Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Η σωστή διατροφή


woman-ass-386
...ασπίδα άμυνας κατά της κυτταρίτιδας!

Έχει αποδειχθεί ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της κυτταρίτιδας. Όλοι οι ειδικοί πλέον συνιστούν να αποφεύγετε συγκεκριμένα τρόφιμα που ευνοούν την εμφάνισή της.

Αυτά είναι:
  • Γλυκά, ζαχαρώδη και ό,τι περιέχει πολύ λίπος ή ζάχαρη, καθώς η περίσσειά τους αποθηκεύεται σαν λίπος στο σώμα. Επειδή ο αριθμός των λιποκυττάρων που έχει κάθε άνθρωπος είναι γενετικά καθορισμένος, η αυξημένη αποθήκευση λίπους οδηγεί στη διόγκωσή τους, κάτι που συμβάλλει στην εμφάνιση της καπιτονέ όψης στο δέρμα.
  • Επιβαρυντικά δρα επίσης το αλάτι, που προκαλεί συσσώρευση υγρών στο δερματικό ιστό.
  • Αντίθετα, οι διαιτολόγοι συνιστούν να τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά, που εφοδιάζουν τον οργανισμό με βιταμίνες και μέταλλα. Τα τελευταία μεταξύ άλλων διεγείρουν την κυκλοφορία της λέμφου και βοηθούν στο να περιοριστεί το πρήξιμο.
Πιο «πολύτιμα» στη μάχη με την κυτταρίτιδα θεωρούνται τα πλούσια σε νερό φρούτα και λαχανικά όπως το πεπόνι, το καρπούζι, το αγγούρι, το μαρούλι, η ρόκα, τα κολοκυθάκια και τα άγρια χόρτα. Αυτά φαίνεται πως εντείνουν τη διούρηση και συνεπώς εμποδίζουν το οίδημα λόγω κατακράτησης νερού. Επίσης φαίνεται να βοηθούν το σέλινο, οι πιπεριές, τα ραπανάκια, ο ανανάς, το πράσινο μήλο και η παπάγια, που δρουν αποτοξινωτικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: