Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αλκαλική δίαιτα! Αν θέλεις να αδυνατίσεις δεν έχεις παρά να ισορροπήσεις το pH σου...


Θέλεις μια διατροφή που θα "επαναφορτίσει" τις μπαταρίες σου, βοηθώντας σε να αισθανθείς πολύ καλύτερα;
Έναν τρόπο να επιλέγεις τα τρόφιμα με τέτοιο τρόπο που και να μην παχαίνεις, αλλά και να αποβάλεις τις τοξίνες από το σώμα; Η αλκαλική δίαιτα είναι ακριβώς αυτό που ζητάς. 
"Μία διατροφή κατά την οποία προστατεύουμε τον οργανισμό μας από νοσογόνους παράγοντες, αλλά επίσης τον βοηθάμε να αυξήσει τις καύσεις του μεταβολισμού του, προσφέροντάς του ένα περιβάλλον μη φορτισμένο με πληθώρα τοξινών" επισημαίνει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς. 

Όταν τα πράγματα "οξίνονται"!
Ο οργανισμός σου έχει ανάγκη να λειτουργεί σε ισορροπημένο περιβάλλον. Τι σημαίνει αυτό; Για να "δουλεύει" το σώμα σου στο έπακρο πρέπει το ph του αίματος και των κυττάρων να βρίσκεται στο 7,4ph. Πρέπει να αποτοξινωθεί και να διώξει όλες τις βλαβερές ουσίες από το σώμα. Οι όξινες όμως τροφές, το άγχος, η μόλυνση του περιβάλλοντος ρίχνουν το ph στο αίμα και τα κύτταρα και το κάνουν όξινο. 

Και μπορεί ο οργανισμός σου να έχει τους μηχανισμούς να επαναφέρει το ph στα φυσιολογικά επίπεδα, κάτι τέτοιο όμως γίνεται πιο δύσκολο όσο συσσωρεύονται όξινες ουσίες στο αίμα. Έτσι, αυτές οι βλαβερές ουσίες αποθηκεύονται στους ιστούς και διαταράσουν την ισορροπία.Το αποτέλεσμα είναι ο μεταβολισμός σου να επιβραδύνεται, αλλά και να γίνεται πιο εύκολο να αρρωστήσεις. 

Η λύση είναι μία... θα πρέπει να φτιάξεις μια νέα ισορροπία μεταξύ όξινων και αλκαλικών τροφίμων που θα επαναφέρει το Ph στα φυσιολογικά επίπεδα. Μια διατροφή ποσοστού 80% αλκαλικών και 20% όξινων τροφών και σωστή ενυδάτωση με αγνό νερό, θα μετατρέψει σιγά σιγά την όποια κακή κατάσταση του σώματος σε ισχυρή υγεία και ενέργεια.

Παρακάτω θα δεις μερικά από τα βασικά τρόφιμα όπως χωρίζονται σε αλκαλικά και όξινα. Κάνε κλικ στον πίνακα για να δεις αναλυτικά!


Και για να μη σπας το κεφάλι σου, ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει ένα ενδεικτικό μενού το οποίο διατηρεί την ισορροπία του ph. Κάνε κλικ στο μενού για να δεις πιο αναλυτικά τι περιλαμβάνει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: