Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Διατηρήστε τον λαιμό σας νεανικό!


image
Ο λαιμός μαρτυράει πολλά για την ηλικία μιας γυναίκας και είναι το πρώτο σημείο που κοιτάει κάποιος προκειμένου να μαντέψει πόσων ετών είμαστε. Όπως ανέκαθεν τόνιζαν οι ειδικοί, αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι να προσφέρουμε στο λαιμό μας την ίδια περιποίηση που προσφέρουμε και στο πρόσωπό μας, με μάσκες και ενυδατικές κρέμες.
Μαζί, όμως, με την καλλυντική μου περιποίηση, υπάρχουν και απλές ασκήσεις που διατηρούν το λαιμό σε καλή κατάσταση. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε κι εσείς.
Άσκηση 1 Καθίστε σε μια καρέκλα διατηρώντας την πλάτη σας ίσια και γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, έτσι ώστε να κοιτάτε προς το ταβάνι. Κρατώντας τα χείλη κλειστά, κάντε την κίνηση σαν να μασάτε τσίχλα. Θα νιώσετε τους μυς του λαιμού σας να ενεργοποιούνται. Επαναλάβετε 20 φορές.
Άσκηση 2 Καθίστε και πάλι στην ίδια στάση με το κεφάλι προς τα πάνω και τα χείλη ενωμένα. Σουφρώστε τα χείλη σας σαν να προσπαθείτε να φιλήσετε το ταβάνι και τεντώστε τα όσο μπορείτε περισσότερο προς τα επάνω. Μετρήστε μέχρι το 10 διατηρώντας τα χείλη σας έτσι κι έπειτα χαλαρώστε και επαναφέρετε το κεφάλι σας σε φυσιολογική θέση, κοιτώντας μπροστά. Επαναλάβετε 5 φορές όλη τη διαδικασία.
Άσκηση 3 Και πάλι στην ίδια αρχική στάση με τις 2 προηγούμενες ασκήσεις, ανοίξτε το στόμα σας και βγάλτε έξω τη γλώσσα σας, κινώντας την προς το πιγούνι, σαν να προσπαθούσατε να το φτάσετε με την άκρη της. Κρατηθείτε έτσι μετρώντας μέχρι το 10 κι έπειτα κλείστε το στόμα κι επιστρέψτε στη φυσιολογική θέση του κεφαλιού.
Άσκηση 4 Στην ίδια αρχική στάση προσπαθήστε να τοποθετήσετε το κάτω χείλος σας πάνω στο επάνω, όσο πιο ψηλά γίνεται. Κρατηθείτε έτσι μετρώντας
μέχρι το 5. Χαλαρώστε κι επαναλάβετε 5 φορές.
Άσκηση 5 Ξαπλώστε στο κρεβάτι ανάσκελα, με το κεφάλι σας να «κρέμεται» εκτός κρεβατιού. Φέρτε σιγά το σαγόνι σας προς τα πάνω, όσο πιο κοντά μπορείτε στο λαιμό σας. Κρατήστε το εκεί μετρώντας μέχρι το 10. Χαλαρώστε, αφήστε και πάλι το κεφάλι σας ελεύθερο και επαναλάβετε 5 φορές.
Άσκηση 6 Καθίστε με ίσια πλάτη σε μια καρέκλα κοιτώντας μπροστά. Χωρίς να ανοίξετε το στόμα σας, προσπαθήστε να κατεβάσετε το σαγόνι σας κι έπειτα να το σπρώξετε προς τα μπροστά. Μετρήστε μέχρι το 10 και επαναφέρετε το σαγόνι σας. Επαναλάβετε 5 φορές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: