Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Athens Xclusive Designers Week: Ό,τι έγινε την ημέρα έναρξης! Catwalk, σχεδιαστές, παρασκήνιο...


Εδώ κι αρκετές μέρες γμωρίζαμε και περιμένα με μεγάλη ανυπομονησία να έρθει η ημερά που θα γιορτάσουμε και στην Αθήνα τη μόδα! Και πως γιορτάζει κανείς τη μόδα θα μου πεις; 


Ένας είναι ο τρόπος και στη χώρα μας έχει το όνομα Athens Xclusive Designers Week!

Ένας θεσμός που έχει ισχύ εδώ και πολύ καιρό άμα αναλογιστεί κανείς πως αυτή ήταν η 10η διοργάνωση και μάλιστα επετειακή. Η πρόσκληση ήταν στα χέρια μου ώστε να παραβρεθώ στο event που διαρκεί 3 ημέρες και κλείνει με ένα μεγάλο party που όσοι δούλεψαν ή έστω συνεργάστηκαν με τον τρόπο τους θα είναι εκεί.  


Με το έφτανες λοιπόν στο Συνεδριακό κέντρο στη Συγγρού όπου πραγματοποιείται το event ένιωθες αμέσως πως κάτι γίνεται εκεί. Κόσμος να περιμένει, κορίτσια και αγόρια απόλυτα καλοντυμένα προσθέτοντας ο καθένας με τον δικό του στιλ αυτό που λέμε μόδα αφού όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Και δεν ξέρω τι μπορεί να φοβόμουν και ποιο είναι το πρόβλημα μου αλλά ο κόσμος ήταν πράγματι απόλυτα περιποιημένος κι αυτό ήταν που συζητούσαν σε κάθε δημοσιογραφικό πηγαδάκι σχετικό με τη μόδα!



Αφού περνουσες λοιπόν την πόρτα και κατέβαινες τις πολλές σκάλες, εκεί ήταν σχεδόν να σε φωτογραφίσουν από κάποιο μέσο -συνήθως blog- για τις ανάγκες του street fashion. Είναι η νέα τάση και αρέσει πολύ! Στο χώρο υπήρχαν άφθονα χαμόγελα αλλά και πολλά φούξια cocktails που από τις 6 το απόγευμα τα κορίτσια με χαρά σου σερβίρανε. Κι αν έλεγες όχι όταν στο προτείνανε σίγουρα ανάμεσα από τα shows πήγες και τους είπες "δύο παρακαλώ". 



Ο χρονός της αναμονής κυλούσε ευχάριστα αφού υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος με vintage αξεσουάρ, παπούτσια, γούνες και ρούχα. Πόσο στιλάτο; Και πόσο ωραία κάποια από τα χρυσά μπιζού!


Κι αφού κύλησε ο χρόνος ήρθε η ώρα (με λίγη καθυστέρηση αφού όπως είναι γνωστόν τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν σε αυτή τη ζωή) για να περάσεις στο εσωτερικό του χώρου ώστε να ξεκινήσει η μεγάλη βραδιά. Κόσμος και διοργανωτές με πολύ μεγάλη προθυμία και ευγένεια οφείλω να παραδεχτώ κάνανε ό, τι καλύτερο μπορούσαν ώστε να καθίσουν όλοι και να μείνουν ευχαριστημένοι. Οι φωτογράφοι έτοιμοι ώστε να σου μεταφέρουν όσο πιο άμεσα μπορούν την αίσθηση που σου άφηνε η βραδιά. 

Την κορδέλα εκκίνησης της βραδιάς λοιπόν έκοψαν οι jeAnS με ένα σίγουρα εντυπωσιακό show γεμάτο από τζιν και φερμουάρ. Και τι εννοώ με αυτό; Όπως επιβάλλει και το όνομα, κύριο στοιχείο της συλλογής ήταν το τζιν με κοψίματα σε πολλά και περίεργα σημεία όπου εφάρμοζαν μεταξύ τους με φερμουάρ, τα οποία τα κορίτσια με χαρά ξεκούμπωναν μπροστά στα μάτια μας και ξαφνικά το ολόσωμο παντελόνι γινόταν ένα καυτό σορτσάκι ή το μπουφάν γιλέκο ή ακόμα και η τζιν παντελόνα ένα φαρδύ κι αέρινο φόρεμα. Σαφέστατα oι jeAnS κράτησαν το ενδιαφέρον του κοινού τους στα ύψη. 







Με την ολοκλήρωση του πρώτου show ο κόσμος μεταφέρθηκε έξω από την αίθουσα όπου κι άρχισε η πρώτη κατανάλωση των ελαφριών cocktails ώσπου να είναι όλα έτοιμα για την παρουσίαση της συλλογής Miltos. Όλα έτοιμα λοιπόν και τα μοντέλα του Μίλτου με κομψά χτενίσματα και επιβλητικές μπορντό και λευκές τουαλέτες που δεν θα κρύψω μου έφεραν στο μυαλό μια άισθηση πως έξω κάνει κρύο και ίσως βρισκόμαστε στη Μόσχα. Δεν ξέρω εάν ο σχεδιαστής όντως είχε τέτοιου είδους πρόθεση αλλά η αίσθηση αυτή δημιουργήθηκε και δεν μπορούσα να μην την μοιραστώ. 







Και περνάμε στον εξωτερικό χώρο και πάλι όπου πρέπει να σου πω πως τόσο κόσμο δεν είχα δει τόση ώρα. Ε,μα φυσικά ήρθε η ώρα για το show του Τάσου Σοφρωνίου ο οποίος παρουσιάζει την αντρική συλλογή του με όνομα Conquistador. Κι αν πριν από λίγο έβρισκες να καθίσεις και δεν αγχωνόσουν, τώρα δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Οι θέσεις όλες πιασμένες, ο κόσμος κατέκλυσε τον χώρο, ανάμεσα τους φυσικά επώνυμοι αλλά και μεγάλος αριθμός από ανθρώπους της μόδας. Το show ξεκίνησε με ένα video όπου έκανε μία απόλυτη εισαγωγή και ερμηνεία για το τι είναι Conquistador. Ο άντρας που τολμάει, που είναι κυνηγός, ένας πραγματικός μαχητής. Τo concept του video ήταν του ίδιου του Τάσου και οφείλω να παραδεχτώ πως άρεσε πολύ! Ξεκινάει λοιπόν το show και τα μοντέλα με στενά παντελόνια, βεμούδες και έξυπνα t-shirts κερδίζουν πολύ θετικές εντυπώσεις! Τα παπούτσια πιο κλασικά και μοδάτα με λεπτομέρειά τους τα κορδόνια. Μία συλλογή που εάν είσαι άντρας αξίζει να τη δεις αφού είναι απόλυτα μοδάτη. 







Κι αφού πλέον ο κόσμος έχει γεμίσει το χώρο πλέον η μετακίνηση γίνεται και πιο δύσκολα αλλά οφείλω να παραδεχτώ την διοργάνωση πως τα κατάφερε πολύ καλά και πιστεύω πως ελάχιστοι έφυγαν δυσαρεστημένοι. Ο χρόνος περνάει και ο Stelios Κoudounaris παρουσιάζει τη συλλογή για το ερχόμενο Καλοκαίρι. Τα ρούχα στιλάτα, κομψά και οι αέρινες δημιουργίες σε λευκή και μαύρη απόχρωση να μαγνητίζουν. Άρεσε πολύ το βραχιόλι στα χέρια των κοριτσιών αλλά και οι μαύρες κορδέλες ως λεπτομέρειες στα ρούχα ήταν πολύ εντυπωσιακές ενώ για το τέλος αφήνω να πω πως μου άρεσαν πολύ τα παπούτσια με τους ξύλινους πάτους!







Και το μεγάλο highlight της βραδιάς αναμφισβήτητα το show του Ερωτόκριτου που δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέφθασαν μόνο για εκείνον και τη δουλειά του. Κάθισα λοιπόν αναπαυτικά στη θέση μου και περίμενα να δω τον Έλληνα που διαπρέπει στο εξωτερικό. Όσο περιμένουμε την έναρξη με την πολύ ευγενική διπλανή μου δεν διστάζουμε αυθόρμητα να μοιραστούμε σε ποια σημεία του κόσμου έχουμε δει τα ρούχα του. Και για να μην νομίσεις πως αστειεύομαι η κουβέντα μας ξεκίνησε με την εξιστόρηση πως βρήκε κι ανακάλυψε τα ρούχα του στη Νεα Υόρκη.

Το show ξεκινάει με τον υπόηχο ενός παλιού τρανζίστορ που μιλάει μαζί με λίγες διακοπές και παράσιτα ισπανικά. Tα κορίτσια βγαίνουν στην πασαρέλα με έντονη τη 60s διάθεση. Έντονα χρώματα κι ένας αέρας ρούχων απλών, χρηστικών και παράλληλα απόλυτα μοδάτων χωρίς όμως να τους λείψει ούτε λεπτό η chic διάθεση. Ένας φρέσκος αέρας αναδύθηκε στην πασαρέλα. Το στιλ των ρούχων είναι νεανικό, κοριτσίστικα θηλυκό που σου αφήνει μια πολύ γλυκιά γεύση με την ολοκλήρωση του show. Τώρα καταλαβαίνω πως τίποτε δεν είναι τυχαίο και πως η υπερπροσπάθεια για διαφορετικότητα και πρωτοτυπία μπορεί να μην φέρει τα πιο επιθυμητά αποτελέσματα αφού το μυστικό τελικά, φαίνεται να βρίσκεται καλά κρυμένο στην απλότητα. 







ΟΚ δεν είμαστε Παρίσι ούτε Νέα Υόρκη ή Μιλάνο αλλά υπάρχει χώρος και διάθεση και το υπογράφω πως ο κόσμος λαχταράει για καλές και πάνω από όλα καλαίσθητες δουλειές. Κι αν δεν μπορούμε να γίνουμε Νέα Υόρκη ας είμαστε η Ελλάδα που με τη μόδα της κάνει μια πρόταση. Έχει ένα δικό της στιλ, κι όπως η Στοκχόλμη έχει ανόδικη τάση στο χώρο της μόδας και πλέον όσοι την παρακολουθούν θεωρούνται "ψαγμένοι" ας γίνει αυτό και με εμάς. 

Συγχαρητήρια στους σχεδιαστές που παρουσίασαν και καλή επιτυχία σε αυτούς που συμμετέχουν για το βραβείο new designer αλλά και πολύ καλή επιτυχία σε αυτούς που θα παρουσίασουν τη Δευτέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: