Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Συμβουλές για λαμπερή επιδερμίδα


Θέλετε να παραμείνετε φρέσκιες και δροσερές, προλαμβάνοντας ή απαλύνοντας τα σημάδια της κούρασης ή του χρόνου; Μπορείτε να το πετύχετε εύκολα και γρήγορα.
Το πρόσωπο αναμφίβολα αποτελεί το πρωταρχικό σημείο αναφοράς του εαυτού σας σε σχέση με τους γύρω σας, αφού αντανακλά την προσωπικότητάς σας, «προδίδει» την ψυχική σας διάθεση και εκφράζει την ανάγκη σας να είμαστε επιθυμητοί και γιατί να το κρύψωμεν… ερωτεύσιμοι.
Βέβαια, το άγχος, η καθημερινή κούραση, οι ρύποι του περιβάλλοντος «αναγκάζουν» την επιδερμίδα του προσώπου να χάσει την ελαστικότητά της επιβαρύνοντας την μέχρι και πέντε επιπλέον χρόνια, ενώ το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή και οι συχνές αυξομειώσεις του βάρους της προσθέτουν έως και δέκα χρόνια, κάνοντάς τη να δείχνει θαμπή και άτονη. Μάθετε, λοιπόν, τους τρόπους για να αποκτήσετε μια λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα.
Κοιμηθείτε αρκετές ώρες: Όσα χρήματα και να ξοδεύετε για να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες αν δεν κοιμηθείτε αρκετά δεν απαλλάσσεστε από όλες τις βλαβερές επιθέσεις της μέρας.
Πιείτε κόκκινο κρασί: Το κόκκινο κρασί έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης δράση που δεν ωφελεί μόνο την καρδιά αλλά και το δέρμα.
Παραμείνετε ήρεμες: Δεν ξέρετε πόσο ήρεμες μπορείτε να μείνετε αλλά η αύξηση του στρες προκαλεί και αύξηση στη παραγωγή των ελευθέρων ριζών, οι οποίες μειώνουν τη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, των πρωτεϊνών δηλαδή που βοηθούν την επιδερμίδα να παραμένει νεανική και σφριγηλή.
Αποφύγετε τις εναλλαγές τις θερμοκρασίας: Όχι μια στη δυνατή δροσιά και μετά έξω στη ζέστη. Γιατί το δέρμα σας καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ενέργειας για να προσαρμοστεί και έχει λιγότερα αποθέματα για να αντιμετωπίσει οτιδήποτε άλλο.
Κάντε μασάζ: Ένα καλό μασάζ αυξάνει την μικροκυκλοφορία και εμποδίζει την εμφάνιση των ρυτίδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: