Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

FALL/WINTER 2011-2012: Τα ΝΕΑ παντελόνια της σεζόν και πως να τα φορέσεις...


Η νέα σεζόν φέρνει αλλαγές στην γκαρνταρόμπα σου! Σημαντικές αρκετά θα τις χαρακτήριζα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια αφού πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τα βασικά σου ρούχα. Και λέγοντας "βασικά" εννοώ τα παντελόνια και τις φούστες σου.


Οι αλλάγες λοιπόν που θα παρατηρήσεις δεν περιορίζονται μόνο στα έντονα χρώματα αφού φέτος το να φορέσεις ροζ, κόκκινα, πράσινα, βινίλ και tribal στα παντελόνια είναι απόλυτα φυσιολογικό και μάλιστα πολύ μοδάτο. Η αλλαγή δεν μένει εκεί, έχεις πιο βαθιά ρίζα που φτάνει μέχρι τα μήκη, τα υφάσματα και τις γραμμές. 
Εάν θα μπορούσα με λίγα λόγια να σου πω τι επικρατεί στους οίκους θα σου έλεγα το εξής: μια έντονη διάθεση επιστροφής στα κομψά υφάσματα και μήκη με χαρακτηριστικά και στοιχεία παλαιότερων δεκαετιών (60ς - 70s). 


Aπό αριστερά: ΥSL, Ferre, Moschino

To παντελόνι αποκτά ξανά τσάκιση και γίνεται ψηλόμεσο. Είναι το κλασικό στιλ που αν είσαι σε νεαρή ηλικία σίγουρα έχεις γελάσει πολύ με τη μαμά σου που το φορούσε συχνά (κι αναρωτιόσουν που ζει) όταν εσύ φορούσες τα super χαμηλοκάβαλα σωλήνες τζιν. 
Φέτος λοιπόν οι οίκοι το επαναφέρουν και του δίνουν ρόλο πρωταγωνιστικό σε όλες τις ώρες της μέρας σου, αποδεικνύοντας πως το κλασικό είναι πάντα διαχρονικό. Και για να γίνω λίγο πιο περιγραφική θα σου πω πως μπορεί να είναι το παντελόνι από το κοστούμι σου που σταματάει ακριβώς στο ύψος του αφαλού ενώ το μήκος του φτάνει στον αστράγαλο. Μπορείς να το φορέσεις με ψηλές γόβες, πέδιλα είτε ακόμα και με μποτάκια. 

Styling Τips: 
-Εάν το φορέσεις με γόβες ή πέδιλα φρόντισε να αφήνεις έστω ένα δάχτυλο απόσταση ώστε να φαίνεται ο αστράγαλός σου. 

-Φόρεσέ το με μπλούζα στενή από μέσα που να αναδεικνύει είτε τους ώμους είτε το στήθος σου δίνοντας μια πιο επιβλητικά θηλυκή αίσθηση. 

-Εάν το φορέσεις με ζώνη η μόνη επιλογή που έχεις είναι η χρήση μιας λεπτής και πολύ κομψής ζώνης. 


Aπό αριστερά: Βrioni, Emilio Pucci, MiuMiu

Τα έντονα χρώματα στα παντελόνια θα διάβασες και παραπάνω είναι απόλυτα επίκαιρα προδίδοντας μια έντονα νεανική και παιχνιδιάρικη διάθεση. Παρ' όλα αυτά η γραμμή παραμένει κλασική, η τσάκιση είναι πιο διακριτική αλλά δίνει το παρών της και ο αστράγαλος παραμένει σε κοινή θέα.

Το συγκεκριμένο παντελόνι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως χαμελαίων αφού μπορεί να φορεθεί σχεδόν με τα πάντα και σε όλες τις ώρες. 

Styling tips: -Σε μια νυχετρινή ή πιο επίσημη στιγμή σου, φόρεσέ το με ψηλά παπούτσια και συνδύασέ το είτε με πουκάμισο είτε με κάποια μπλούζα σε loose γραμμή. 

-Εάν θέλεις μπορείς να δημιουργήσεις μια πιο casual εκδοχή επιλέγοντας ένα παντελόνι σε έντονο χρώμα και αυτή τη γραμμή αλλά συνδυασμένο με φλατ boyish παπούτσια και κάποιο μακρύ loose t-shirt ή πουλόβερ. 

-Μπορείς να συνδυάσεις και τα δυο look σε ένα. Πως μπορείς να το κάνεις; Επιλέγεις το παντελόνι σε έντονο χρώμα το φοράς με ένα trendy casual t-shirt και ψηλά πέδιλα. 


Aπό αριστερά: Fendi, Louis Vuitton, Chloe

Εκτός από τα παντελόνια της νέας σεζόν φέτος παρατηρείται και η επιστροφή της ζιπ κιλότ. Κι αν δεν σου λέει τίποτα το όνομα αυτό, θα σου το περιγράψω για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Είναι μια βερμούδα σε ανοιχτή γραμμή που φτάνει μέχρι το γόνατο. 

Styling tip: Το συγκεκριμένο στιλ επέλεξε να το φορέσεις με σκούρο μάλλινο καλσόν. 

Tα κάπρι παντελόνια επανέρχονται αφού η ιππασία φέτος είναι της μόδας και την συναντούμε σε παντελόνια και παπούτσια. 

Styling tip: Επέλεξε παντελόνια κάπρι με δερμάτινες λεπτομέρειες ώστε να υιοθετήσεις ακριβώς το στιλ ιππασιάς της σεζόν. 

Δυναμικό comeback όμως κάνουν και τα παντελόνια "καμπάνα".  

Styling tip: 
Φρόντισε η μπλούζα ή το πουκάμισό σου να είναι σε πιο στενή γραμμή και φόρεσέ τα μέσα από το παντελόνι. 

Να θυμάσαι όποιο από τα τρία looks κι αν επιλέξεις προσπάθησε να διατηρήσεις το τακούνι στα παπούτσια σου. Τα συγκεκριμένα στιλ τείνουν να αφαιρούν πόντους από το ύψος και να προσθέτουν στην περιφέρειά σου. 


Aπό αριστερά: Giambattista Valli, Blumarine, Celine

Το κλασικό παντελόνι λοιπόν μπορείς να το βρεις σε ίσια γραμμή και σε πιο μακριά version -καλύπτει τον αστράγαλο. 

Το συγκεκριμένο παντελόνι είναι πιο αυστηρό κολακεύοντας όμως τις γυναίκες με σωματότυπο αχλάδι αφού η ίσια γραμμή τους κρύβει με μεγάλη μαεστρία ατέλειες.

Styling tip: Φρότισε το μήκος του παντελονιού να απέχει ελάχιστα ( 2 με 3 δάχτυλα) από το δάπεδο. Για να το μετρήσεις και να ξέρεις πως είναι το ιδανικό για σένα δοκίμασε το με τα ψηλά παπούτσια που φοράς πιο συχνά. 


Από αροστερά: Hermes, Stella McCartney, Chanel 

Στην επικαιρότητα βρίσκονται πάλι και τα παντελόνια σε φαρδιά, χαλαρή γραμμή. To συγκεκριμένο στιλ δεν είναι σίγουρα θηλυκό αλλά είναι ευκολοφόρετο κι αν συνδυαστεί με μια επίσης χαλαρή μπλούζα μπορεί να δημιουργήσει ένα αρκετά ενδιαφέρον αποτέλεσμα. 
Στον οίκο Chanel όλα τα παντελόνια ήταν σε ανοιχτή - χυτή - ίσια γραμμή διαμορφώνοντας έτσι την andogynous τάση της φετινής σεζόν που την συναντάς σε όλα τα παντελόνια για φέτος. Λεπτομέρεια που παρατηρείς; Τα γυρισμένα ρεβέρ αφήνοντας ένα μικρό κομμάτι του αστραγάλου εκτεθιμένο και κρατώντας έτσι μια old fashion αίσθηση της θηλυκότητας.  


Από αριστερά: Barbara Bui, Balmain, Celine

Φυσικά παραμένουν τα παντελόνια σωλήνες στην επικαιρότητα δημιουργώντας μια πιο μοδάτη αίσθηση με βινίλ, ασημένιες και χρυσές λεπτομέρειες. 

Τα συγκεκριμένα παντελόνια εάν τα πόδια σου δεν είναι το δυνατό σου χαρτί προσπάθησε να τα αποφύγεις αφού προσθέτουν πολλούς πόντους. 

Styling tips:
-
Φόρεσέ τα με πολύ απλά μονόχρωμα tops σε loose στιλ δημιουργώντας μια πιο νεανική και χαλαρή rock αίσθηση στο στιλ σου. 

-Απόφυγε τις υπερβολές στα tops εάν επιλέξεις παντελόνια σε χρυσή ή ασημένια απόχρωση. Και προς Θεού μην βάλεις μπλούζες με πέτρες, στρας και οτιδήποτε μπορεί να σε κάνει από trend setter σε learn better! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: