Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Γυμναστική... για αυτοπεποίθηση και μακροζωία. Άλλαξε τη ζωή σου τώρα!


Μήπως είσαι συνέχεια υποτονική και η διάθεσή σου τις περισσότερες φορές είναι πεσμένη; Μήπως πιάνεις τον εαυτό σου να κυριαρχείται από αρνητικές κυρίως σκέψεις; Μήπως η αυτοπεποίθησή σου είναι στα πολύ down της και αυτό έχει συνέπειες στην ερωτική αλλά και επαγγελματική σου ζωή; 


Είναι -χωρίς καμία αμφιβολία- ώρα για γυμναστική! Ώρα να βάλεις λίγο κίνηση στη ζωή σου και θα δεις ότι θα αλλάξουν πολλά μιας και τα οφέλη δεν είναι μόνο οι κοιλιακοί. Η γυμναστική είναι η καλύτερη τονωτική ένεση στην ψυχολογία σου... 

5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΣ
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Μαρίας Τουμπή σου δίνει την αφορμή για να ξεκινήσεις να "δουλεύεις" τους μύες σου...

1. Καις θερμίδες ακόμα κι όταν δεν κάνεις απολύτως τίποτα!Μπορεί να έχεις ήδη καταφέρει να χαλιναγωγήσεις τις διατροφικές σου υπερβολές, μπορεί να έχεις ήδη καταφέρει να μείνεις πιστή στη δίαιτά σου και να αδυνατίσεις, γνωρίζεις όμως ότι το δυσκολότερο είναι να διατηρηθείς στα κιλά σου. Άσε που αν έχεις χάσει πολλά κιλά, η χαλάρωση είναι ένα μεγάλο θέμα... 
Η άσκηση είναι απαραίτητη. Οι μυές σου πρέπει να "λειτουργούν", πρέπει να αυξηθούν και αυτό γίνεται μόνο με τη γυμναστική. 
"Αυτή η αύξηση έχει σαν συνέπεια την επιπλέον κατανάλωση θερμίδων σε συνθήκες ηρεμίας, ενώ έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνεται η όρεξη!" επισημαίνει η κ. Τουμπή. Το γυμνασμένο σου σώμα δηλαδή θα μάθει να καίει θερμίδες και όταν κάθεσαι στο καναπέ και βλέπεις τηλεόραση, ενώ παράλληλα δεν θα σε πιάνει ακατάσχετη επιθυμία για κάθε λογής λιχουδιές. 


2. Αυξάνεις την αυτοπεποίθησή σουΤα περισσότερα προβλήματα ψυχολογίας έχουν βάση την χαμηλή αυτοπεποίθηση. Ο χωρισμός που δεν μπορείς να διαχειριστείς, ο σύντροφος που δεν μπορείς να συνυπάρξεις, η αύξηση που δεν μπορείς να διεκδικήσεις, το χαμόγελο που έχει φύγει από τα χείλη σου... Άσε που συνεχώς σκέφτεσαι -τα χειρότερα! 
"Άτομα που συμμετέχουν σε κάποιου είδους φυσική δραστηριότητα παρουσιάζουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και καλύτερη ψυχολογική διάθεση. Η αυξημένη φυσική δραστηριότητα συνδέεται με μειωμένη εμφάνιση συμπτωμάτων άγχους, έντασης, κατάθλιψης, αϋπνίας και αδιαθεσίας" επισημαίνει η διαιτολόγος. 
Με λίγα λόγια, αν θέλεις η ζωή σου να καλυτερεύσει σε όλα τα επίπεδα άρχισε να γυμνάζεσαι!


3. Ζεις περισσότερο... και καλύτερα!Αν βάλεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου, τότε βάζεις υποψηφιότητα για πολλά και ευτυχισμένα χρόνια. "Οι περισσότερες μελέτες έχουν αποδείξει, ότι ένα αγύμναστο άτομο, διατρέχει 8 φορές υψηλότερο κίνδυνο να υποστεί καρδιαγγειακό επεισόδιο (ανακοπή ή εγκεφαλικό) σε σχέση με ένα γυμνασμένο άτομο" αναφέρει η διαιτολόγος διατροφολόγος Μαρία Τουμπή. Μην ξεχνάς πως μία μόλις ώρα εξάσκησης σου χαρίζει 2 ώρες επιπλέον ζωής. Μακροζωία λοιπόν! 


4. Μια άσκηση την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα...
Η τακτική φυσική δραστηριότητα αποτελεί το κλειδί για καλή υγεία. Το σώμα σου θα δυναμώσει και θα γλιτώσεις κι από εκείνους τους ενοχλητικούς πόνους στην πλάτη και τον αυχένα. Σύντομα θα δεις πως θα μπορείς να αναπνεύσεις καλύτερα και φυσικά θα ρίξεις τα περιττά κιλά που ευθύνονται για δεκάδες προβλήματα υγείας. 
Το ανοσοποιητικό σου σύστημα θα δυναμώσει και ο οργανισμός σου θα αναπτύξει μια ασπίδα προστασίας απέναντι στα μικρόβια και στις ιώσεις. 


5. Θα φοράς ό, τι θέλεις!Γεμάτη αυτοπεποίθηση και απαλλαγμένη από τα περιττά κιλά θα νιώθεις τέλεια με το σώμα σου. Το ντύσιμό σου θα καθορίζεται μόνο από το γούστο σου χωρίς να επεμβαίνει αρνητικά η διάθεση ή η δυσφορία του πρηξίματος ή των ατελειών. 
Σέξι φορέματα που διαγράφουν το σώμα σου με περηφάνεια, στενά παντελόνια που δεν σε καταπιέζουν και δεν σε στριμώχνουν, σωστή στάση του σώματος... Η γυμναστική θα ισιώσει την πλάτη σου, θα τονώσει το στήθος σου και θα νιώσεις έτοιμη να φορέσεις ό, τι ακριβώς θέλεις χωρίς κανένα εμπόδιο. 


ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ;
Ευτυχώς η γυμναστική μοιάζει με τον χαμαιλεόντα. Προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα θέλω κάθε γυναίκας. Μπες στο ρυθμό του χορού, αγόρασε ποδήλατο, ανανέωσε τη σκουριασμένη συνδρομή σου στο γυμναστήριο, συνέχισε το κολύμπι, παίξε στην παραλία, πάρε τον αγαπημένο σου και κάντε μαζί γυμναστική. 
Αν είσαι βέβαια αρχάρια, θα σου πρότεινα το τρέξιμο και το περπάτημα που είναι και οι πιο δημοφιλείς τρόποι εξάσκησης. "Το περπάτημα αλλά και το τρέξιμο προτείνονται διότι το μόνο που απαιτείται για την πραγμάτωσή τους είναι ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια!" εξηγεί η Μαρία Τουμπή. 

Τρέξιμο ή περπάτημα;

Ποιο από τα δύο καίει περισσότερες θερμίδες; Αν το σκεφτείς λογικά, θα πρέπει να τρέξεις για να έχεις αποτελέσματα. Κι όμως το περπάτημα μπορεί να κάνει εξίσου καλή δουλειά. "Στην πραγματικότητα το συνολικό θερμιδικό κόστος θα είναι σχεδόν το ίδιο και στις 2 περιπτώσεις. Αν όμως, περπατάς έντονα, ζωηρά, υπάρχει περίπτωση ακόμα και να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες απ’οτι αν έτρεχες την ίδια απόσταση" αναφέρει η κα. Τουμπή. 

Προς υπεράσπιση του βαδίσματος θα πρέπει να ξέρεις πως το περπάτημα δεν συμβάλλει στη γήρανση του δέρματος, όπως το τρέξιμο. Το τελευταίο σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες προκαλεί πρόωρη γήρανση, ιδίως του δέρματος του προσώπου, λόγω των έντονων κραδασμών που αυτό υφίσταται κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Smart Tip: Φρόντισε να κινείς τα χέρια σου ζωηρά όσο περπατάς. Με αυτόν τον τρόπο η ενεργειακή δαπάνη μπορεί να αυξηθεί σε ποσοστό 5-10%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: