Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Πως να φροντίσετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που πάντοτε τα μαλλιά μας υφίστανται την μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Ο ήλιος, η αλμύρα της θάλασσας, οι υψηλές θερμοκρασίες, ακόμη και το χλώριο στις πισίνες όπου βουτάμε, επηρεάζουν την τρίχα, που όπως είναι φυσικό, χρειάζεται φροντίδα, περιποίηση και κυρίως ενυδάτωση.

Ακολουθούν τα πιο μικρά αλλά και πιο βασικά tips, για να μην δείτε τα μαλλιά σας να ξεθωριάζουν και κυρίως να «ξεραίνονται», μια και αυτό αποτελεί πολύ συχνό φαινόμενο τους καλοκαιρινούς μήνες.
Καταρχήν, δεν είναι απαραίτητο να λούζεστε καθημερινά. Μέρα παρά μέρα είναι αρκετό. Σημαντικό, όμως, μετά από κάθε λούσιμο, είναι να βάζετε οπωσδήποτε conditioner ή ακόμη καλύτερα μάσκα μαλλιών, ανάλογα με τον τύπο που διαθέτετε. Ακόμη και πέντε λεπτά εάν μπορείτε να την αφήσετε στα μαλλιά σας, μόνον καλό θα τους κάνει. Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για τα μαλλιά, γιατί εάν σας πέσει πολύ, θα δείχνουν «βαριά» και «λαδωμένα».
Ιδανικό προϊόν επίσης και κυρίως για τις άκρες των μαλλιών είναι η σιλικόνη, όχι απαραίτητα κάθε μέρα, γιατί «βαραίνει» τα μαλλιά.
Το προτιμότερο είναι να μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι και να τα αφήνετε να «ξεκουράζονται» και να στεγνώνουν μόνα τους. Εάν όμως πρέπει να το κάνετε, φροντίστε ώστε το πιστολάκι να είναι προς τα κάτω, ώστε οι τρίχες να παραμένουν επίπεδες και να μην «κουράζονται» πολύ με τον καυτό αέρα.
Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να αφήνετε τα μαλλιά σας όσο πιο «ελεύθερα» γίνεται και να μην τα «φορτώνετε» με πολλά προϊόντα. Θα «αναπνεύσουν» και θα αναζωογονηθούν, αυτό είναι βέβαιο.
Απαραίτητο επίσης προϊόν, ιδίως για την παραλία, είναι ένα σπρέϊ ενυδάτωσης των μαλλιών, με το οποίο μπορείτε να τα ψεκάζετε, μόλις βγείτε από το μπάνιο σας. Πωλείται σε κομμωτήρια, πολυκαταστήματα και φαρμακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: