Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η δίαιτα της πίτσας


Η δίαιτα της πίτσας
Αυτό που πρέπει κανείς να καταλάβει με την εκάστοτε δίαιτα είναι όχι μόνο η ποσότητα θερμίδων που προσλαμβάνει ο οργανισμός μας, αλλά και η αξία των τροφών σε πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και λίπη. 
Απενοχοποιήστε τη διάσημη ιταλική λιχουδιά και βάλτε τη λογική σας να δουλέψει.
Αρχικά επιλέξτε τα σωστά υλικά. Το τυρί σας θα πρέπει να είναι με χαμηλά λιπαρά, το κρέας κατά προτίμηση κοτόπουλο ή μοσχάρι και τα λαχανικά με αρνητικές θερμίδες. Μερικά τέτοια λαχανικά είναι, το αγγούρι, οι αγκινάρες, τα βλίτα, η γλιστρίδα, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το κουνουπίδι, το λάχανο, τα μανιτάρια, το μαρούλι, το μπρόκολο, τα ντοματίνια, τα παντζάρια, οι πιπεριές όλων των χρωμάτων, το σπανάκι, σπαράγγια, φασολάκια. όπως το σπανάκι και η μελιτζάνα.
Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε φρούτα φτωχά σε σάκχαρα, αλλά πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως ο ανανάς, τα βατόμουρα, και οι φράουλες. Τέλος, αν αυτά σας φαίνονται αρκετά τολμηρά, χρησιμοποιήστε μυρωδικά και βότανα που διεγείρουν τη θερμογένεση, αναγκάζοντας τον οργανισμό να αποβάλλει θερμίδες με τη μορφή θερμότητας. Τέτοια είναι, ο άνηθος, ο βασιλικός, το γαρίφαλο, η κανέλα, το κάρι, ο μαϊντανός, η μουστάρδα, η πάπρικα, το σκόρδο, το ταμπάσκο και το τσίλι.

Τώρα που έχετε τα κατάλληλα υλικά, αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει και δημιουργήστε τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: