Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Το επίδομα της Ε. Μενεγάκη από τον ΟΓΑ ως ...τρίτεκνη!


Η γνωστή παρουσιάστρια και μέχρι πρότινος, ''βασίλισσα της πρωινής ζώης'', Ελένη Μενεγάκη, εισέπραξε, όπως ακούσαμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από το ελληνικό κράτος
-απολύτως νόμιμα- το ποσό των 3.192 ευρώ ως τρίτεκνη μητέρα! Απίστευτο κι όμως αληθινό! Παίρνει το ίδιο επίδομα με μια τρίτεκνη μητέρα των 720 ευρώ! 

''Αν είναι να πάρει κάποιος επίδομα, ας τα πάρει κάποιος άλλος, που το χρειάζεται περισσότερο'', δήλωσε στην κάμερα του Star ο Πάνος Κιάμος, ενώ ο γνωστός δημοσιογράφος, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, ανέφερε: ''Δεν είναι δυνατόν μια Μενεγάκη να κάνει αίτηση να παίρνει 170 ευρώ ή 200, τα οποία θα μπορούσε να παίρνει κάποια άλλη γυναίκα με μεγαλύτερη ανάγκη. Αν η Μενεγάκη, λόγω της οικονομικής κρίσης, αναγκάζεται να πάρει τα 170, καταλαβαίνεις τώρα ένας φουκαράς...''.

Eπιπλέον, όπως αναγράφεται στο έγγραφο του ΟΓΑ που έχει σταλεί στη γνωστή παρουσιάστρια ''Βεβαιώνεται ότι κατά το οικονομικό έτος 2010 εισέπραξε ως τρίτεκνη μητέρα το ποσό των 3.192 ευρώ''. Μάλιστα, το παραπάνω επίδομα καταβάλλεται ανεξάρτητα από τον μισθό, τη σύνταξη ή την αποζημίωση που κάθε άλλη εργασία!

Την περίοδο της κρίσης, των περικοπών, των μετατάξεων, της εργασιακής εφεδρείας, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο δελτίο, η Ελένη, που μέχρι πρόσφατα πληρωνόταν με το ποσό των 80.000 ευρώ μηνιαίως, εισέπραξε και το επίδομα του ΟΓΑ που δικαιούται ως τρίτεκνη μητέρα! 

Σύμφωνα, επίσης, με πηγές του δήμου όπου ανήκει ''η κυρία Ελένη Μενεγάκη στις 27 Φεβρουαρίου 2008, κατέθεσε τα χαρτιά της στον δήμο μας για τη χορήγηση επιδόματος τρίτεκνου. Στις 3 Μαρτίου 2008 τα χαρτιά προωθήθηκαν στον ΟΓΑ για την έγκριση επιδόματος.''


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: