Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τα 10 στιλ της σεζόν που θα σε αναδείξουν σε Trend Setter!

   
Κυκλοφορείς έξω όπως όλες μας. Ενημερώνεσαι όσο μπορείς και φροντίζεις σχεδόν πάντα να προσαρμόζεις κάποια από τα στιλ της κάθε σεζόν στη γκαρνταρόμπα σου.
Έτσι βιώνεις κι εσύ την ανανέωσή σου! Όλα αυτά απόλυτα φυσιολογικά και όμορφα αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που πιάνεις τον εαυτό σου να παρατηρεί τον κόσμο στο δρόμο και να αναρωτιέται "μα, καλά πως τον σκέφτηκε αυτόν τον συνδυασμό;"

Η διαφορά λοιπόν ανάμεσα σε κάποιον που θέλει να κάνει μια μικρή ανανέωση και σε έναν άνθρωπο με φαντασία και δημιουργικότητα στο ντύσιμο είναι η έμπνευση -όχι η τιμή. Και μην φανταστείς πως η έμπνευση της έρχεται κατά τη διάρκεια του ύπνου της. Έρχεται από τις εικονές που αποκτά, τη διάθεσή της και την πολύ καλή ενημέρωση πάνω στις τάσεις. 

Trend setter ...who?
Αυτή η "τολμηρή" λοιπόν που θέλει να πρωτοπορεί μην ακολουθώντας την πεπατημένη λέγεται trend setter. Είναι η φίλη που χωρίς φόβο και πάθος τολμάει να φοράει αυτά που της αρέσουν χωρίς να φοβάται τις αντιδράσεις των πολλών. Με μόνο της όπλο τη σωστή ενημέρωση και γνώση.  Η trend setter ξέρει πως την ώρα που φοράει κάτι πρωτότυπο ίσως να φαντάζει περίεργη αλλά σε λίγο καιρό όλοι θα ακολουθήσουν πιστά την τάση που υιοθέτησε. Μέχρι που θα επέλθει ο κορεσμός και θα θεωρηθεί το στιλ τόσο βαρετό και ξεπερασμένο. Άλλωστε η trend setter όταν κάτι το φοράνε οι πολλοί το απεχθάνεται όπως ο διάολος το λιβάνι. Άλλωστε ξέρει ήδη τι θα φορεθεί σε τουλάχιστον δύο σεζόν από τώρα και έχει προσαρμόσει, αυθόρμητα, την γκαρνταρόμπα της. 

Έτσι λοιπόν, παρατηρώντας με τη σειρά μου κάποια κορίτσια στο διαδίκτυο των οποίων το στιλ σε κάνει να νιώθεις νήπιο της μόδας, σκέφτηκα, πως θα γίνω κι εγώ trend setter! Απόφαση της σεζόν! 
Πόσο δύσκολο να είναι τελος anyway; Και... γίνεται να γίνεις εάν δεν βγαίνει αυθόρμητα από μέσα σου; Η αλήθεια είναι πως δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνεις κάτι με το ζόρι. Αλλά πιστεύω επίσης πως η γνώση είναι  όπλο, και αν την έχεις,  μπορείς να αντιμετωπίσεις τα πάντα. 

Με αυτή τη λογική -της γνώσης-  σου παρουσιάζω τα 10 στιλ της φετινής χειμερινής σεζόν που εάν τα προσαρμόσεις έγκαιρα στο στιλ σου σίγουρα μια διάθεση πρότασης ως trend setter θα την κάνεις. 

Ψηλόμεσες φούστες
Dolce&Gabbana, Givenchy, Michael Kors

Πρώτο και κυριότερο φόρεσε ψηλόμεσες φούστες είτε στενές είτε σε χτυτό ύφασμα. Απόλυτη φούστα της σεζόν δε, η πλισέ!!! Συνδύασέ την με κοντό μπλουζάκι στη μέση αφήνοντας ένα με δύο δάχτυλα από την περιοχή της κοιλιάς σου σε κοινή θεά. 

Προσοχή αυτό το στιλ, δυστυχώς, έχει αρκετούς περιορισμούς αφού απευθύνεται σε αρκετά νεαρές ηλικίες -άδικο αλλά είναι η πραγματικότητα. Ας το προσέξουν και τα κορίτσια με σωματότυπο μήλο αφού μπορεί να τις αφήσει αρκετά εκτεθιμένες, τονίζοντας το αδύναμο σημείο τους. Σε αντίθεση με τα κορίτσια με σωματότυπο αχάδι -βλέπε Rihanna και Beyonce που κι αν δεν το έχουν φορέσει -που τους προσφέρει στιλ, καλύπτει ατέλειες και αναδεικνύει το σημείο κλειδί της σιλουέτας τους, τη μέση τους. 

Αν θέλεις να είσαι αφοπλιστικά μοδάτη φόρεσε τη φούστα σου και συνδύασέ την με χυτό πουλόβερ και μποτάκια σε στιλ ιππασίας. 

Ζιπ κιλότ
Comme de Garcons, Dior, Rick Owens

Είναι το παντελόνι που μοιάζει με βερμούδα και το μήκος του φτάνει μέχρι το γόνατό σου (ίσως και ένα με δύο δάχτυλα πιο πάνω - πιο κάτω). Η συγκεκριμένη βερμούδα λοιπόν μπορεί να φορεθεί από το πρωί στη δουλειά με ένα πουκάμισο ή μπλούζα μέχρι το βράδυ με κάτι πιο στενό που να αναδεικνύει το πάνω μέρος του σώματός σου. 

ΤΙP: Το όλο στιλ το αναδεικνύει πολύ η χρήση ψηλών λεπτών στη γραμμή τους, παπουτσιών, αφού μακραίνει το πόδι. 

ΤΙP: Όσο ο καιρός θα κρυώνει μπορείς να τη φορέσεις και με σκούρο καλσόν και σακάκι από πάνω. 

Δαντέλα. 
Blumarine, Alberta Ferretti, Valentino

Η δαντέλα είναι επίκαιρη εδώ κι αρκετό καιρό. Προτίμησέ την σε μπλούζα ή φόρεμα pencil και κράτησέ την ως επιλογή σε πιο επίσημο ένδυμα. 

TIP: Απόφυγε τις υπερβολές στα αξεσουάρ.Η δαντέλα δίνει αίσθηση μοιραίου θηλυκού και θα σου πρότεινα εάν την φορέσεις να διατηρήσεις μια πιο κλασική γραμμή στο στιλ σου. Επέλεξε λοιπόν αξεσουάρ στην ίδια απόχρωση με την δαντέλα. Δηλαδή... Μαύρη η δαντέλα; Μαύρα και τα αξεσουάρ που πρέπει μα χρησιμοποιήσεις.  

Χρυσά κουμπιά- ζώνες αλυσίδες
Versace, YSL, Moschino

Η χρήση του χρυσού κοσμήματος ήρθε πολύ γρήγορα και πάλι στην επικαιρότητα (εδώ κι αρκετό καιρό). Το Χειμώνα λοιπόν που επιτρέπονται και τα πιο "βαριά" ντυσίματα, επέλεξε το χρυσό για τα αξεσουάρ σου. 

Χρυσά κουμπιά σε φορέματα, σακάκια και παλτό.

Χρυσές αλυσίδες για ζώνη.

Και χρυσά κοσμήματα. 

TIP: Εάν έχεις κάποια κοσμήματα σε ασημένια απόχρωση που δεν τα αποχωρίζεσαι σε καμία των περιπτώσεων μην τα μπερδέψεις. Διαλέγουμε πάντα μία από τις δύο αποχρώσεις. 

Γούνα
Alexander McQueen, Fendi, Barbara Bui

Οι γούνες είναι πάθος που εάν το έχεις εκτιμάς αλλιώς το στιλ που αυτόματα δημιουργούν.  Εάν θέλεις να είσαι επίκαιρη φόρεσε γούνινα γιλέκα, παλτό... ακόμα και φούστες. Δεν είναι απαραίτητο να τη φορέσεις σε βραδινή ή επίσημη έξοδό σου αφού μπορεί να συνδυαστεί πολύ εύκολα με τζιν, φλατ μποτάκια κι ένα πουκάμισο αναβαθμίζοντας όλο σου το στιλ. 

TIP: Επειδή οι γούνες που βρίσκεις στην αγορά είναι συνθετικές, φρόντισε η ποιότητα τους να είναι καλή, αποφεύγοντας τις γούνες που μοιάζουν -πριν καλά καλά τις φορέσεις πρώτη φορά- μαδημένες. 

Γιακάς
Etro, Miu Miu, Givenchy

Φόρεσε το πουκάμισό σου και κλείσε τα κουμπιά μέχρι ψηλά πάνω. Το στιλ αυτό μπορεί να σου φαίνεται ξεπερασμένο αλλά είναι απόλυτα επίκαιρο κι αν πιστεύεις πως δεν αρέσει στα αγόρια κάνεις λαθός. Εάν το φορέσεις με στενή φούστα, στενό παντελόνι και ψηλά πέδιλα αμέσως δημιουργείς μια διαφορετικού τύπου sexy εμφάνιση. Ή αν το προσαρμόσεις με φούστα σε ανοιχτή γραμμή δίνεις άνετα την αίσθηση του school girl, τύπος επίσης πολύ συμπαθή στα αγόρια.

Πολύχρωμα παντελόνια
Just Cavalli, Emilio Pucci, Etro

Τα παντελόνια σου μπορούν να είναι σε έντονα χρώματα ακόμα και τον Χειμώνα. Με το κόκκινο, το πράσινο, το πορτοκαλί αλλά και τα print σε έντονα χρώματα να σε αναβαθμίζουν αυτόματα σε trend setter. 

TIP: Αν είσαι αρκετά τολμηρή δημιούργησε ένα color blocking στιλ συνδυάζοντας το παντελόνι σου με μπλούζα ή top σε εξίσου έντονη απόχρωση. 

TIP: Στο color blocking καλό είναι να αποφύγεις να συνδυάσεις το παντελόνι σου με top στην ίδια απόχρωση δημιουργώντας total πράσινο, κόκκινο ή πορτοκαλί look. Είναι too much και μόνο στη σκέψη!

Πλαστικοποιημένα ρούχα και αξεσουάρ 
Mugler, Louis Vuitton, Prada

Το πλαστικό είναι απόλυτα επίκαιρο οπότε δοκίμασέ το σε παντελόνια, φούστες αλλά και πιο εύκολα στα αξεσουάρ σου. 

TIP: Αν ο σωματότυπός σου είναι αχλάδι είναι καλό να μην επιλέξεις τα πλαστικά ή βινίλ παντελόνια στην έξοδό σου. Να θυμάσαι πως προσθέτουν πολλούς πόντους και δεν υπάρχει λόγος να υπερτονίσεις τυχόν ατέλειες. 

Μποτάκια ιππασίας
 Miu Miu, Ralph Lauren, Gucci

Μπορεί να βλέπεις παντού και να αγαπάς ιδιαίτερα τις γαλότσες και τα αρβυλάκια αλλά εάν θέλεις να είσαι πρωτοποριακή αντικατέστησε τα με μποτάκια σε ύφος ιππασίας. Είτε μέχρι τον αστράγαλο είτε σε μπότες ψηλές είναι η απόλυτη τάση για φέτος στα παπούτσια. 

TIP: Φρόντισε τα μποτάκια σου να έχουν πολλά κορδόνια μπροστά και φόρεσέ τα με τα πάντα και σε όλες τις ώρες. 


Καρό
Salvatore Ferragamo, YSL, Akris

Το καρό επικρατούσε τόσο καιρό στα πουκάμισα. Όχι άλλο όμως. Σίγουρα δεν είναι στιλιστικό λάθος να το κάνεις αλλά είναι ξεπερασμένο. Το καρό της φετινής σεζόν είναι πιο κλασικό -σε ασπρόμαυρη απόχρωση- και φορίεται σε φούστες, σακάκια ακόμα και σε γόβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: