Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Autumn/ Winter 2011-'12: Οι 4 πιο δυνατές τάσεις στα μαλλιά!


Μπορεί το να ακούς "Καλό Χειμώνα" έχοντας μόλις επιστρέψει από τις διακοπές σου να σου προκαλεί... ασφυξία, αλλά σίγουρα θα ήθελες να ενημερωθείς για τα trends που θα φορεθούν στα μαλλιά την νέα σεζόν (βλ. Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2011-'12).
Και γιατί όχι, να τα δοκιμάσεις πρώτη αποδεικνύοντας και στην πράξη πόσο ενημερωμένη είσαι σε θέματα ομορφιάς! Σκέψου το: αν εντρυφήσεις στις νέες τάσεις η προσαρμογή σου στην πραγματικότητα θα είναι πολύ, πολύ ομορφότερη, κυριολεκτικά μιλώντας. Θα το δεις. Πιάνει! 

Στον... ίσιο δρόμο!

Έχεις ίσια μαλλιά; Είσαι ευλογημένη! Αυτό θα μπορούσε να είναι το moto του Χειμώνα καθώς τα λεία, λαμπερά, περιποιημένα, υγιή και (βεβαίως! βεβαίως!) ολόισια μαλλιά είναι από τα hottest things της νέας σεζόν. Είτε, λοιπόν, πιάσεις τα μαλλιά σου σε ένα χαμηλό ponytail είτε αποφασίσεις να τα αφήσεις κάτω πρέπει τα μαλλιά σου να πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές. Blumarine, Gucci και Jill Stuart είναι μερικοί μόνο από τους πολλούς οίκους που ακολούθησαν τον ίσιο... δρόμο. 
Bonus tip: ένα λάδι θρέψης και μια σιλικόνη θα δώσουν το λείο και φροντισμένα αποτέλεσμα που θες για τα μαλλιά σου. 

Νεανική αυθάδεια!

Είναι το χτένισμα που μαρτυρά από μακριά τον χαρακτήρα αυτής που το επιλέγει: "Hey, είμαι cool και έχω πολύ, πολύ θράσος!". Ο λόγος για τα χαλαρά πιασίματα που δεν είναι καθόλου προσποιητά αλλά διαθέτουν ένα έμφυτο στιλ. Οι οίκοι Chanel, Dsquared και Moschino για την συλλογή Cheap & Chic μας έδειξαν το δρόμο για το συγκεκριμένο στιλ. 
Bonus tip: Για να ακολουθήσεις το παραπάνω hair trend που υποδηλώνει νεανική αυθάδεια, η ταυτότητά σου δεν πρέπει να δείχνει κάτω από 25 (αλοίμονο!). Αρκεί, να μπορείς να υποστηρίξεις το συγκεκριμένο στιλ με το κατάλληλο attitude και dress code. Ένα απλό παράδειγμα: αυστηρό ταγιέρ+ αυτό το χτένισμα= ατυχής συνδυασμός. Προτίμησε πιο loose γραμμές στα ρούχα σου. 

Σαν γλυπτική 

Στον αντίποδα της παραπάνω τάσης όπου τα πιασίματα είναι χαλαρά και ανέμελα, αυτό το trend προϋποθέτει α) κόπο β) ταλέντο και γ) γενναίες δόσεις λακ και άλλων προϊόντων styling. Τον Χειμώνα του 2012 βλέπουμε χτενίσματα εμπνευσμένα με τέτοια ακρίβεια που θυμίζουν έργα τέχνης. Οίκοι όπως Kao, Antonio Marras, Lhuillier παιδεύτηκαν πολύ για να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα! 
Βοnus tip: έχεις κοντά μαλλιά; Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι! Αυτό το trend θα γίνει η έμπνευσή σου για πολλά και διαφορετικά χτενίσματα που δεν είχες σκεφτεί ότι υπάρχουν καν! Θα τα δούμε σύντομα και πιο αναλυτικά. 

Σπάσε! 

Το bedhead με ανέμελα σπασίματα είναι ένα από τα στιλ που τείνουν να γίνουν κλασικά δεδομένου ότι τις τελευταίες σεζόν μας απασχολεί όλο και περισσότερο. Βεβαίως, για να μας κρατά πάντα σε εγρήγορση κάθε χρόνο έρχεται σε διαφορετικές παραλλαγές. Φέτος, εμπνέεται από την τάση modern iconic η οποία επαναφέρει το παρελθόν στον σύγχρονο, μοντέρνο κόσμο. Η χωρίστρα στη μέση εξακολουθεί να κυριαρχεί, τα μαλλιά αποκτούν το απαραίτητο σπάσιμο ενώ το αποτέλεσμα είναι σαν να έχουν λουστεί και να έχουν στεγνώσει φυσικά. Ο οίκος Moschino, ο Valentino αλλά και το δίδυμο των Dolce & Gabbanaαγκάλιασαν φέτος το συγκεκριμένο στιλ. 
Bonus tip: Για ένα super νεανικό στιλ ακολούθησε το παράδειγμα των Dolce & Gabbana. Κάνε μια τυχαία χωρίστρα στη μέση σαν να μην έχεις καν κοιταχτεί στον καθρέφτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: