Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Εύα Μέντες: τρώει ψωμί και κάνει γιόγκα!


Η Εύα είναι και κορμί αλλά δεν λέει όχι στο φαί!
Μπορεί να είναι σέξι, με αναλογίες που σκοτώνουν όμως η Εύα Μέντες ξέρει να χαίρεται τόσο τη ζωή όσο και το φαγητό της!

Η 37χρονη ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό "ZEST", όπου αποκάλυψε τη διατροφή που ακολουθεί καθώς και τα σημαία κλειδιά στο πρόγραμμα γυμναστικής της.
"Επικεντρώνομαι τόσο στο μέσα όσο και στο έξω! Θέλω να ξέρω τι τρώω, πως τρέφω το σώμα μου και πόσο νερό πίνω. Δεν καταναλώνω κρέας αλλά λατρεύω το ψάρι και το καστανό ρύζι. Μου αρέσει και το ψωμί. Οι άνθρωποι τα χάνουν όταν βλέπουν πως είμαι σε κάποιο εστιατόριο και τρώω ψωμί. Βέβαια προτιμώ εκείνο που είναι ολικής άλεσης".
Η Μέντες που αποφεύγει να αποκλείει διατροφικές ομάδες από το διαιτολόγιό της, τονίζει πως όταν έχει να κάνει κάποια εμφάνιση ή βλέπει τον εαυτό της να ξεφεύγει, αποφεύγει τα λευκά ζυμαρικά, το ρύζι και το λευκό ψωμί.
Φυσικά για να διατηρείς τέτοιο σώμα στα 37 σου, απαιτείται και μπόλικη γυμναστική.
Η Μέντες αποκαλύπτει πως επισκέπτεται το γυμναστήριο 4 φορές την εβδομάδα και κάνει λίγα βάρη (όχι σηκώνοντας πολλά κιλά, ούτε κάνοντας πολλές επαναλήψεις) αλλά με στόχο να ενεργοποιήσει όλο το σώμα της. Έπειτα,κάνει καρδιαγγειακή προπόνηση με τρέξιμο και σπριντ τουλάχιστον για 35 λεπτά. Στην προπόνηση με βάρη ξοδεύει σχεδόν μια ωρίτσα.
Και η γυμναστική δεν σταματά εκεί. Για την σωματική και ψυχική της εξάσκηση, η Εύα κάνει γιόγκα, κυρίως αστάνγκα γιόγκα αλλά η προπονήτριά της, της έχει φτιάξει ένα πρόγραμμα γιόγκα με ασκήσεις που ταιριάζουν στην ίδιαγια να διατηρούνται οι μυς της σε φόρμα και να ανταπεξέρχονται το καρδιαγγειακό της πρόγραμμα.
Φυσικά, μια τέτοια γυναίκα έχει σημεία επάνω τους, τα οποία και λατρεύει. Τα μπράτσα της τα οποία κληρονόμησε από τον πατέρα της για παράδειγμα, αποτελούν καμάρι για την Μέντες.
Η ίδια δεν θέλει να θεωρείται πρότυπο για τις υπόλοιπες γυναίκες αλλά θέλει να τις ενθαρρύνει να αγαπούν τον εαυτό τους και να καλυτερεύουν τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: