Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Μαχαίρι στα επιδόματα των πολυτέκνων μετά τον ντόρο για την Μενεγάκη!


Επίκαιρο όσο ποτέ φαίνεται πως είναι το θέμα που δημιουργήθηκε με το επίδομα τρίτεκνου που φαίνεται πως νόμιμα εισέπραξε η Ελένη Μενεγάκη από τον ΟΓΑ το 2010. Με απόφασή του το Υπουργείο Υγείας κόβει τα επιδόματα των τρίτεκνων αλλά και πολύτεκνων οικογενειών με εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ.
 
Μέχρι και τη Βουλή φαίνεται πως έφθασε το θέμα με το επίδομα της Ελένης Μενεγάκη, αφού ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, ήταν από την πρώτη στιγμή αποφασισμένος να κάνει σχετική επερώτηση για το αν θα πρέπει να εισπράττουν επιδόματα, άτομα που έχουν οικονομική άνεση.
 
Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του ΟΓΑ, η παρουσιάστρια, κατά το οικονομικό έτος 2010 εισέπραξε 3.192 ευρώ ως τρίτεκνη μητέρα και αυτό προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων με δεδομένη την οικονομική επιφάνεια της Ελένης.
 
Το θέμα της έφθασε ως τη Βουλή, φέρνοντας το ζήτημα για τα επιδόματα των πολυτέκνων στο προσκήνιο. Επανεξετάζοντας, λοιπόν, τα δεδομένα και με βάση την κρίση, ο υπουργός Υγείας βάζει μαχαίρι στα επιδόματα των τρίτεκνων αλλά και πολύτεκνων οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: