Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πως να διατηρήσετε το χρώμα στα μαλλιά


Μάθετε πως μπορείτε να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας σαν να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο.
Μην τα λούζετε συχνά. Φαίνεται αντιφατικό, αλλά το λούσιμο των μαλλιών σας κάθε μέρα προκαλεί ξεθώριασμα στο χρώμα. Το νερό στεγνώνει τα φυσικά έλαια της τρίχας, τα οποία είναι απαραίτητα για την λάμψη των μαλλιών. Προσπαθήστε να λούζεστε κάθε δεύτερη ημέρα ή, ακόμα καλύτερα, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Tip:Όταν λούζετε τα μαλλιά σας, κάντε ένα τελευταίο ξέβγαλμα με κρύο νερό για 30 με 45 δευτερόλεπτα. Το κρύο νερό θα κλείσει τα λέπια της τρίχας, βοηθώντας έτσι την καλύτερη δυνατή απορρόφηση του μαλακτικού.
Αλλάζετε σαμπουάν. Τα μαλλιά σας μπορεί να συνηθίσουν σε ένα συγκεκριμένο σαμπουάν ή μαλακτικό και να έχουν ανοσία. Γι’ αυτό αλλάζετε το σαμπουάν σας κάθε τρεις εβδομάδες και χρησιμοποιείτε σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα να διατηρούν το χρώμα.
Όχι στο σίδερο. Η θερμότητα και ειδικότερα το σίδερο για τα μαλλιά εκτός από το ότι καίει την τρίχα, ξεθωριάζει το χρώμα πιο γρήγορα δείχνοντας τα μαλλιά σας πιο θαμπά. Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε τουλάχιστον περάστε στις άκρες λίγη σιλικόνη πριν από την χρήση.
Προσοχή στην διατροφή. Το δέρμα σας και η υγεία των μαλλιών σας επηρεάζονται από τι τρώτε. Η κατανάλωση όλων των συνιστώμενων ημερήσιων βιταμινών και θρεπτικών συστατικών είναι απαραίτητα για λαμπερή υγεία μαλλιά, πέραν της υγείας σας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (που βρίσκονται στο σολομό και τα καρύδια) είναι ζωτικής σημασίας για γυαλιστερά μαλλιά. Το κατσαρό λάχανο και το σπανάκι, επίσης συμβάλουν στην λάμψη των μαλλιών σας. Tip: Αν θέλετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα, μπορείτε να λάβετε συμπληρώματα βιοτίνης, η οποία συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των μαλλιών.
Χρησιμοποιήστε SPF για τα μαλλιά σας. Ακριβώς όπως το δέρμα σας πρέπει να προστατευθεί από τον ήλιο, τα βαμμένα μαλλιά πρέπει επίσης να προστατεύονται από τις επιβλαβείς UV ακτίνες του ήλιου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: