Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Κερατίνη για ίσια μαλλιά

Η κερατίνη υπάρχει στα δόντια, τα νύχια, τα μαλλιά και πρόκειται για φυσική πρωτεΐνη που δίνει λάμψη και απαλότητα στην τρίχα.
Το κατσαρό ή φριζαρισμένο προκύπτει συχνά από την έλλειψη της κερατίνης που προσφέρει λεία υφή. Γι’ αυτό και χρησιμοποιείται σε πολλές κούρες και στο ίσιωμα των μαλλιών. Στις θεραπείες προέρχεται κατά κανόνα από κάποια είδη ζώων. Με τη θεραπεία κερατίνης, τα μαλλιά λαμβάνουν μία στρώση προϊόντος κερατίνης και μετά «σιδερώνονται» με ειδική πρέσα. Με αυτό τον τρόπο δεσμεύεται η υγρασία κοντά στα μαλλιά και κλείνουν τα λέπια της τρίχας. Μετά τα μαλλιά καθαρίζονται από την κερατίνη στον λουτήρα. Κοστίζει λίγο παραπάνω, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό κι εσείς δεν χρειάζεται να λούσετε τα μαλλιά σας τις επόμενες 72 ώρες.
Η θεραπεία, ωστόσο, αυτή έχει κάποιες δυσάρεστες συνέπειες μακροπρόθεσμα αλλά και σχεδόν αμέσως. Υπάρχει μικρή πιθανότητα για καρκίνο μετά από αρκετά χρόνια, αφού τα περισσότερα προϊόντα κερατίνης (όχι όλα) περιέχουν φορμαλδεΰδη. Ένα μικρό μέτρο προστασίας από αυτήν είναι η χρήση μάσκας, για να μην την αναπνεύσετε, όμως η επιδερμίδα θα απορροφήσει τα συστατικά. Επίσης, υπάρχει μικρή πιθανότητα τριχόπτωσης μετά τα πρώτα λουσίματα, αν το προϊόν δεν είναι κατάλληλο. Γι’ αυτό προτιμήστε θεραπεία από ένα κομμωτήριο αξιόπιστο στην αγορά που χρησιμοποιεί γνωστά και κάπως πιο ακριβά προϊόντα. Σε αυτήν την περίπτωση αποφύγετε τις προσφορές κομμωτηρίων χωρίς συστάσεις. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε θεραπεία ειδική για τον τύπο των μαλλιών σας και ενημερώστε τον κομμωτή για πιθανές αλλεργίες. Άλλες συνέπειες είναι αυξημένη ξηρότητα μέσα σε 2-3 εβδομάδες και το ξεθώριασμα των βαμμένων. Καλό είναι λοιπόν να γίνονται, συνδυαστικά και τακτικά, αρκετές μάσκες ενυδάτωσης. 
ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: