Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Περιποίηση λαιμού και ντεκολτέ


f0c78febf5b95642a218fda8bec55eda
Μην παραμελείτε τη φροντίδα τους 
Κάθε φορά που περιποιείστε το πρόσωπό σας, αφιερώστε ένα λεπτό και στα παραμελημένα σημεία του λαιμού και του ντεκολτέ κάνοντας ένα απαλό και ευεργετικό μασάζ.
Θυμηθείτε να καθαρίζετε καλά και τις δύο περιοχές με γαλάκτωμα ή τζελ και να αποφεύγετε όσο μπορείτε το πολύ μακιγιάζ με πούδρες και highlighters.
Ο λαιμός και το ντεκολτέ χρειάζονται τη φροντίδα και την προσοχή σας, ειδικά αν αναλογιστείτε ότι είναι βασικοί μάρτυρες της φθοράς της επιδερμίδας αλλά και της ηλικίας σας. Γι' αυτό και έχουν ανάγκη από ενυδάτωση, σύσφιγξη αλλά και από την καταπολέμηση των δυσχρωμιών.
Ειδικά ο λαιμός βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση, έχει άμεση επαφή και τριβή με τα ρούχα, ενώ σίγουρα επηρεάζεται πολύ και από τους εξωτερικούς παράγοντες. Επίσης διαθέτει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, οπότε η ξηρότητα, οι οριζόντιες γραμμές και η μειωμένη ελαστικότητα είναι μόνιμες απειλές για τη γύρω περιοχή.
Όσο για το ντεκολτέ, είναι ευάλωτο στους εξωτερικούς παράγοντες και ειδικά στον ήλιο, γι' αυτό μην παραμελείτε την αντηλιακή προστασία του ακόμα και τους πιο ψυχρούς μήνες.
Τι μπορείτε να κάνετε;
Να φροντίσετε για την τόνωση, την αναζωογόνηση και την τελειοποίηση της επιδερμίδας σε αυτές τις περιοχές, εξοπλισμένη με τα κατάλληλα προϊόντα. Στην αγορά θα βρείτε κρέμες και serum που προορίζονται κυρίως για την ενυδάτωση τους ενώ προσφέρουν και αντιγηραντική δράση.

Αυτά τα προϊόντα είναι συνήθως πιο λεπτόρρευστα και εμπλουτισμένα με δραστικά συστατικά που δυναμώνουν την επιδερμίδα, της χαρίζουν απαλότητα, ενισχύουν την ανανέωση των κυττάρων και απορροφούνται πιο εύκολα. Η απολέπιση είναι επίσης πολύ αποτελεσματική, ειδικά αν την συνδυάσετε με ένα ελαφρύ μασάζ για να τονώσετε την κυκλοφορία. Όσο για την κρέμα, εφαρμόστε την με απαλές κινήσεις και ελαφριά, ανοδικά χτυπήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: