Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Μάσκα από γιαούρτι για σέξι μαλλιά γεμάτα όγκο


Αν τα μαλλιά σου δείχνουν άτονα και χωρίς όγκο, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιούσία σε δαπανηρές μάσκες! Φτιάξε τη δική σου μάσκα από γιαούρτι και δες τα μαλλιά σου να μεταμορφώνονται.
Θα χρειαστείς: 1 ή 2 γιαούρτια με όλα τους τα λιπαρά
Πώς σε ωφελεί: To γιαούρτι ως φυσική πηγή λακτόζης, πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας, καταπραΰνοντας άμεσα τις περιοχές που παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα. Εάν έχεις λεπτά μαλλιά, η μάσκα αυτή θα τα δυναμώσει και τους δώσει περισσότερο όγκο.
Εκτέλεση και εφαρμογή: Αφού λουστείς και ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου για μια φορά, άπλωσε ένα ή δύο γιαούρτια ανάλογα με την πυκνότητα (με τα δάχτυλα ή με πινέλο) από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, χωρίζοντας τα μαλλιά σου κατά τμήματα. 
Κατόπιν, χτένισέ τα απαλά και στερέωσέ τα στην κορυφή του κεφαλιού με ένα κλάμερ. Τύλιξέ τα με διάφανη μεμβράνη και από πάνω με καθαρή πετσέτα, για να συγκρατήσεις τη θερμοκρασία στο κεφάλι σου. 
Άφησε τα μαλλιά σου έτσι τουλάχιστον μισή ώρα. Έπειτα ξέβγαλε καλά και πέρασέ τα ένα χέρι με απαλό σαμπουάν. Χτενίσου όπως συνήθως.


Χρησιμοποίησε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: