Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

10 fitness μυστικά που αδυνατίζουν και θα τα χρειαστείς στις διακοπές σου!


Κακά τα ψέματα. Όλες σου οι προσπάθειες είχαν στόχο και τις διακοπές. Γυμναστική, προσοχή στη διατροφή... Και τώρα ήρθε ο καιρός να δρέψεις τους καρπούς των κόπων σου. Διακοπές, παραλία, cocktail, φαγητό έξω... Όμως!


"Μην αφήσουμε όλους τους κόπους του χειμώνα να γίνουν περιττά κιλά και πόντοι στις 'επιρρεπείς' γυναικείες περιοχές" τονίζει η personal trainer Έφη Αναγνωστοπούλου. Θα μου πεις και με το δίκιο σου, θέλεις να χαλαρώσεις και όχι να ιδρώσεις και στο νησί. Η Έφη Αναγνωστοπούλου σου δίνει δέκα απλές συμβουλές για να διατηρήσεις τη γραμμή σου και να διασκεδάσεις παράλληλα:

1. Βουτιά... στο τέλειο σώμα!Η θάλασσα σου λείπει όλο το χρόνο και δεν χάνεις στιγμή από τη δροσιά της στις διακοπές. Μην μένεις στο απλό "πλατσούρισμα"! Δοκίμασε να βγεις στα ανοιχτά και να κολυμπήσεις. Ιδανικά θα ήταν ωραίο να κολυμπάς 30 λεπτά καθημερινά ή 3 φορές την εβδομάδα. Το κολύμπι άλλωστε κάνει τέλειο σώμα!

Μην ξεχνάς: Η κολύμβηση είναι το καλύτερο είδος συνολικής άσκησης. Η σωστή εφαρμογή της έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην αναπνοή, την ευθυγράμμιση και τη βελτίωση της ψυχολογίας. Γυμνάζει όλους τους οι μύες του σώματος, την πλάτη, τον θώρακα, τους ώμους τους βραχίονες και τους γλουτούς. 
 

2. Κάνε τις ασκήσεις σου... παιχνίδι
Μην μένεις ακίνητη στο νερό. Πήγαινε εκεί που δεν πατάς για να πιάσεις κουβέντα με τη φίλη, ενώ παράλληλα κουνάς ποδαράκια. Ή...

"Κάνε απλές μικρές κινήσεις με τα πόδια και τα χέρια. Για παράδειγμα με την επιφάνεια του νερού μέχρι το λαιμό, κάνε μικρά αλματάκια ανοιγοκλείνοντας τα πόδια και τα χέρια τεντωμένα. Η αντίσταση του νερού θα σε δυναμώσει και θα διατηρήσει τη σιλουέτα σου" εξηγεί η personal trainer Έφη Αναγνωστοπούλου. 


3. Περίπατος στο ηλιοβασίλεμα
Μπορεί ένας ρομαντικός περίπατος να μην σου φέρνει στο μυαλό γυμναστική και σφιχτούς γλουτούς, όμως πρέπει να γνωρίζεις πως το περπάτημα θα σε βοηθήσει να διατηρείσαι σε τέλεια φόρμα. Για να μην αναφερθεί κανείς στην ανεβασμένη διάθεση ενός απογευματινού απολαυστικού περίπατου στο ηλιοβασίλεμα. 

Check It Out:
 Αν έχει και ο σύντροφός σου όρεξη και θέλετε να "ανεβάσετε" λίγο ρυθμούς με μισή ωρίτσα χαλαρό τρέξιμο θα χάσεις εως και 300 θερμίδες. 

4. Απόλαυσε το πρωινό σουΕίναι η πιο δροσερή ώρα της ημέρας, κατά την οποία θα μπορούσες να απολαύσεις το πιο χλιδάτο πρωινό. Ειδικά αν αυτό συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου, τότε δεν υπάρχουν δικαιολογιές. "Καλό πρωινό, μικρά και πολλά γεύματα μέσα στην ημέρα, νερό και πολλά, πολλά φρούτα είναι το μυστικό για ιδανική σιλουέτα" αναφέρει η Έφη Αναγνωστοπούλου.
5. Καλοκαίρι σημαίνει χαλαρωτική siesta!
Ο ύπνος είναι σημαντικός, όσο κι αν δεν θέλεις να χάσεις στιγμή από τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις. Φρόντισε να απολαμβάνεις καλό και χορταστικό ύπνο, τόσο το βράδυ, όσο και για 1 ώρα το μεσημεράκι. Θα δεις πόση ενέργεια θα σου χαρίσει και πόσο πιο ωραία θα αισθανθείς. Κάνει απίστευτο καλό και στην επιδερμίδα σου...


6. Ξέχασε το φαγητό αφού πέσει ο ήλιος
Μπορεί να το γνωρίζεις πως το βραδινό φαγητό είναι πάντα πιο "επιθετικό" απέναντι στην γραμμή σου. Έλα όμως που πάντα στις διακοπές καταλήγεις σε κάποιο εστιατόριο ή σουβλαντζίδικο μετά τις 11 το βράδυ; "Απόφυγε το βραδινό φαγητό ή αντικατάστησέ το με μια δροσερή σαλάτα" συμβουλεύει η Έφη Αναγνωστοπούλου. 

7. Πιες στην υγειά σου... όχι εναντίον της!

"Περιόρισε το αλκοόλ, τόσο σε ποσότητα όσο και σε συχνότητα" συστήνει η personal trainer Έφη Αναγνωστοπούλου. Σε κάθε περίπτωση προτίμησε μπύρα ή κρασί που και λιγότερες θερμίδες έχουν και σου προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Θέμα συνήθειας είναι.


8. Γλυκά; 
"Μην αφήνεις τους γλυκούς πειρασμούς να χαλάσουν τη διατροφή σου" τονίζει η κα. Αναγνωστοπούλου. Εντάξει μια κρέπα μια φορά δεν θα σε καταστρέψει. Το ζήτημα όμως είναι να μην συνηθίσεις στη διαδρομή θάλασσα-σουβλατζίδικο-κρεπερί! Θα γεμίσεις ενοχές και θα εκνευριστείς. Γιατί δεν εκμεταλλεύεσαι την ευχάριστη διάθεση των διακοπών για να μπεις σε ένα ωραίο διατροφικο πρόγραμμα, τώρα που τα προβλήματα μοιάζουν λίγο πιο μακριά; 


9. Μην νοικιάσεις μηχανή ή αυτοκίνητο! Νοίκιασε ποδήλατο. 

Αντί να καταφύγεις στο πρώτο Rent A Car, προτίμησε να βρεις ένα ωραίο ποδήλατο για βόλτα στο νησί. Μπορείς να πας όπου θέλεις, να δροσιστείς από το αεράκι της θάλασσας (φρόντισε να μην είναι 12 το μεσημέρι) και φυσικά να γυμναστείς. Άσε που θα γελάσεις κιόλας...

Check It Out
: Μισή ώρα ποδήλατο αρκεί για να κάψεις 360 θερμίδες, πράγμα που σημαίνει πως θα αδυνατίσεις κάνοντας παράλληλα "πολλή δουλειά" σε πόδια, γλουτούς και χέρια 
10. Απόλαυσε τον έρωτα
"Αφιέρωσε χρόνο στο σύντροφό σου" επισημαίνει η personal trainer Έφη Αναγνωστοπούλου. O έρωτας αδυνατίζει και το σεξ φτιάχνει κορμί. Τώρα που δεν έχεις τόσες σκοτούρες στο κεφάλι κι είναι και εκείνος χαλαρός και ήρεμος μην χάνεις λεπτό. Απόλαυσε τις προσωπικές στιγμές με τον αγαπημένο σου και κάψε θερμίδες με τον πιο απολαυστικό τρόπο. 

Check It Out: Μετά από μισή ώρα έντονου σεξ, εκτός από ένα πλατύ χαμόγελο θα αποχαιρετάς 150 θερμίδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: