Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Κάηκες από τον ήλιο; Έξυπνες συνταγές που θα σε ανακουφίσουν με ό,τι έχεις στο ψυγείο!


O ήλιος είναι μια υπόθεση που πρέπει να παίρνουμε σοβαρά!
Πολύ σοβαρά καθώς το λιγότερο που μπορεί να μας προκαλέσει η έκθεση στον ήλιο χωρίς να έχουμε πάρει τα κατάλληλα μέτρα (γυαλιά, καπέλο, αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας τις πρώτες μέρες, αποφυγή της έκθεσής μας τις μεσημεριανές ώρες κλπ.) είναι η φωτογήρανση. 

Αν, λοιπόν, την στιγμή που διαβάζεις αυτό το άρθρο νιώθεις ταυτόχρονα την επιδερμίδα σου να σε τραβάει, σίγουρα δεν έχεις τηρήσει κάποιον από τους παραπάνω κανόνες. Και το the worst case σενάριο: ανοίγεις τα ντουλάπια του μπάνιου σου και διαπιστώνεις ότι δεν σου έχει μείνει ούτε σταγόνα after sun για να σε ανακουφίσει! Πάρε το laptop σου, πήγαινε μέχρι το ψυγείο σου και ξεκίνα να διαβάζεις ποια φυσικά προϊόντα θα λειτουργήσουν σαν βάλσαμο! Σίγουρα θα έχεις κάποιες ντομάτες. Σωστά; 
 
Ντομάτες
Εάν είσαι επιρρεπής στο κάψιμο τότε φρόντισε να έχεις πάντα κάποιες....extra ντομάτες στο ψυγείο σου! Γιατί; Είναι τόσο απλό! Τα αντιοξειδωτικά που έχουν οι ντομάτες βοηθούν δραστικά στην καταπολέμηση φλεγμονών. Έτσι οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί άμεση μείωση της ερυθρότητας στο δέρμα, απλά πολτοποίησε μια απο τις ντομάτες που έχεις στο ψυγείο και άπλωσε τον πολτό στο καμμένο δέρμα!

 
Γιαούρτι
Η πιο απλή συνταγή για την καταπολέμηση του καψίματος στο πρόσωπο είναι να αναμείξεις μισό φλυτζάνι αλεύρι βρώμης με ένα φλυτζάνι κρύο γιαούρτι και να το απλώσεις στο πρόσωπό σου για 15 περίπου λεπτά. Τα συστατικά του γιαουρτιού που είναι ευεργετικά για πόνους στο στομάχι, είναι το ίδιο ευεργετικά και για το καμμένο πρόσωπο!

 
Αγγούρι
Νόμιζες πως τα αγγουριά είναι θαυματουργά μόνο στην περίπτωση που θες να ξεκουράσεις τα μάτια σου και να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους; Όχι! Μάθε λοιπόν πως εκτός απο αυτό, προσφέρουν ανακούφιση απο το κάψιμο με το να προωθούν την κυκλοφορία του αίματος και να επαναφέρουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σου στο φυσιολογικό. Απλά κόψε λίγες φέτες αγγούρι και τοποθέτησε τις στο σημείο που νιώθεις το κάψιμο!

ΒερίκοκαΚαι σαν να μην έφτανε η φαγούρα και το τσούξιμο, άλλο ένα μειονέκτημα του ηλιοκαμμένου δέρματος είναι το ξεφλούδισμα. Πως θα το καταπολεμήσεις; Με βερίκοκα και μέλι, τα οποία σε συνδυασμό είναι θαυματουργά!
Για να φτιάξεις λοιπόν αυτή την μάσκα δεν έχεις παρά να βάλεις 3 εώς 5 βερίκοκα σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν και στη συνέχεια να ρίξεις ένα κουτάλι της σούπας μέλι, να τα ανακατέψεις μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα και να το απλώσεις στο σημείο που θες!
Εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: