Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΤΗΕ ΑBSOLUTE TREND! Το χρώμα φέτος είναι μονόδρομος και προκαλεί τις στιλιστικές σου ικανότητες...


Το νέο μαύρο είναι το χρώμα! Kαι τι εννοώ; Είναι πολύ απλή η σκέψη... Το μαύρο είναι αναμφισβήτητα η πιο κλασική απόχρωση σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.
Η φετινή σεζόν λοιπόν σύμφωνα με τους μεγάλους οίκους και σχεδιαστές έχει  τοσό πολύ χρώμα που το κάνει να φαίνεται κλασικό και δεδομένο για την γκαρνταρόμπα σου.

Η πραγματικότητα είναι πως δεν υπάρχει οίκος (ίσως δύο που περιορίζονται σε άσπρο-μαύρο) που να μην έχει ενσωματώσει με κάποιον τρόπο το χρώμα στην collection του. 

Το Queen Secret συλλέγει όλα τα έντονα χρώματα που συνάντησε στους μεγάλους οίκους και σου τα παρουσιάζει ώστε να δεις πως μπορείς να τα ενσωματώσεις στη ζωή σου. Από τα αξεσουάρ μέχρι το παλτό σου...


Celine, Loewe, Balmain

Για να σου δώσω ακόμα πιο περιεκτικά να καταλάβεις τι γίνεται φέτος στη μόδα θα σου πω πως η όλη colour κεφάτη διάθεση είναι έμπνευση από την εποχή των 60's. Τότε που φορούσαν παλτό χρωματιστά συνδυασμένα άψογα με ίδιας απόχρωσης παντελόνια και ήταν όλες τόσο κομψές και στιλάτες -από τις ταινίες κρίνοντας παντά! 
Έτσι λοιπόν εάν το έχεις δει κι εσύ σε  ταινία -μην το πας μακριά, ταινία με την Βουγιουκλάκη να δεις είσαι μέσα (βλ.  το δόλωμα ή η αρχόντισσα και ο αλήτης)- κι έχεις πει "τι ωραία να ζούσα τότε, θα ήμουν τόσο στιλάτη"... ήρθε η μέρα που μπορείς να βγάλεις το άχτι σου και να βάλεις μονόχρωμα σακάκια και παλτό σε πολύ έντονες αποχρώσεις. 



Balenciaga, Pucci, Pucci

Το παντελόνι σε έντονη απόχρωση είναι μια απόλυτα στιλάτη επιλογή που μπορεί να φορεθεί παντού. Αργά το βράδυ με ψηλά κομψά παπούτσια, σε μια πιο casual στιγμή της ημέρας σου με φλατ και t-shirt ή πουκάμισο. Τα παντελόνια που τα βλέπεις σχεδόν παντού σε τόσο ζωηρά χρώματα ήρθαν να απενεχοποιήσουν το μύθο που θέλει τα έντονα χρώματα να είναι μόνο για μία συγκεκριμένη κατηγορία γυναικών. Λάθος! Φόρεσέ τα, κάνε έξυπνους συνδυασμούς, πρόσεξε την ποιότητα των ρούχων σου και σου υπογράφω πως θα είσαι δέκτης θετικών σχολίων. 



Jean Paul Gaultier, Chloe, Dior

Τα tops οποιασδήποτε μορφής αλλά πολύ περισσότερο τα πουκάμισα που δεν τα είχαμε συνηθίσει σε ζωηρές αποχρώσεις έρχονται φέτος να κλέψουν την παράσταση. 
Αν σου αρέσει το χρώμα αλλά βλέπεις πως δεν ταιριάζει σε σένα μην ζοριστείς να κάνεις κάτι που δεν σε εκφράζει. Προτίμησε πιο "μουντά" χρώματα όπως το πράσινο σκούρο, το μπορντό αλλά και το λαδί. 



Lanvin, Marni, Givenchy

Τα φορέματα και οι φούστες είναι αέρινα με το μετάξι να είναι βασικό υλικό τους και την παλέτα των χρωμάτων τους απόλυτα γλυκιά και ζωηρή. Φυσικά Χειμώνας θα έρθει και όλα αυτά ίσως να μην κολακεύουν το σώμα σου αφού αλλιώς γράφει το πορτοκαλί στο μαυρισμένο δέρμα σου. Θυμήσου λοιπόν πως αν κάνεις ένα total black συνδυασμό με μαύρο καλσόν και γόβες και φορέσεις από πάνω ένα έντονο χρωματικά φόρεμα αυτόματα το μετατρέπεις σε χειμερινό. 

Να θυμάσαι πως αν επιλέξεις να διατηρήσεις ρούχα που φοράς το καλοκαίρι και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, δεν είναι το έντονο χρώμα που κάνει ένα φόρεμα καλοκαιρινό αλλά το υλικό από το οποίο αποτελείται. Μακό φορέματα σε έντονα χρώματα είναι καλό να μην είναι στην ντουλάπα σου όταν έξω κάνει κρύο.



Prada, Sonia Rykiel, Louis Vuitton

Αν είσαι κι εσύ κορίτσι που μικρή αφού έντυνε τη barbie της, της φορούσε ροζ γοβάκια με φούξια τσάντα τότε φέτος είναι η χρονιά σου! Τα αξεσουάρ, που ούτως ή αλλιώς βρίσκονται εκεί έξω για να αντικαταστήσουν τα παιχνίδια που είχαμε μικρές,  φέτος έχουν την τιμητική τους με τα χρώματα να σε μαγνητίζουν σε επίπεδο υπνωτισμού. 
Σημείωσε, πως μερικά από αυτά είναι και πλαστικοποιημένα, δίνοντας την αίσθηση ζαχαρωτού. Διάλεξε τσάντα clutch ή φάκελο σε ζωηρά χρώματα και κάνε πρωτότυπους - ανατρεπτικούς συνδυασμούς με τα γοβάκια ή τα πέδιλά σου. Φέτος η χρονιά στα αξεσουάρ είναι αναμφισβήτητα κοριτσίστικη! 



Gucci, Giambattista Valli, Prabal Gurung

Αν πιστεύεις πως "το 'χεις" και δεν θα εκτεθείς τόλμησέ το! Colour blocking ονομάζεται και περιγράφει επακριβώς την τάση του να φοράς πολλά χρώματα που μέχρι σήμερα σου φαινόταν αταίριαστα και να κάνεις θραύση. 

ΤΙP: Αν επιλέξεις να φορέσεις το colour blocking θα πρότεινα να διατηρήσεις μία λιτή γραμμή στα αξεσουάρ σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: