Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

7 κλειδιά για να χάσεις όσα κιλά θέλεις


Γυμναστική και κέφι το κλειδί του αδυνατίσματος!
Εν όψει καλοκαιριού και πριν φορέσεις το κοντό καυτό σορτσάκι, ανακάλυψες ότι σου περισσεύουν μερικά ή περισσότερα παραπανίσια κιλά.
Αν το να χάσεις βάρος σου φαίνεται βουνό, μην απελπίζεσαι. Η απώλεια κιλών είναι ένα ταξίδι που χρειάζεται προετοιμασία και τα απαραίτητα πολεμοφόδια. Τα χρήσιμα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν είναι επτά και η ερώτηση που μένει να κάνεις στον εαυτό σου είναι το εάν σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις.
1. Με τις σωστές γνώσεις: αν δεν έχεις πάρει τις σωστές συμβουλές από κάποιον διατροφολόγο, ούτε το σωστόπρόγραμμα γυμναστικής από έναν ειδικό, θα πελαγοδρομήσεις όταν δεις πως δεν χάνεις κιλά. Αν δεν γνωρίζεις τι είναι οι θερμίδες, πώς είσαι σίγουρη ότι τρως την ποσότητα του φαγητού που πρέπει; Άλλωστε πώς θα επιλέξεις τι θα καταναλώσεις όταν δεν γνωρίζεις ποιές τροφές σου κάνουν καλό και ποιές όχι;
2. Βάλε στόχο: πρέπει να έχεις μι σαφή εικόνα του σκοπού για τον οποίο ξεκίνησες τη δίαιτα. Πώς θα ήθελες να φαίνεσαι ή πόσα κιλά σκοπεύεις να έχεις χάσει στο τέλος της προσπάθειας; Γιατί θέλεις να αδυνατίσεις πραγματικά; Το να λες πως θέλεις χάσεις κιλά δεν λέει τίποτα από μόνο του. Γι'' αυτό επικεντρώσου στους επιμέρους στόχους: ''Θέλω να αδυνατίσω γιατί θέλω να βελτιώσω την υγεία μου'' μπορεί να είναι ένας λόγος. Το ''γιατί'' μπαίνεις σε όλη τη διαδικασία είναι σημαντικό για να τα καταφέρεις. Μην παραλείψεις να βρεις έναν πολύ δυνατό λόγο για να ανταπεξέλθεις στα εμπόδια που θα συναντήσεις στο δρόμο προς το αδυνάτισμα.
3. Το κίνητρο: το να θες να αδυνατίσεις δεν αρκεί από μόνο του για να το πετύχεις κιόλας. Χρειάζεται ένα κίνητρο που θα σε παρακινήσει να στοχεύσεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Τα καλά νέα είναι ότι το κίνητρο αυτό μπορεί να πηγάζει από μέσα σου και να ταυτίζεται με την ισχυρή θέληση που έχεις να αλλάξεις. Αν το να παθιαστείς με την καλύτερη κατάσταση της υγείας για παράδειγμα, αυτομάτως θα ξεκινήσεις να κάνεις υγιεινές επιλογές όλο και πιο συχνά. Τίποτα δε ν μπορεί να σταθεί στο δρόμο σου. Απλά πρέπει να έχεις την πεποίθηση πως θα τα καταφέρεις.
4. Η έμπνευση: όλα τα παραπάνω είναι πολύ χρήσιμα για να πάρεις την απόφαση να χάσεις τα περιττά κιλά. Τώρα ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί η απόφαση γιαυτό και θα χρειαστείς την έμπνευση για να το κάνεις. Η έμπνευση μπορεί να είναι ένα στενό τζιν που δεν σου μπαίνει, ένα αγόρι που γνώρισες και θες να κατακτήσεις ή ακόμα και η επιθυμία να μπεις στο νυφικό των ονείρων σου.
5. Τα σωστά ενδιαφέροντα: μην περιμένεις να αδυνατίσεις υιοθετώντας τρόπους άσκησης που δεν σε ενδιαφέρουν. Αν βρίσκεις βαρετή τη γυμναστική που διάλεξες, πώς περιμένεις να την κάνεις και ακόμα περισσότερο να δεις και αποτέλεσμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φαγητά που θα επιλέξεις να τρως. Αν είναι άνοστα και δεν σου αρέσουν, αργά ή γρήγορα θα παραστρατίσεις.
6. Η επιβράβευση: μην ξεχνάς να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου κάθε φορά που θα κατακτήσεις ένα μικρό κομμάτι του μεγαλύτερου στόχου που έθεσες. Η επιβράβευση μπορεί να είναι ένα ωραίο μανικιούρ που θα χαρίσεις στα νυχάκια σου, ένα μασάζ με αιθέρια έλαια που θα σου κάνει ο αγαπημένος σου ακόμα και μια διάσημη τσάντα για τα 10 πρώτα κιλά που θα κάνεις δώρο στον εαυτό σου.
7. Η σωστή οπτική γωνία: συχνά λέμε πως αν δεν ιδρώσεις για κάτι, δεν θα έχεις αποτέλεσμα και το αδυνάτισμα δεν α[αποτελεί εξαίρεση στο γνωμικό αυτό. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αντιμετωπίσεις με κατήφεια το όλο εγχείρημα αδυνατίσματος. Το αντίθετο μάλιστα. Διασκέδασε και έχε θετική στάση στην προσπάθεια σου. Άλλωστε, το αποτέλεσμα που θα καταφέρεις, θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: