Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Paris Fashion Week! Δες ό, τι παρουσίασαν οι γκουρού της μόδας για το επόμενο καλοκαίρι...


Έπεσε επίσημα η αυλαία των Fashion Weeks αφού ολοκληρώθηκε και η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι! Το Παρίσι είναι ο πόλος έλξης όλων των ανθρώπων της μόδας ή ακόμα κι αυτών που απλά την αγαπούν γιατί εκεί είναι η έδρα των μεγαλύτερων οίκων.
Στο Παρίσι χτυπάει η καρδιά της μόδας γιατί απλά εκεί οι σχεδιαστές δημιουργούν μόδα!

ΣΑΝ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ...
Και πριν σου προτείνω να καθίσεις και να δεις όλα τα μεγάλα shows -υπερπαραγωγές θα τα χαρακτήριζα, πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να σου μεταφέρω λίγο το κλίμα. 
Το fashion week του Παρισιού είναι από τα λίγα που το βιώνεις και νιώθεις έντονα την εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης. Αρκεί μια βόλτα στα κεντρικότερα σημεία της και θα συναντήσεις τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του χώρου αυτού. Θα δεις γυναίκες που θα σου δώσουν την εντύπωση πως ξεπήδησαν από editorial περιοδικών. Και το βράδυ δεν θα βρεις ούτε καρέκλα σε εστιατόριο ή bar -αφού όλα είναι κλεισμένα από εντυπωσιακές προσωπικότητες, celebrities και μη. Κι αν σου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά που σου γράφω αρκεί να περπατήσεις στη Place Vendome, να περάσεις μια βόλτα έξω από Palais Royal... Σκαρφίσου μια δικαιολογία και πέρασε μέσα στο Ritz όπου σίγουρα θα συναντήσεις τη Daphnee Guiness να πίνει καφέ ενώ την Κυριακή το απόγευμα πήγαινε για branch στο Cafe de Flore και θα δεις τον Karl Lagerfeld. Η έστω, εάν τίποτε από όλα αυτά δεν σε πείθει ρίξε μια ματιά παρακάτω στο ποιοι οίκοι και σχεδιαστές παρουσίασαν τις συλλογές τους στο Παρίσι και θα απαντήσεις από μόνη σου γιατί είναι η μητρόπολη της μόδας. Σημείωσε πως δεν τους συμπεριέλαβα όλους γιατί δεν χωράνε σε ένα μόνο άρθρο. 

Aς αφήσω όμως την πολυλογία αφού όταν η κουβέντα πάει στο Παρίσι δεν σταματάω να μιλάω κι ας περάσουμε στην εικόνα. Απόλαυσε τις συλλογές για την επόμενη Άνοιξη - Καλοκαίρι του 2012. Το ξέρω πως είναι νωρίς αλλά αυτοί είναι οι νόμοι της μόδας: να ξέρεις τι θα βάλεις ένα χρόνο πριν. 

Όλοι οι μεγάλοι οίκοι παρουσίασαν τις collection τους και με μεγάλη χαρά το Queen Secret σου τις συγκεντρώνει και σου τις παρουσιάζει σε ένα άρθρο. 

Louis Vuitton
O γαλλικός οίκος με creative director τον Marc Jacobs μάγεψε! Τα ρούχα κομψά, λευκά που αφήνουν μία αίσθηση δροσιάς! Αγαπάμε πολύ την λευκή τσάντα με το διακριτικό λογότυπο της LV. Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις το video αφού highlight είναι η Kate Moss!

 


Chanel 
Ίσως η πιο ντελικάτη και κομψή συλλογή που έχει παρουσιάσει ο Karl Lagerfeld για τον οίκο Chanel τα τελευταία χρόνια. Λευκά και ανοιχτά ανάλαφρα χρώματα πολύ κομψά συνδυασμένα με πέρλες στο λαιμό δημιουργούν την απόλυτα κομψή κυρία Chanel. 



Valentino

Τα κοριτσίστικα φορέματα που παρουσίασε ο Ιταλικός οίκος στην προηγούμενη collection έφερε άυξηση στις πωλήσεις. Γεγονός που ενθάρρυνε τη συνέχεια των πολύ θηλυκών φορεμάτων του οίκου. 


Alexander McQueen 

H Sarah Burton σε κάθε collection της κερδίζει τις εντυπώσεις αφού αποδεικνύει έμπρακτα όλα αυτά που ο ίδιος ο Alexander McQueen της έμαθε. Τα ρούχα διατηρούν το μυστήριο και την γραμμή που ακολουθούν τον τελευταίο καιρό. 


John Galliano
O Bill Gaytten που είναι ο creative director του οίκου και έχει δουλέψει πολλά χρόνια δίπλα στον Galliano κέρδισε τις εντυπώσεις με τις χαρακτηριστικές πλέον δημιουργίες του σχεδιαστή. Μεταξωτά φορέματα, αέρινα, με αίσθηση παραμυθιού... Φορέματα και στενά - κομψά σακάκια. 


Jean Paul Gaultier 
Ο Gaultier είχε μια παιχνιδιάρικη με αρκετά retro στοιχεία διάθεση. Tα κορίτσια της πασαρέλας έπαιξαν σωστά το ρόλο τους αναδεικνύοντας ακριβώς αυτό που ήθελε να περάσει ο σχεδιαστής με τις δημιουργίες του. 


Givenchy
Η γυναίκα Givenchy είναι πιο σκληρή με έντονα στενά τα παντελόνια. Είναι sexy και δεν υπάρχει καλύτερο closing σε show που θέλει να έχει μια sexy εσάνς από τη Gisele να περπατάει στο catwalk. 


Chloe 
Ο οίκος Chloe που τα τελευταία χρόνια έχει μία σταθερά ανοδική πορεία κέρδισε τους παρεβρισκόμενους με τα ρούχα σε λιτή γραμμή που παρουσίασε. Το χρώμα είναι παρών αλλά η απόχρωσή του απαλή. 


Hermes 
Κομψό λευκό που δημιουργεί αντίθεση με το καφέ και το πράσινο. Ο οίκος συνώνυμο της κομψότητας κερδίζει τις εντυπώσεις με τις λιτές χωρίς υπερβολές γραμμές του. 


Yves Saint Laurent
Aπόλυτα glamorous ντυμένη με βαριά υφάσματα είναι η γυναίκα του YSL. Ο αέρας της είναι 60s και η διάθεσή της να σαγηνεύσει. 



Stella McCartney
Το χρώμα που ξεχωρίζει στη συλλογή είναι αναμφισβήτητα το άσπρο - μπλέ. Ενώ η γραμμή των ρούχων είναι λιτή με πολλά ασύμμετρα κοψίματα. 



Lanvin 
Η γυναίκα Lanvin παραμένει κομψά sexy μη χάνοντας λεπτό τη θηλυκή πλευρά της. Τα ρούχα θα σου αρέσουν πολύ!


Balmain 

Είναι sexy, νεανικές και απόλυτα trendy όλες οι δημιουργίες του οίκου Balmain. Αξιοσημείωτο είναι πως έχει καταφέρει να διατηρήσει τη λάμψη των ρούχων του εδώ κι αρκετό καιρό σχεδόν σε όλα του τα shows. 
 

Balenciaga

Mόνο ο οίκος Balenciaga θα μπορούσε να αφήσει τους παρεβρισκόμενους όρθιους μετατρέποντας το show σε έκθεση. Τα ρούχα σίγουρα δικαίωσαν την ορθοστασία. Απόλυτα γεωμετρικά με εξαιρετικά σχέδια. 


Christian Dior 

Ο οίκος Dior συνεχίζει αν και η απουσία του Galliano που έδινε μια άλλη αίγλη στα ρούχα είναι αισθητή. Τα ρούχα παραμένουν κομψά χωρίς όμως να είμαι σίγουρη για το αν οι φανατικές θα μείνουν ευχαριστημένες αφού τα ρούχα θυμίζουν πολύ ρούχα άλλων σχεδιαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: