Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Τέλεια πόδια για όλες


Το καλοκαίρι επιβάλλει αποκαλυπτικά ρούχα, σέξι σανδάλια και μικροσκοπικά μαγιό. Για να τα υποστηρίξεις με σιγουριά, φρόντισε πρώτα να αποκτήσεις τα απαραίτητα, καλλίγραμμα και περιποιημένα πόδια, ακολουθώντας τις συμβουλές του Madame Figaro.
Οι βασικές κινήσεις
•Ξεκίνησε την περιποίηση των ποδιών από την απολέπιση. Οι κόκκοι ενός scrub απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και αφήνουν την επιδερμίδα πιο λεία και λαμπερή.
•Μετά την απολέπιση της επιδερμίδας, ενυδάτωσέ την. Αν σε απασχολεί η κυτταρίτιδα ή η χαλάρωση, χρησιμοποίησε μια ειδική κρέμα την οποία θα απλώνεις κάνοντας μασάζ με ανοδικές κυκλικές κινήσεις. Το μασάζ τονώνει την κυκλοφορία και βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας, μειώνοντας την όψη «φλοιού πορτοκαλιού».
•Για εντυπωσιακό ηλιοκαμένο look, άπλωσε ένα σπρέι self tan στους μηρούς και στις γάμπες – το σπρέι είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση, καθώς μπορείς να ελέγξεις πιο εύκολα την ποσότητα. Ψέκασε από περίπου 20 εκατοστά, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται, περίμενε να στεγνώσει το προϊόν και στη συνέχεια διόρθωσε τα σημεία που σου ξέφυγαν ή πρόσθεσε και άλλο self tan για πιο σκούρο χρώμα.
Στόχος: Απαλότητα
Δεν μπορείς να έχεις τέλεια πόδια, αν δεν απαλλαγείς πρώτα από την περιττή τριχοφυΐα. Η αποτρίχωση γίνεται πια με πολλούς τρόπους, ώστε να επιλέξεις εκείνον που ταιριάζει περισσότερο στον τρόπο ζωής και στις ανάγκες σου.
•Ξυραφάκι & αποτριχωτικές κρέμες: Δύο λύσεις γρήγορες, άμεσες και ανώδυνες. Το ξυραφάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, απαιτεί απλώς λίγη προσοχή και είναι η πλέον γρήγορη μέθοδος. Οι κρέμες θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο, είναι εύκολες στη χρήση και ιδανικές για νεαρά κορίτσια που ξεκινούν την αποτρίχωση. Και στις δύο περιπτώσεις το μειονέκτημα είναι ότι τα αποτελέσματα δεν διαρκούν πολύ.
•Κερί, χαλάουα & μηχανές αποτρίχωσης: Πρακτικές μέθοδοι με αποτελέσματα που διαρκούν 3-4 εβδομάδες. Είναι σχετικά ανώδυνες και απλές, μπορείς να τις εφαρμόζεις μόνη, στο σπίτι, ανά πάσα στιγμή και απαιτούν ελάχιστη δεξιότητα, η οποία κατακτάται συνήθως με την επανάληψη.
•Λέιζερ: Η αποτρίχωση με laser στα πόδια είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, λόγω της φύσης της τριχοφυΐας στο συγκεκριμένο μέρος του σώματος. Η περιοχή των ποδιών θα απαιτήσει τουλάχιστον 90 λεπτά σε κάθε συνεδρία, δεν θεωρείται επώδυνη και μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε εποχή, με την απαραίτητη προϋπόθεση πως η επιδερμίδα σου δεν θα είναι μαυρισμένη. Μετά τη συνεδρία θα πρέπει να μην εκθέσεις τα πόδια σου στον ήλιο περίπου για 5 ημέρες.
Τα μυστικά του άψογου πεντικιούρ
•Το τέλειο πεντικιούρ απαιτεί απαλά πόδια. Φρόντισε την επιδερμίδα των ποδιών και απομάκρυνε τυχόν σκληρύνσεις με τις ειδικές λίμες που κυκλοφορούν στην αγορά. Στη συνέχεια, άπλωσε μια πλούσια ενυδατική κρέμα, ειδικά για τα πόδια που μαλακώνει ακόμη και την πιο σκληρή επιδερμίδα. Τέλος, 1-2 φορές την εβδομάδα κάνε απολέπιση σε όλο το πέλμα, επιμένοντας στις φτέρνες, για να διατηρήσεις το δέρμα σου μαλακό.
•Συνέχισε με το πεντικιούρ: Αφού κόψεις τα νύχια στο επιθυμητό μήκος, σπρώξε τα πετσάκια με το ειδικό ξυλάκι. Στη συνέχεια, άπλωσε μια διάφανη βάση και πέρασε δύο στρώσεις από το βερνίκι που θέλεις. Προτίμησε έντονα, ζωηρά χρώματα, που θα σε βάλουν αμέσως σε καλοκαιρινή διάθεση και ταιριάζουν άψογα με τα σανδάλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: