Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Διάλεξε το άρωμά σου!!!


befc52551d58fcf3ae9e6c40e3a54117
Το άρωµά αποτελεί για τις γυναίκες «προσωπική σφραγίδα», γι' αυτό και πολλές από του µένουν πιστές για µια ζωή. Η αναζήτηση όµως και η επιλογή του ιδανικού αρώµατος χρειάζεται χρόνο και προσοχή.

Λουλουδάτα
Ή αλλιώς floral. Πρόκειται για τη µεγαλύτερη αρωµατική κατηγορία και βασικό συστατικό της είναι τα αιθέρια έλαια λουλουδιών. Τα πιο δηµοφιλή από αυτά είναι τα τριαντάφυλλα, οι ορχιδέες, τα άνθη πορτοκαλιάς, η γαρδένια, το γιασεµί κτλ.
Eau de toilette ή eau de parfum;
Η διαφορά τους κρύβεται στην εσάνς. Πλέον οι εταιρείες λανσάρουν τα αρώµατα που δηµιουργούν και στις δύο µορφές. Τα eau de parfums περιέχουν αιθέρια έλαια σε ποσοστό 22%, διαρκούν έως και επτά ώρες και το κόστος τους είναι µεγαλύτερο από αυτό των eau de toilettes. Τα eau de toilettes, από την άλλη, έχουν πιο προσιτή τιµή, µια και η περιεκτικότητά τους σε αιθέρια έλαια ανέρχεται στο 10%, ενώ η διάρκειά τους αγγίζει τις 4 ώρες.
Επιλέξτε το βήµα-βήµα
1. Ξεκινήστε επιλέγοντας 3 αρώµατα. Μην επιχειρήσετε να δοκιµάσετε παραπάνω διότι είναι πολύ εύκολο να µπερδευτείτε και να µην διακρίνετε τις λεπτές νότες που περιέχει το καθένα.
2. Εκπαιδεύστε την όσφρησή σας. Ξεκινήστε πρώτα µε εκείνο που έχει την πιο ελαφριά αίσθηση από τα τρία. Με αυτό τον τρόπο η όσφρησή σας θα γίνεται όλο και πιο ευαίσθητη στις χαµηλές, ντελικάτες νότες των αιθέριων ελαίων. Για να αντιληφθείτε το άρωµα σε όλο του το φάσµα πρέπει να περάσουν 10 λεπτά από το πρώτο ψέκασµα.
3. Ψεκάστε µία φορά στην εσωτερική πλευρά του καρπού σας. Αποφύγετε να τρίψετε τους δύο καρπούς µεταξύ τους, καθώς αυτή η συνηθισµένη κίνηση είναι ικανή να αλλοιώσει την αίσθηση του αρώµατος, τροποποιώντας κατά κάποιο τρόπο τη δοµή και επηρεάζοντας τη διάχυσή του στον αέρα.
Φρουτώδη
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν κατά βάση τα δροσερά αρώµατα που παρασκευάζονται από ραφιναρισµένα έλαια φρούτων. Συνήθως πρόκειται για νεανικά φρέσκα αρώµατα µε έντονη την εσάνς των εσπεριδοειδών που προσφέρουν έντονη αίσθηση αναζωογόνησης.
Αυξήστε τη διάρκειά του
Το άρωµα πρέπει να φοριέται στα «ζεστά» σηµεία του σώµατος: στο εσωτερικό του καρπού, πίσω από τους λοβούς των αφτιών, στις κλειδώσεις των χεριών και των γονάτων και ανάµεσα στο στήθος. Κι αυτό επειδή η θερµότητα του δέρµατος ευνοεί την εξάτµισή του µε αποτέλεσµα τα µόριά του να διαχέονται πιο εύκολα στον αέρα. Άλλο ένα τρικ για να έχετε την αίσθηση του αρώµατος καθόλη τη διάρκεια της ηµέρας είναι να χρησιµοποιείτε και την αντίστοιχή του σειρά µπάνιου. Επίσης µπορείτε να ψεκάζετε τα φουλάρια ή τα κασκόλ σας µε αυτό, εφόσον αυτά είναι καθαρά. Αποφύγετε ωστόσο να το ψεκάζετε σε υφάσµατα όπως σιφόν, σατέν και δερµάτινα, καθώς και τα ανοιχτόχρωµα, διότι µπορεί να αφήσει λεκέδες.
Oriental
Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά κατηγορία αρωµάτων και κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι spicy, µια και περιλαµβάνουν έντονες συνθέσεις από µπαχαρικά, ρητίνες και ξύλο. Η πικάντικη µυρωδιά τους σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη.
Το άρωµα είναι µια καθαρά προσωπική επιλογή. Μην παρασύρεστε καταλήγοντας σε ένα άρωµα που µυρίσατε σε κάποιον άλλον. Βασική προϋπόθεση για να αποφασίσετε είναι να σας δηµιουργεί ευχάριστη διάθεση.
Σαν τα µάτια σας
Για να διατηρήσετε την αίσθηση που αφήνει το άρωµά σας το µεγαλύτερο δυνατό διάστηµα πρέπει να το φυλάτε πολύ προσεκτικά. Κάθε φορά που το χρησιµοποιείτε µην ξεχνάτε µετά να σφραγίζετε προσεκτικά το µπουκάλι, ώστε να µην εισχωρεί ο αέρας, διαφορετικά το άρωµα οξειδώνεται και σταδιακά αλλοιώνεται. Επίσης, τα αρώµατα πρέπει να φυλάσσονται σε µέρος δροσερό και όσο το δυνατόν πιο σκιερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: