Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Πως να ψωνίσεις στις καλοκαιρινές εκπτώσεις


Οι εκπτώσεις είναι η καλύτερη εποχή για να αγοράσει κανείς τα απαραίτητα -και όχι μόνο- χωρίς να ξοδέψει μια περιουσία.

Ωστόσο, πριν την εξόρμηση στα μαγαζιά καλό είναι να θυμάσαι ορισμένες συμβουλές για να μην βρεθείς με το πορτοφόλι άδειο και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα στις τσάντες.
1. Κάνε έρευνα αγοράς. Αν έχεις εντοπίσει ένα κομμάτι και περιμένεις να μπουν οι εκπτώσεις για να το κάνεις δικό σου, τότε καλά θα κάνεις να δεις την τιμή του πριν μπει το εκπτωτικό ταμπελάκι επάνω. Υπάρχουν και μαγαζιά που «φουσκώνουν» τις τιμές για να φαίνεται ότι σου έκαναν μεγαλύτερη έκπτωση.
2. Μην κάνεις αγορές της τελευταίας στιγμής ή σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Μη βγεις στα μαγαζιά μόλις χωρίσεις με τον αγαπημένο σου ή μετά από έναν καυγά στη δουλειά σου. Το πιο πιθανό είναι ότι θα αγοράσεις ότι βρεις μπροστά σου και στο τέλος δεν θυμάσαι τον λόγο.
3. Αν δεν βρεις το μέγεθος σου ξέχασε το! Πολλές φορές βρίσκουμε ένα κομμάτι που μας αρέσει και σε καλή τιμή αλλά όχι στο σωστό νούμερο. Είναι όμως μεγάλο λάθος να το αγοράσεις τελικά με την ελπίδα ότι θα αδυνατίσεις και τελικά το φορέσεις. Είναι δεδομένο ότι πετάς τα χρήματα σου σε κάτι που θα μείνει στην ντουλάπα με το καρτελάκι.
4. Φτιάξε λίστα. Μην ξεκινάς να πας στα μαγαζιά χωρίς να έχεις μία λίστα με το τι περίπου χρειάζεσαι. Θα ξέρεις τις πραγματικές ανάγκες σου και θα γλιτώσεις από άσκοπες αγορές.
5. Πρόσεξε την ποιότητα. Καλές είναι οι προσφορές και οι εκπτώσεις αλλά θα πρέπει να έχει τα μάτια σου ανοιχτά για να είναι στην καλύτερη κατάσταση αυτά που αγοράζεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: