Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Για να αδυνατίσετε… πρέπει να το φανταστείτε



Το βάρος περνάει απ' το μυαλό 
Κάνεις και ξανακάνεις δίαιτα, αλλά δυστυχώς ακόμα είσαι μακριά από τη στιγμή που θα αποκαλέσεις τον εαυτό σου «αδύνατο». Τι λένε πάνω σ' αυτό οι μελέτες;
Ότι εάν δεν κάνεις εικόνα τον εαυτό σου σε slim version, τότε έχασες. Μάλιστα, εδώ κρύβεται το μυστικό. Οραματίσου την πιο αδύνατη εκδοχή σου και τότε είναι ζήτημα χρόνου να τη φτάσεις.
Τι μπορείς να κάνεις:
Με τα μάτια στο πιάτο
Σύμφωνα με τις έρευνες του University of Bristol, οι άνθρωποι που συνηθίζουν να γευματίζουν ενώ παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή ή βλέπουν τηλεόραση μένουν συνήθως ανικανοποίητοι από την ποσότητα του φαγητού τους. Πράγμα που σημαίνει ότι θα σηκωθούν για συμπλήρωμα. Αντίθετα, όσοι θα καθίσουν στο τραπέζι και θα φάνε απερίσπαστοι, θα σηκωθούν και χορτάτοι.
Κάν' το εικόνα
Οι συμμετέχοντες στο πείραμα κατανάλωσαν μικρότερη ποσότητα σνακ, αφού πρώτα είχαν φτιάξει στο μυαλό τους την εικόνα του εαυτού τους να κάθεται και να το απολαμβάνει. Οι ερευνητές του Carnegie Mellon University μάς συμβουλεύουν να «οραματιζόμαστε» όσο πιο συχνά μπορούμε τον εαυτό μας να γευματίζει πριν ξεκινήσουμε. Έτσι μειώνονται οι λιγούρες.
Τράβα φωτογραφία
Σίγουρα η καταμέτρηση των θερμίδων που προσλαμβάνεις θα σε βοηθήσει και να τις μειώσεις όταν χρειαστεί. Παρόλα αυτά, ακόμα πιο αποτελεσματική μέθοδος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του University of Wiskonsin-Madison, είναι να φωτογραφίσεις τα εκλεκτά εδέσματα που έχεις μπροστά σου. Όσα από τα μέλη ομάδας που συμμετείχαν σε πρόγραμμα δίαιτας επέλεξαν αυτή τη μέθοδο, στο τέλος έκαναν και τις πιο υγιεινές και ολιγοθερμιδικές επιλογές.

ΠΗΓΗ: www.myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: