Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Άψογο μακιγιάζ σε χρόνο ρεκόρ


Η καθαρή επιδερμίδα με τον ιδανικό χρωματικό τόνο χαρακτηρίζει την επιθυμία κάθε γυναίκας.


Όταν, όμως, πλησιάζει η ώρα του μακιγιάζ, οι περισσότερες από εμάς συνειδητοποιούμε πως έχουμε «μαύρα μεσάνυχτα».
Είτε προσπαθούμε να καλύψουμε τις ατέλειες -μαζί και την προσωπικότητά μας- είτε επιλέγουμε το φυσικό μακιγιάζ, γιατί το θεωρούμε πιο εύκολο. Υπάρχει όμως και η μέση οδός την οποία οι περισσότερες αγνοούμε. Επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα και εφαρμόζοντας τη σωστή δόση καθενός από αυτά, επιτυγχάνεται το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Και το καλύτερο απ’ όλα; Με τις κινήσεις που σου προτείνουμε θα απαιτηθούν μόλις 5 λεπτά!
ΒΗΜΑ 1ο: Η ομοιόμορφη υφήΗ βάση συνθέτει το πιο σημαντικό βήμα για αψεγάδιαστη επιδερμίδα που, όμως, οι γυναίκες πολύ συχνά παραλείπουμε. Η βάση ή αλλιώς το foundation διατηρεί το μακιγιάζ αναλλοίωτο για πολλές ώρες και κάνει τα χρώματα να δείχνουν πιο φυσικά, ένα με την επιδερμίδα. «Οι επιλογές είναι πολλές και οι νέες υφές τόσο λεπτές και βελούδινες που περνούν απαρατήρητες. Το αποτέλεσμα μόνο ως υπέροχο μπορεί να χαρακτηριστεί.
Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη συμβουλή για την επιλογή της σωστής απόχρωσης. Προχώρησε σε μερικά απλά τεστ κρατώντας τις συσκευασίες δίπλα στο πρόσωπό σου και διάλεξε εκείνα τα foundations που θεωρείς ότι προσεγγίζουν τα χρώματά σου. Στη συνέχεια, δοκίμασέ τα στα μάγουλά σου για να αποφασίσεις ποιο σου ταιριάζει καλύτερα. Τώρα που κατέληξες στο ιδανικό, πρέπει να μάθεις και τη σωστή χρήση του. Βάλε μικρές ποσότητες στο μέτωπο, τα μάγουλα, στην μύτη και στο πιγούνι και άπλωσέ το με κινήσεις προς τα έξω.
ΒΗΜΑ 2ο: Η τέλεια κάλυψη
Το κονσίλερ θεωρείται απαραίτητο για κάθε γυναίκα. Καλύπτει τα πάντα, από μαύρους κύκλους μέχρι κηλίδες. Άπλωσε μικρή ποσότητά του πάνω από τη βάση, για φυσικό μακιγιάζ. Για τέλειο αποτέλεσμα θα χρειαστείς δύο διαφορετικά κονσίλερ: το ένα θα πρέπει να έχει έναν τόνο πιο ανοιχτό από τη βάση για να καλύπτει τους κύκλους και το δεύτερο στον ίδιο τόνο με αυτήν, ώστε να καλύπτει τις κόκκινες κηλίδες και τα σπασμένα αγγεία. Με ένα μικρό πινέλο άπλωσέ το ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του ματιού και προχωρώντας προς τα έξω.
ΒΗΜΑ 3ο: Η απόλυτη λάμψηΤα προϊόντα λάμψης είναι το μυστικό «όπλο» που πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς. Σε υγρή ή σε μορφή πούδρας, χάρη στα μικροσφαιρίδια λάμψης, χαρίζουν στην επιδερμίδα ένα λαμπερό τελείωμα, μια φυσική γυαλάδα. Έτσι, όταν το φως θα αντανακλά στο πρόσωπό σου, αυτό θα ακτινοβολεί. Εσύ απλώς επίλεξε τη σωστή απόχρωση μέσα από μια μεγάλη γκάμα: το λευκό και το ροζ ταιριάζουν περισσότερο στις λευκές επιδερμίδες, ενώ το χρυσό και το μπρονζέ θεωρούνται ιδανικά για τις πιο σκούρες. Επίσης, μην ξεχνάς ότι μια μικρή ποσότητα κρίνεται αρκετή. Άπλωσέ το ομοιόμορφα με τα δάχτυλά σου στα μήλα και το κόκαλο του φρυδιού.
ΒΗΜΑ 4ο: Η τελευταία πινελιά
Η πούδρα διατηρεί στη θέση του το μακιγιάζ για περισσότερες ώρες, απορροφώντας τη λιπαρότητα στη διάρκεια της ημέρας. Προτίμησε μια ελαφριά πούδρα για βελούδινο αποτέλεσμα ή ακόμη την αγαπημένη σου compact, πάντα όμως με ένα πινέλο και όχι το σφουγγαράκι, που θα δώσει μια τυποποιημένη αίσθηση. Διάλεξε ένα φαρδύ ή ένα λεπτό πινέλο ανάλογα με τις ανάγκες σου και πέρασέ το απαλά απ’ όλο το πρόσωπο και τα βλέφαρα. Προσπάθησε να επιλέξεις μια απόχρωση που να ταιριάζει με την επιδερμίδα σου. Αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρη, χρησιμοποίησε έναν τόνο πιο σκούρο. Και μην ξεχνάς: Η πολύ λευκή πούδρα καμιά φορά φαίνεται σαν κιμωλία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: