Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

HIGH HEELS! Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να περπατάς; Μυστικά και tips για τα τακούνια σου...


Σε πολλές γυναίκες φαίνεται φυσικό σε άλλες πάλι όχι!


Η πικρή αλήθεια είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που αγαπούν τα τακούνια ανεξαρτήτως αγάπης και πάθους αντιμετωπίζουν κι αυτές μεγάλους πόνους στα πόδια. 

O  Louboutin υποστηρίζει πως μας αρέσει ο πόνος και τον επιζητούμε λόγω διάφορων σεξουαλικών συσχετισμών. Εγώ πάλι έχω να δηλώσω πως την ώρα που πονάς και νιώθεις πως δεν λειτουργεί στάλα αίματος στα δάχτυλά σου δεν υπάρχει τίποτα σεξουαλικό στο μυαλό σου. 

Όμως, τα τακούνια αναμφισβήτητα είναι sexy, είναι θηλυκά, κάνουν το σώμα να φαίνεται πιο ωραίο και δίνουν άλλον αέρα. Ο αέρας αυτός φωνάζει από μακριά "είμαι ένα θηλυκό γεμάτο αυτοπεποίθηση"! Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που έρευνες θεωρούν αλληλένδετα την ψυχολογία και την ιδιοσυγκρασία μιας γυναίκας με το στιλ παπουτσιών που επιλέγει. 

Δεν αρκεί όμως το να επιλέξεις ένα κομψό ή sexy ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια. Πρέπει να ξέρεις και να τα περπατάς σωστά. Δηλαδή να περπατάς σταθερά, γεμάτη αυτοπεποίθηση και η κίνηση του σώματός σου να αναβλύζει σιγουριά. Μόνο τότε το αποτέλεσμα της εικόνας σου είναι θριαμβευτικό. 


Από αριστερά Givenchy και Ferragamo

Τι γίνεται όμως αν αγαπάς τα τακουνάκια σου αλλά παράλληλα νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά με το περπάτημά σου; 

Το Queen Secret είναι εδώ και θα σου δώσει όλα τα μυστικά και tips για να περπατάς γεμάτη αέρα και σιγουριά!

Τα λάθη!Τρία από τα πιο δημοφιλή λάθη που κάνουμε είτε όταν κουραζόμαστε είτε όταν δεν νιώθουμε καλά μέσα στα παπούτσια μας είναι να λυγίζουμε τα γόνατα με το σώμα να παίρνει θέση σαν κάθισμα και να περπατάμε έτσι. 
Δεύτερο λάθος είναι να παίρνουμε φόρα και να περπατάμε με αλύγιστα γόνατα και πόδια και τον κορμό του σώματος και το κεφάλι να γέρνουν μπροστά δίνοντας την εντύπωση πως πήρες φόρα και είσαι έτοιμη να σαρώσεις τα πάντα. 
Ή να γέρνουν τα πόδια και τα πέλματα προς τα έξω, ρίχνοντας όλο σου το βάρος πάνω τους. 

Όλα αυτά μπορεί να σου ακούγονται οικεία ή ακόμα και άγνωστα ή υπερβολικά. Θέλω λοιπόν να σε πληροφορήσω πως σίγουρα μέσα στα χρόνια θητείας στα ψηλοτάκουνα έχεις υποπέσει σε μία από τις τρεις λύσεις ανακούφισης που δεν κολακεύουν καθόλου όμως την εικόνα σου. 


Από αριστερά Louis Vuitton και Νιna Ricci

Τι πρέπει να προσέχεις λοιπόν όταν αγοράζεις ψηλά παπούτσια ώστε να περιορίσεις τους πιθανούς πόνους;
-Να μπορείς να κουνάς έστω ελάχιστα τα δάχτυλα του ποδιού σου. Εάν δεν το προσέξεις αυτό με μαθηματική ακρίβεια τα παπούτσια σου θα είναι φορείς πόνου αφού η κυκλοφορία του αίματος δεν θα γίνεται ποτέ.

-Εάν έχεις το γνωστό "κότσι", τότε επιβάλλεται το δέρμα από τα παπούτσια σου να είναι μαλακό και να καλύπτει την επιφάνεια από το κόκκαλο, κότσι. 

-Μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να αγοράσεις ένα νούμερο μεγαλύτερο. Εάν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια που θέλεις να αγοράσεις προορίζονται για καθημερινή χρήση, τότε να θυμάσαι πως τα πόδια κατά τη διάρκεια της ημέρας πρήζονται. 

Με όλα αυτά στο μυαλό σου έχεις κι αφού θεωρείς πως έχεις περιορίσει το ενδεχόμενο κούρασης και πόνου αυτό που σου απομένει να κάνεις είναι να τα φορέσεις και να βγεις στους δρόμους της πόλης! 

Ποιός είναι όμως ο σωστός τρόπος και τι πρέπει να προσέξεις για να περπατήσεις πάνω στα τακούνια; 
1. Βασικότερο όλων που πρέπει να θυμάσαι είναι πως όταν περπατάς το κάνεις με τα πόδια σου, κι αυτά, θα πρέπει να έχουν μια χαλαρή - φυσική κίνηση που ξεκινάει από το κόκαλο των γοφών σου. Οπότε πάντα στο μυαλό σου θα πρέπει να είναι το ότι οι γοφοί και τα πόδια σου πρέπει να  είναι χαλαροί ώστε το βάδισμά σου να εκπέμπει αυτοπεποίθηση.  


Από αριστερά Lanvin και Alaia

2. Κάνε λοιπόν την απαραίτητη προεργασία στο σπίτι σου κι απόφυγε να κάνεις την πρόβα πάνω σε μοκέτα, χαλί ή δάπεδο που γλιστράει. Θέλεις όσο το δυνατόν πιο φυσικές συνθήκες ώστε να έχεις μία πραγματική αίσθηση του πως θα περπατήσεις. 

3. Φόρεσε τα τακούνια σου λοιπόν και σήκω όρθια. Σφίξε την κοιλιά ώστε το στομάχι να είναι μέσα και το στήθος να βγαίνει έξω. Τα τακούνια να θυμάσαι, αρέσουν πολύ στους άντρες γιατί όταν τα φοράς και περπατάς σωστά, δημιουργούν αυτήν τη φιγούρα γεμάτη θηλυκότητα που τονίζει τους γλουτούς, μακραίνει τα πόδια, δημιουργεί επίπεδη κοιλιά και αναδεικνύει το στήθος. 

4. Αφού το κάνεις αυτό περπάτησε ευθεία. Το ξέρω πως αυτό εννοείται... αλλά μην είσαι και τόσο σίγουρη. Τα πόδια σου πρέπει να είναι σε ευθεία θέση: το ένα πόδι δίπλα στο άλλο, ίσια. Οτιδήποτε άλλο, όπως τα πόδια να κοιτάνε  προς τα έξω, δηλαδή τα δάχτυλα να κοιτάνε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, δεν είναι σωστό και δεν αποπνέει καμία θηλυκότητα. Όπως και όταν τα πόδια σου είναι σε ευθεία μεν αλλά γέρνουν προς τα έξω προδίδουν κούραση και κακή στάση του σώματος. 

5. Αφού λοιπόν τα έχεις κάνει όλα αυτά τώρα είσαι έτοιμη να περπατήσεις! Πριν κάνεις το πρώτο βήμα σκέφτεσαι: Με τί περπατάω; Με τα τακούνια ή με τις μύτες; Συγκράτησε την εξής πληροφορία λοιπόν πως όταν φοράμε τακούνια είναι σαν να περπατάμε στις μύτες των ποδιών μας. Οπότε ρίχνεις το βάρος μπροστά και με τη βοήθεια του πέλματός σου  -εκείνο που είναι πριν από τα δάχτυλα και μοιάζει με μαξιλαράκι - περπατάς.
Διευκρίνιση: Ρίχνεις το βάρος μπροστά, αλλά δεν ρίχνεις ΟΛΟ το βάρος μπροστά. Το μοιράζεις. Και σαφώς δεν ρίχνεις όλο το βάρος στο τακούνι, στο πίσω μέρος δηλαδή. 
Εάν συνειδητοποιήσεις πως περπατάς στις μύτες τότε θα βγει αυθόρμητα από μέσα σου ένα πιο θηλυκό περπάτημα και μία πιο κοριτσίστική διάθεση.  

TIP: Εάν δεν νιώθεις έτοιμη και πιστεύεις πως χρειάζεσαι εξάσκηση τότε με τα φλατ παπούτσια σου κάνε εξάσκηση στο σπίτι με το να ανεβαίνεις στις μύτες και να κατεβαίνεις. Κάνε αρκετές επαναλήψεις ώστε να "ζεσταθεί" ο αστράγαλός σου. 


Aπό αριστερά Lanvin και Νina Ricci 

Προσοχή!
Αφού έχεις κάνει τα πρώτα σου βήματα θέλω να σου πω πως δύο σημαντικοί παράγοντας για την ισορροπία σου αλλά  και για να περπατάς σωστά είναι η θέση του κεφαλιού αλλά και ηκίνηση των χεριών σου

-Το κεφάλι πρέπει να είναι σε ευθεία θέση προς τα πίσω και το πηγούνι ψηλά. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ το κεφάλι μας για να παίρνουμε φόρα. 

-Τα χέρια πρέπει να είναι σε ευθεία που είναι αποτέλεσμα της σωστής θέσης στην οποία βρίσκονται οι ώμοι - oπότε επιστρέφουμε στην αρχική μας θεωρία έξω το στήθος, μέσα η κοιλιά! 

Τι γίνεται όμως όταν έχουμε να ανεβούμε σκάλες;
Όταν ανεβαίνεις το κάνεις κι αυτό με την μπροστά επιφάνεια του ποδιού σου χωρίς να ακουμπάς το τακούνι στο έδαφος. Το ίδιο κάνεις κι αν περπατάς σε επιφάνειες που μπορεί να σου σφινώσουν τα τακούνια ή ακόμα κι αν χρειαστεί να τρέξεις. 

Μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις...
-Τα τακούνια stilettos (τα πολύ λεπτά και ψηλά) είναι τα πιο δύσκολα στο περπάτημα. Εάν θέλεις να είσαι πιο ευέλικτη μπορείς να τα αποφύγεις και να επιλέξεις πιο χοντά - τετραγωνισμένα τακούνια ώστε να δίνουν μεγαλύτερη σταθερότητα στο πόδι. 

-Αν το παπούτσι σε βαραίνει και δεν μπορείς να περπατήσεις άνετα επέλεξε να φορέσεις αυτά με το λουράκι στον αστράγαλο. Συγκρατούν καλύτερα το πόδι. 


Jimmy Choo 

-Τα τελείως φλατ παπούτσια όπως και τα παπούτσια με πολύ ψηλά τακούνια δημιουργούν πρόβλημα στη μέση. Οπότε φρόντισε να διατηρήσεις μια ισορροπία. 

-Δεν υπάρχει λόγος υπερβολής! Εάν νιώθεις έντονους πόνους είναι καλό να ξεκουράζεις τα πόδια σου αφού δεν είναι λίγες οι γυναίκες που πάσχουν από ορθοπεδικά προβλήματα εξαιτίας των πολύ ψηλών τακουνιών. 

-Αν τα παπούτσια σου είναι σκληρά και σου προκαλούν πόνους στα πέλματα μπορείς να βρεις στην αγορά αναπαυτικούς πάτους από τζελ που θα σε ξεκουράσουν. 

-Ξεκολλάμε πάντα από το κάτω μέρος των παπουτσιών μας τα αυτοκόλλητα με τις τιμές ή τη μάρκα. Νόμος!

-Εάν γλιστράει το δάπεδο, με ένα μαχαιράκι ή ακόμα και με το κλειδί του αυτοκινήτου σου χάραξε οριζόντιες γραμμές στην μπροστινή πλευρά του πάτου του παπουτσιού σου. Οι γραμμές που θα δημιουργήσεις θα αποτρέψουν τυχόν ατυχήματα. 

-Όταν φοράς ψηλοτάκουνα -τύπου mule, τσόκαρα κλπ.- να θυμάσαι πολύ καλά πως δεν πρέπει να ακούγεται ο θόρυβος που κάνει το πίσω μέρος του παπουτσιού με τη φτέρνα σου. Δεν είναι chic! 


Jimmy Choo 

Tέλος, απαράβατος κανόνας -είτε αφορά σε ρούχα είτε σε παπούτσια- είναι ο εξής: "να το φοράς κι όχι να σε φοράει". Οπότε, αν δεν νιώθεις άνετα πάνω στα ψηλά σου παπούτσια δεν υπάρχει λόγος να ζοριστείς και να τα φορέσεις. Και εσύ δεν θα νιώθεις άνετα και το αποτέλεσμα δεν θα είναι σέξι.  




Δεν υπάρχουν σχόλια: