Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Τα SOS της καλοκαιρινής μόδας

Ποια κομμάτια πρέπει να τιμήσεις τώρα που ο καιρός φτιάχνει και πως θα είσαι μοδάτη στο νησί, την πόλη και παντού! Μερικές συμβουλές από το womenonly για να μην σε πιάσουν «αδιάβαστη».

Η ολόσωμη φόρμα και το ολόσωμο σορτς: τα one piece κομμάτια αποτελούν την πιο καυτή τάση της καλοκαιρινής μόδας και τα είδαμε σε όλες σχεδόν τις πασαρέλες, από εκείνη του Marc Jacobs, τη Donna Karan μέχρι και την συλλογή των D & G. Προτίμησε μια μαύρη ή μπλε ολόσωμη φόρμα που μπορείς να φορέσεις εύκολα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για τις πιο ζεστές ημέρες μπορείς να ενδώσεις στο ολόσωμο floral σορτς που όσο πιο κοντό, τόσο πιο τρέντι θεωρείται!
Κι επειδή το ολόσωμο βρίσκεται στις δόξες του, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και από τη θάλασσα. Το ολόσωμο μαγιό είναι αλήθεια πως δεν κολακεύει όλες τις γυναικείες φιγούρες αλλά ένα ολόσωμο μπικίνι (που να δένει το πάνω με το κάτω μέρος στις λεπτομέρειες) μπορεί να αναδείξει το σώμα σου και να κρύψει τις ατέλειες.
Το πλουμιστό t-shirt: τα απλά μπλουζάκια διάσημων σχεδιαστών με πούλιες, κρύσταλλα ή κεντήματα μπορούν να μεταμορφώσουν το στυλ σου στο πι κι φι! Προτίμησε αμάνικα φανελάκια με κεντητές λεπτομέρειες, φιόγκους και κρύσταλλα για πιο βραδινές εμφανίσεις.
Το maxi φόρεμα: το μακρύ φόρεμα που αγκαλιάζεις τους αστραγάλους αποτελεί σικάτη επιλογή και για το καλοκαίρι αυτό και μπορεί να σε ξελασπώσει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μπες στο πνεύμα της φετινής σεζόν και βάλε χρώμα αποφεύγοντας τα μονόχρωμα maxi φορέματα και επενδύοντας σε έντονα χρώμα, floral ή navy μοτίβα ή στο σούπερ στιλάτο zig-zag (που θα το δεις και σε παπούτσια) ! Οι διάσημες σταρ προτιμούν τη μόδα του πουά.
Το καπελάκι σου στραβά: αν δεν ενέδωσες στον πειρασμό του καπέλου panama πέρσι, οφείλεις να το κάνεις φέτος προτιμώντας ένα καπέλο panama με χρωματιστή κορδέλα! Αν δεν είσαι φαν του ψάθινου καπέλου, μπορείς να δοκιμάσεις περίεργα σχέδια σαν άλλη πριγκίπισσα Βεατρίκη αφού αυτή τη στιγμή, τα καπέλα και τα αξεσουάρ για τα μαλλιά αποτελούν τάση στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Τα καλά του πριγκιπικού γάμου στο κεφάλι σου δηλαδή. Λουλούδια, στέκες με πέρλες, headbands, φτερά και φιόγκοι, ακόμα και μπαντάνες ή τουρμπάνια, μπορούν να κοσμήσουν το κεφαλάκι σου!
Το λευκό: από την πασαρέλα του MacQueen μέχρι εκείνη του Michael Kors, το λευκό πρωταγωνιστεί και αυτό το καλοκαίρι. Μπλουζάκια, φορεματάκια, σορτσάκια σε λευκό χρώμα, ακόμα και παπούτσια και τσαντάκια. Απόφυγε το total white λουκ αν είσαι πολύ λευκή και συνδύασε το λευκό με μπλε για ναυτικό στυλ.
Το τζιν παντελόνι σε έντονα χρώματα: μπλε, φούξια, κίτρινο ακόμα και κόκκινο μπορεί να είναι το τζιν που θα φορέσεις όλο το καλοκαίρι. Αποτελεί must κομμάτι της σεζόν και οφείλεις να το προτιμήσεις σε στενή γραμμή και στο μπατζάκι.
Η flat εσπαντρίγια και το nude πέδιλο: είναι άνετη, είναι ό,τι πρέπει για τις διακοπές στο νησί και θα την βρεις σε ποικιλία χρωμάτων. Η flat εσπαντρίγια που αποτελεί ένα unisex παπούτσι, θα σε βολέψει όσο τίποτα άλλο. Αν προτιμάς μια πιο σέξι εμφάνιση, επένδυσε σε ένα ωραίο πέδιλο σε nude αποχρώσεις όπως είδαμε στην πασαρέλα της Chloé.
Η ψηλόμεση παντελόνα: παρέα με τα χτενίσματα με όγκο, έρχονται από τη δεκαετία του 80′ και οι ψηλόμεσες παντελόνες. Πρόσφατα, είδαμε την Σέριλ Κόουλ και τη Ριάνα να την προτιμούν σε έντονα χρώματα όπως το μοβ και σε συνδυασμό με φαρδιές ζώνες.
Ο ένας ώμος: κυριαρχεί σε μπλούζες, ολόσωμες φόρμες και φορέματα. Γύμνασε τα χέρια σου για να δείχνει η εν λόγω μόδα σούπερ επάνω σου. Ένα μπρατσάκι που πέφτει, δεν μπορεί να αναδείξει μια μπλούζα με έναν ώμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: