωπο:

Στο πρόσωπο όπως και στο σώμα, πρώτα φροντίζουμε να κάνουμε την διήμερη κούρα απολέπισης και ενυδάτωσης.
Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι φυσικό. Για να το πετύχετε, χρειάζεστε υπομονή. Μην απλώνετε λοιπόν όλη την ποσότητα με την πρώτη φορά!  Μπορείτε να εφαρμόσετε μία στρώση την μία μέρα και μια δεύτερη την επόμενη.
Για πιο φυσικό αποτέλεσμα, αναμείξτε το προϊόν με την ενυδατική σας κρέμα. Απλώστε το σε καθαρή επιδερμίδα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό προσέχοντας ώστε μην πάει στα μάτια σας. “Δούλέψτε” το προϊόν, όπως τα κάνατε και με την ενυδατική σας κρέμα.
Σκουπίστε με ένα χαρτομάντηλο τα μαλλιά στη γραμμή του μετώπου και μην ξεχάσετε να κάνετε scrub στα νύχια (σίγουρα ποσότητα self tanning θα έχει μείνει εκεί) αλλά και στα χέρια σας, ώστε να καθαρίσουν.
Μην αγγίζετε για μισή ώρα την επιδερμίδα σας ώστε το προϊόν να απορροφηθεί καλά.
Έγινε καλή δουλειά; Λοιπόν τις επόμενες μέρες αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικά προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως Retin-A (ρετινόλη) AHAs, BHAs (διαβάστε πίσω τα συστατικά) γιατί έχουν απολεπιστικές ιδιότητες τα οποία δρουν σαν η γόμα για το σέξι μπρονζέ χρώμα σας.
Extra tip: Για επαγγελματικό αποτέλεσμα σας προτείνουμε την τεχνική self tanning με σπρέι που εφαρμόζετε σε κέντρα αισθητικής. Σε μια επίσκεψη μπορείτε να εξασφαλίσετε αποτέλεσμα που θα διαρκεί για περίπου μια εβδομάδα ενώ θα διαλέξετε ακριβώς την απόχρωση που επιθυμείτε…
ΠΗΓΗ: www.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: