Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Έχω απόψε ραντεβού! 4 DIY μάσκες λάμψης της τελευταίας στιγμής για να τον εντυπωσιάσεις!


Σάββατο. Πιθανότατα να έχεις κανονίσει κάτι για το βράδυ. Αν είσαι τυχερή κι έχεις βρει τον έρωτα της ζωής σου (ή απλώς... τον έρωτα) ίσως και να έχεις κανονίσει ρομαντικό dinner. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρέπει να λάμπεις!
Στο ντουλάπι του μπάνιου μας δεν έχουμε πάντα όλα τα απαραίτητα ενώ από την άλλη δεν θέλεις να αφιερώσεις και όλη σου την μέρα κάνοντας beauty treatments. Συμφωνούμε μέχρι εδώ; Αν ναι, προχωρώ! Πιάσε τα μαλλιά σου ψηλά σε ένα ponytail, φόρεσε ένα βαμβακερό headband για να μην τα λερώσεις και ξεκινάμε... 

Scrub υπό προϋποθέσειςΑν το δέρμα σου είναι ανθεκτικό και όχι ευαίσθητο μπορείς να κάνει αρχικά ένα πίλινγκ με ζάχαρη και λεμόνι. Βάλε δύο κουταλιές της σούπας λεμόνι και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και κάνε μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο σου και έπειτα ξέπλυνε. Αυτό είναι πίλινγκ δίνει φως στο πρόσωπο και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Έτσι, η μάσκα που θα ακολουθήσει θα έχει ακόμη καλύτερη δράση. 
Προσοχή: αν έχεις πολύ ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα απόφυγε το scrub γιατί θα κινδυνεύσεις να βγεις με κοκκινίλες και δεν θέλουμε τίποτα να πάει στραβά! 

Διαλέγεις και παίρνειςΗ μάσκα που θα επιλέξεις εξαρτάται απόλυτα από τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και το αποτέλεσμα που θες να πετύχεις... 

1. Λευκαντική μάσκα
Δοκίμασέ την αν...: 
Θέλεις να πετύχεις ένα φωτεινό και υγειές τόνο στην επιδερμίδα σου, αν έχεις πανάδες ή κοκκινίλες τις οποίες θέλεις να κάνεις να φαίνονται πιο "ήσυχες¨. 
Πώς γίνεται: Ανάμειξε μισό κεσεδάκι γιαούρτι και μια κουταλιά της σούπας μέλι. 
Πώς την εφαρμόζεις: Άπλωσε την μάσκα σε καθαρή επιδερμίδα και άφησέ την στο πρόσωπό σου για μισή ώρα, φροντίζοντας να απλώσεις μέχρι και το λαιμό. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό. 

2. Θρεπτική μάσκα
Δοκίμασέ την αν...: 
Αν νιώθεις την επιδερμίδα σου να σε τραβάει και είναι αφυδατωμένη ή την έχεις ταλαιπωρήσει έντονα τον τελευταίο καιρό λόγω κακής διατροφής ή επειδή απλώς ξενυχτάς. 
Πώς γίνεται: Λιώσε μια μπανάνα στο μπλέντερ και ρίξε μέσα ελάχιστο ξινόγαλα. Δεν θέλει περισσότερο από μισό ποτηράκι του κρασιού το οποίο θα βάζεις στο μείγμα λίγο- λίγο. 
Πώς την εφαρμόζεις: Άπλωσέ την σε καθαρή επιδερμίδα και άφησέ την για μισή ώρα. Ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό. 

3. Συσφικτική μάσκα
Δοκίμασέ την αν...: 
Αν νιώθεις ότι η επιδερμίδα σου έχει χαλαρώσει και θες να ανακτήσεις την σφριγηλότητά σου εδώ και τώρα. Ενδείκνυται για ηλικίες 30 και άνω. 
Πώς γίνεται: Χτύπησε ένα ολόκληρο αυγό με μια κουταλιά της σούπας λάδι. 
Πώς την εφαρμόζεις: Αφού έχεις κάνει το peeling με την ζάχαρη και το λεμόνι, άπλωσε την μάσκα στο πρόσωπό σου. Αν θες, μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα και λίγες νιφάδες βρώμης. Άφησέ το για ένα τέταρτο στο πρόσωπό σου προκειμένου να σφίξει και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: