Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Απαγόρευσαν διαφήμιση της οργάνωσης του Bono λόγω… παραβίασης κανόνων






Απαγορεύτηκε η προβολή διαφήμισης της οργάνωσης με ιδρυτή τον Bono καθώς κρίθηκε από την βρετανική τηλεόραση πως παραβιάζει τους κανόνες της διαφήμισης.

Η διαφήμιση της οργάνωσης ανήκει στο πλαίσιο της καμπάνιας One’s Hungry No More που καλεί τις κυβερνήσεις να βοηθήσουν στην εξάλειψη της πείνας στην Αφρική.
Σύμφωνα όμως με το BBC, η διαφήμιση απαγορεύτηκε καθώς κρίθηκε ότι θα μπορούσε να παραβιάζει τους κανόνες που θεσπίστηκαν από το Communications Act του 2003.
Πολλοί υποστηρίζουν ωστόσο ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι παράλογη για ένα διαφημιστικό στο οποίο εμφανίζονται οι Bono, George Clooney, Colin Farrell και η Kristin Davis.
«Αυτοί οι κανόνες διασφαλίζουν πως δε θα μεταδίδονται διαφημίσεις που είναι κατά κύριο λόγο πολιτικού περιεχομένου. Η μια από αυτές (του οργανισμού) φαίνεται να παραβιάζει τους κανόνες καθώς ασκεί πίεση στους πολιτικούς αρχηγούς», είπε ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ Clearcast που ασχολείται με τα θέματα διαφήμισης στη βρετανική τηλεόραση.
Από την πλευρά του ο Adrian Lovett, σκηνοθέτης υποστηρίζει πως η οργάνωση δεν είναι πολιτικό κόμμα ούτε έχει καμία σχέση με τον χώρο της πολιτικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: