Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Naomi Cambell: Ποια είναι τα fitness μυστικά της; Τι είναι η δίαιτα Maple Syrup που ακολουθεί;


Δεν έχει υπάρξει άλλο μοντέλο, ή μάλλον super model στον κόσμο που να έχει απασχολήσει περισσότερο τα ΜΜΕ για την εκκεντρική και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της.


Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις και τα μυστικά της δίαιτας και της γυμναστικής της δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν μια “essence” παραξενιάς και αλλοφροσύνης. 

Από την No Diet στην Maple Syrup Diet
Πριν περάσει στη νέα χιλιέτια –δηλαδή πριν ακόμη πληθύνουν τα κρούσματα επιθέσεων σε paparazzi, εξάρσεων θυμού και ντιβισμού– η Naomi ορκιζόταν πως η δίαιτα ήταν μια λέξη που υπήρχε για αυτήν μόνο στο λεξικό. Σε συνέντευξη που είχε δώσει το 1999 στο περιοδικό Playboy ανέφερε πως δεν κάνει ποτέ δίαιτα. “Καπνίζω, πίνω πότε-πότε, δεν γυμνάζομαι ποτέ. Δουλεύω πολύ σκληρά και αυτό είναι που με κάνει να αξίζω κάθε cent που πληρώνομαι”! 

Τα χρόνια πέρασαν και η Naomi ήρθε να... διαψεύσει τον εαυτό της. Ή τουλάχιστον να παραδεχθεί πως μεγαλώνοντας αναγκάστηκε να πάρει πιο δραστικά μέτρα. Βρέθηκε στον καναπέ της Oprah και είπε όλη την αλήθεια. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό της διατροφής της; 

Maple Syrup Diet: Ένα “μαγικό” όπως ισχυρίζεται cocktail με το οποίο κάνει αποτοξίνωση 2-3 φορές το χρόνο. Βάζει λοιπόν σε ένα shaker Maple Syrup (πρόκειται για ένα σιρόπι φτιαγμένο από Σφένδαμο, ένα είδος ρετσινιού από κορμό δένδρου), πιπέρι καγιέν, χυμό λεμονιού και νερό. Για όσο διάστημα δοκιμάζει το περίεργο αυτό ποτό, δεν τρώει τίποτα άλλο όλη την ημέρα. 

“Το περισσότερο που έχω καταφέρει είναι να αντέξω στην αποτοξίνωση για 18 ημέρες” ανέφερε η Naomi και συμπλήρωσε: “Είναι πολύ καλό να καθαρίζεις τον οργανισμό μια φορά στο τόσο” επισήμανε η “Μαύρη Γαζέλα”! 


Μυστικό γυμναστικής και ομορφιάς
H Naomi σιχαίνεται τη γυμναστική και για αυτό δηλώνει πως δεν γυμνάζεται καθόλου. Παρόλα αυτά σε συνέντευξή της έχει αναφέρει πως κάνει σχοινάκι. Και μάλιστα το παρουσιάζει ως το απόλυτο beauty tip για wannabe μοντέλα. “Το σχοινάκι είναι τέλειο για το πρόσωπο. Χάνεις παραπάνω από το πρόσωπο, όταν κάνεις κάτι τέτοιο” ανέφερε. 

Η Naomi συμβουλεύτηκε συχνά τα τελευταία χρόνια τον Vladislav Doronin, τον οποίο και αναγνωρίζει ως "fitness guru" της! Όπως η ίδια αναφέρει ήταν εκείνος που της έδωσε δύναμη να αντισταθεί στο φαγητό, για όσο διάστημα ακολουθούσε την αποτοξίνωση του Maple Syrup. “Αν υπάρχει ψωμί στο τραπέζι, πάντα θα είναι εκείνος που θα μου πει 'μην φας ψωμί'” επισήμανε η ίδια στην Oprah Winfrey.

Ουδέν σχόλιο για την γαζέλα της πασαρέλας... Δεν υπάρχουν σχόλια: