Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Αν θέλεις να αποκτήσεις flat, sexy κοιλιά... κάνε αυτές τις ασκήσεις στο σπίτι σου!


Ένα σκουπόξυλο και δύο πετσέτες προσώπου αρκούν για να σου χαρίσουν επίπεδη σέξι κοιλιά με μόλις 30 λεπτά την μέρα!  


"Ένας ανέξοδος τρόπος να γυμναστείς στο σπίτι και να δεις γρήγορα αποτελέσματα είναι το πρόγραμμα "σκούπισε-σφουγγάρισε" τις ατέλειες και απόλαυσε ένα κορμί σφριγηλό και γυμνασμένο μόνο με 30 λεπτά από το χρόνο σου" αναφέρει η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Έφη Αναγνωστοπούλου. 

Δες τις ασκήσεις που ακολουθούν σαν ένα σύνολο ασκήσεων που θα εκτελέσεις κυκλικά. Φρόντισε λοιπόν να τις εκτελείς όλες από μια φορά χωρίς διάλειμμα. Κάνε 16 επαναλήψεις από κάθε άσκηση. Αφού ολοκληρώσεις όλες τις ασκήσεις, κάνε διάλειμμα 1 λεπτού και ξεκίνα και πάλι τον κύκλο από την αρχή. 

1. Γέφυρα



Χρησιμοποίησε δύο πετσέτες προσώπου, διπλωμένες στα τέσσερα. Τοποθέτησέ τις κάτω από τα πέλματα, στηριζόμενη μόνο στις μύτες! Τα χέρια σου είναι τεντωμένα στους αγκώνες και οι παλάμες ακουμπούν στο έδαφος στο ύψος των ώμων. Η κοιλιακοί σου πρέπει να είναι ενεργοί και σφιχτοί!

Σύρε τα πόδια σου επάνω στις πετσέτες προς τα χέρια! Τα κεφάλι σου "περνά" ανάμεσα στα χέρια και η πλάτη με τα πόδια παραμένουν τεντωμένα. Επίστρεψε στην αρχική θέση. 

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ: Κάθε φορά που επιστρέφεις στην αρχική θέση θα πρέπει οι μύες της κοιλιάς, αλλά και οι ραχιαίοι να είναι σφιχτοί. Έτσι θα είσαι σίγουρη πως δεν θα επιβαρύνεις τη θέση σου!

ΣΤΟΧΟΣ: Η άσκηση είναι ιδανική για την τόνωση της κοιλιάς. Επικεντρώνει σε όλο το μήκος των κοιλιακών, ακόμη και τους κάτω, που γυμνάζονται με μεγαλύτερη δυσκολία. 

2. Jogging πάνω στις πετσέτες


Η αρχική θέση είναι η ίδια με την προηγούμενη άσκηση. Φρόντισε το σώμα να βρίσκεται σε ευθεία θέση και το κεφάλι να αποτελεί προέκταση του υπόλοιπου κορμού. 

Από εκεί φέρε το δεξί πόδι μπροστά σαν να θέλεις να κάνεις jogging, γλιστρώντας επάνω στις πετσέτες.

Φέρνοντας το δεξί πόδι και πάλι πίσω τεντωμένο, λύγισε το αριστερό ψηλά μέχρι το στήθος. Συνέχισε να κάνεις jogging σε αργό και με σταθερό ρυθμό. 

ΣΤΟΧΟΣ: Μα φυσικά και πάλι οι κοιλιά. Ιδανική άσκηση για επιτύχεις εκγύμναση στους κάτω και πλάγιους κοιλιακούς. 

3. Γλίστρημα χεριών προς τα εμπρός


Είναι σαν να κάνουμε ιδότυπα push ups. Φέρε αυτή τη φορά τις πετσέτες κάτω από τις παλάμες, με τα χέρια τεντωμένα στο ύψος των ώμων. Στήριξε τα πόδια στα γόνατα και φέρε τη λεκάνη προς τα εμπρός ώστε να έχεις ελαφριά κλίση από το άνω μέρος της πλάτης μέχρι τους γλουτούς. 

Γλίστρησε το αριστερό χέρι προς τα εμπρός με τον αγκώνα τεντωμένο. Παράλληλα λύγισε το δεξιό σου αγκώνα χαμηλώνοντας τον κορμό προς το πάτωμα, μέχρι να έρθει σχεδόν παράλληλα με τα πόδια (χωρίς να ακουμπήσει το στήθος στο πάτωμα)



Τράβηξε το χέρι πάλι προς τα πίσω, τεντώντας και τα δύο χέρια και έλα πάλι στην αρχική θέση. Συνέχισε κάνοντας την ίδια άσκηση με το αριστερό χέρι. 

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ: Η πλάτη πρέπει να παραμένει πάντα σε ευθεία θέση. Πρόσεξε να χαμηλώνεις τον κορμό σιγά-σιγά με τους μύες ενεργούς για να μην τραυματίσεις τους αγκώνες.

ΣΤΟΧΟΣ
: Θα γυμνάσεις και τα χέρια, αλλά κυρίως το πάνω μέρος της κοιλιάς.

4. Συνολική άσκηση με το σκουπόξυλο


Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια τεντωμένα και κράτησε το σκουπόξυλο πάνω από το κεφάλι με τα χέρια τεντωμένα. 

Σφίξε την κοιλιά και ανέβασε τον κορμό με το πηγούνι στο στέρνο. Φέρε τα χέρια μπροστά τεντωμένα, περνώντας το σκουπόξυλο από τα πέλματα, με τα γόνατα λυγισμένα.



Τέντωσε ξανά τον κορμό και φέρε το σκουπόξυλο κάτω από τα πόδια, στο ύψος των γλουτών. 

Λύγισε πάλι τα γόνατα και πέρασε το σκουπόξυλο μπροστά από τα πέλματα με τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια τεντωμένα. 

Επίστρεψε και πάλι στην αρχική θέση με τα χέρια τεντωμένα επάνω από το κεφάλι. 

ΣΤΟΧΟΣ: Με την άσκηση αυτή θα σφίξεις όλο το σώμα, χέρια, γλουτούς πόδια και κυρίως κοιλιακούς που θα συμβάλουν περισσότερο από κάθε άλλο μέρος του σώματος στην κίνηση. 

Μην ξεχνάττε τα μικρά και συχνά γεύματα, πολύ νερό και πολλά φρούτα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: