Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Mακιγιάζ με αερογράφο! Τι είναι, πόσο θα σου κοστίσει και άλλες λεπτομέρειες...


Από τα αγαπημένα μου make up που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι το Diorskin Airflash. Είναι ένα foundation σε μορφή spray που διαχέεται στο πρόσωπο με τέτοια ακρίβεια χωρίς να δημιουργεί μπαλώματα.
Σίγουρα, κάποιες φορές που θα έχεις απλώσει και η ίδια το make up σου θα έχεις παρατηρήσει να απλώνεται περισσότερη ποσότητα σε κάποια σημεία, ενώ κάποια άλλα να είναι χωρίς ίχνος προϊόντος. 

Ok μέχρι εκεί! Το έχω κάνει και ξέρω πώς μπορεί ένα spray να αντικαταστήσει το υγρό ή compact make up. Αλλά ποτέ δεν είχα υποψιαστεί ότι το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί με το κραγιόν μου ή το ρουζ! Το μακιγιάζ με αερογράφο (έτσι το ζητάς) δεν είναι κάτι πολύ καινούριο αλλά είναι σίγουρα κάτι με το οποίο δεν έχουμε εξοικειωθεί. Δεν έχει σχέση με το μόνιμο μακιγιάζ ή όπου αλλού μπορεί να πηγαίνει το μυαλό σου αυτή τη στιγμή. Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Η make up artist Εύη Μιχαηλίδου βάζει τις σκέψεις σου σε τάξη. Το ίδιο έκανε και στην δική μου περίπτωση!). 
PS: Ακολουθεί καταιγισμός ερωτήσεων (και απαντήσεων!) για να καταλάβεις την τεχνική και να σου λυθεί κάθε απορεία πριν το κάνεις. 

Πώς γίνεται το μακιγιάζ με αερογράφο;Το μακιγιάζ με αερογράφο εφαρμόζεται μέσω ψεκασμού. Δηλαδή ο αερογράφος λειτουργεί σαν spray και μας βοηθάει να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα σε όλο το πρόσωπο (και όχι μόνο). Μπορούμε να εφαρμόσουμε βάση, ρουζ, bronzer, κραγιόν, ακόμη και να χρωματίσουμε πολύ ξανθιές βλεφαρίδες.

Γιατί να το προτιμήσουμε σε σχέση με ένα άλλο μακιγιάζ;Δίνει ακριβώς αυτό που ζητάει η τεχνολογία high definition (γι' αυτό άλλωστε και η χρήση του διαδίδεται τόσο γρήογροα στα επαγγελματικό μακιγιάζ): τέλεια κάλυψη, χωρίς βαρύ αποτέλεσμα. Όσο έντονα σημάδια και δυσχρωμίες κι αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα, η μέθοδος του αερογράφου, μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους. Επιπλέον κατά την εφαρμογή, μας δίνει πολύ ευχάριστη δροσερή αίσθηση, αφού νιώθουμε ένα ελαφρύ "αεράκι" στο δέρμα.

Έχει μεγαλύτερη διάρκεια;Διαρκεί πολύ περισσότερο από το απλό μακιγιάζ (ειδικά τώρα, το καλοκαίρι, που πολλά προϊόντα λιώνουν από τη ζέστη), αλλά όχι και μέρες όπως μερικοί, λανθασμένα πιστεύουν. Τα προϊόντα είναι ανθεκτικά στο νερό ή και αδιάβροχα, επομένως σε περίπτωση που ιδρώσουμε-βραχούμε-βγάλει το δέρμα μας λιπαρότητα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκουπίσουμε ταμποναριστά το δέρμα μας και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Γι' αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται πάρα πολύ στο νυφικό μακιγιάζ. Η σαφέστερη απάντηση στο "Πόσο διαρκεί;" είναι: "Μέχρι να κάνεις ντεμακιγιάζ" 

Πώς αφαιρείται;Το μακιγιάζ με αερογράφο είναι μια νέα διαφορετική μέθοδος, δεν παύει όμως να είναι μακιγιάζ, η "σβήστρα" του οποίου είναι το ντεμακιγιάζ. Με γαλάκτωμα και λοσιόν, λοιπόν, αφαιρείται κάθε ίχνος του μακιγιάζ με αερογράφο. Όμως, όπως ανέφερα και παραπάνω, η σύνθεση των προϊόντων δεν είναι πάντα η ίδια, μιας και υπάρχουν και αδιάβροχα προϊόντα που όπως στο συμβατικό μακιγιάζ, χρειάζονται ειδικό ντεμακιγιάζ για την αφαίρεσή τους. Επίσης η σύσταση και η "συμπεριφορά" των προϊόντων μπορεί να διαφέρει από εταιρία σε εταιρία. Έτσι, καλό είναι να ρωτήσουμε συγκεκριμένα τον make up artist που θα μας εφαρμόσει το μακιγιάζ, για το πώς ακριβώς θα πρέπει να αφαιρεθεί.

Με τον ίδιο αερογράφο απλώνεται και η βάση, σκιά κλπ;Η συσκευή (κομπρέσσορας) είναι μία και στην ουσία είναι αυτή που μας δίνει την πίεση για να "ψεκάσουμε" το προϊόν στο δέρμα. Στο μακιγιάζ επειδή δουλεύουμε σε μικρή επιφάνεια και χρειαζόμαστε λεπτομέρεια στη βάση όσο και στη σκιά ή τα χείλη, δεν αλλάζει κάτι. Σε περίπτωση που θέλουμε να μακιγιάρουμε και το σώμα, αυτό που αλλάζει είναι το λεγόμενο "ακροφύσιο" που είναι η "μύτη" του πιστολιού του αερογράφου. 

Πόσο κοστίζει;Το μακιγιάζ με αερογράφο είναι συνήθως λίγο ακριβότερο από το απλό μακιγιάζ, αφού ο εξοπλισμός όσο και οι πρώτες ύλες, είναι ακριβότερα. Η τελική τιμή ωστόσο, εξαρτάται από το πώς τιμολογεί ο κάθε make up artist. Αφού ούτως ή άλλως για το απλό μακιγιάζ δεν υπάρχει κάποια προκαθορισμένη τιμή, θα σας πω μια ενδεικτική μέση τιμή, που χρεώνω εγώ για παράδειγμα, και είναι €70.00.
Ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος ή είναι πολύ βαρύ για ένα λιπαρό πρόσωπο;Μιλάμε για την πιο ελαφριά μορφή μακιγιάζ, επομένως, ναι ενδείκνυται για όλες τις επιδερμίδες. Σε περίπτωση έντονης λιπαρότητας ή αντίθετα έντονης ξηροδερμίας, φροντίζουμε το δέρμα να είναι σωστά προετοιμασμένο: καθαρό από οποιαδήποτε ουσία στην πρώτη περίπτωση και καλά ενυδατωμένο στη δεύτερη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: