Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

BASIC STYLING TIPS ...για να κρύψεις κάθε ατέλεια!


Εσένα τι σε ενοχλεί; Η κοιλίτσα, η περιφέρεια, το στήθος; Το ντύσιμο -αν το χρησιμοποιήσεις σωστά, αν εκμεταλλευθείς τις δυνατότητές του- μπορεί να κάνει θαύματα. Να κρύψει τις ατέλειες, να αναδείξει τις... τέλειες! 


Με μερικά μόνο οπτικά εφέ μπορείς να εξαφανίσεις τις προβληματικές περιοχές σου και να επιτρέψεις στην αληθινή ομορφιά σου να λάμψει! 

Όταν το πρόβλημα βρίσκεται στην περιφέρεια

-Αν η περιφέρειά σου είναι μεγαλύτερη από τους ώμους σου και οι μηροί σου είναι στρογγυλοί, έχεις ένα κλασικό σωματότυπο αχλάδι. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τονίσεις τα θετικά σου σημεία, δηλαδή την καλλίγραμμη μέση, το λεπτό πάνω μέρος του σώματος, τους ελκυστικούς ώμους και τα χέρια.

-Στο κάτω μέρος πρέπει να αποφύγεις οτιδήποτε στενό. Οι φούστες σε γραμμή Α που τελειώνουν γύρω από το γόνατο είναι ιδανικές, διότι εφιστούν την προσοχή μακριά από τις προβληματικές περιοχές. Η μίνι φούστα είναι γενικά μια κακή ιδέα, επειδή τονίζουν τους ενισχυμένους μηρούς.

-Τα παντελόνια θα πρέπει να ξεκινούν κάπου κάτω από τη φυσική μέση για καλύτερη εφαρμογή. Τα straight-leg και  bootcut είναι σαφώς τα πιο κολακευτικά. Απέφυγε όσα έχουν prints και τα ανοιχτόχρωμα όπως επίσης και όσα έχουν μεγάλες τσέπες ή υπερβολικά φερμουάρ στην περιοχή της περιφέρειας.

-Η επιλογή των σωστών σορτς είναι δύσκολη υπόθεση! Προτίμησέ τα μόνο σε προπονήσεις και casual εμφανίσεις,  επέλεξε ελαφριά, φαρδιά σορτς και δώσε έμφαση σε κάθετες ρίγες που δίνουν την ψευδαίσθηση του ψηλόλιγνου.



-Απέφυγε τα πολύ φαρδιά και υπερβολικά στενά tops. Τα πολύ χαλαρά tops θα προσθέσουν πόντους ενώ τα σφιχτά tops θα σε δείχνουν δυσανάλογη σε σχέση με τους γοφούς σου. Ψάξε για κομμάτια που εφαρμόζουν σωστά, T-shirts με stretch και προτίμησε όσα έχουν κουμπιά, λαιμόκοψη V, ζιβάγκο και μην ξεχνάς τα ανοικτά ντεκολτέ που τονίζουν εκτός των άλλων και το πρόσωπο!

-Ψάξε για φορέματα που τονίζουν τη μέση και πέφτουν με αέρα πάνω από την περιφέρεια και τους μηρούς! Δοκίμασε φορέματα χωρίς μανίκια και στράπλες για να παίξεις με τους ώμους και τα μπράτσα. 


Όταν το πρόβλημα βρίσκεται στο πάνω μέρος του σώματος


-Εάν έχεις φαρδιά μέση και πληθωρικό στήθος ενώ η μέση σου και τα πόδια σου είναι πιο αδύνατα τότε ανήκεις στην κατηγορία μήλο. Αξιοποίησε στο έπακρο τη θηλυκή φιγούρα σου δίνοντας έμφαση στα πόδια που είναι το μεγαλύτερο ατού σου!

-Απέφυγε τα πολύ σφιχτά tops που υπογραμμίζουν το μεγάλο στήθος. Όσο αφορά στο ύφασμα προτίμησε τα μάλλινα και τα πλεκτά που έχουν καλή εφαρμογή! Τα ζιβάγκο, τα πουκάμισα και οι μπλούσες με λαιμόκοψη V σε κολακεύουν περισσότερο! Απέφυγε τα μακριά μανίκια και τους ώμους με μεγάλο όγκο.

-Ισορρόπησε ένα άνετο top με μια φούστα σε γραμμή Α που θα δώσει σχήμα κλεψύδρας στο σώμα σου. Επέλεξε φούστες χωρίς πτυχώσεις και παντελόνια που ξεκινούν πιο χαμηλά από τη μέση. 

-Τα τζιν με πέντε τσέπες είναι ο καλύτερος φίλος σου. Απέφυγε ό,τι πολύ σφιχτό και φυσικά τις φούστες pencil!



-Το να ντυθείς με ένα μόνο κομμάτι, φόρεμα για παράδειγμα ή ολόσωμη φόρμα είναι ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο για τη δική σου σιλουέτα. Καλύτερα να προτιμάς φούστα και τοπ, παντελόνι... γενικότερα δύο κομμάτια. 

-Αν επιμένεις στο φόρεμα οι καλύτερες επιλογές που έχεις είναι ένα αμάνικο μαύρο φόρεμα ή ένα στράπλες φόρεμα με κορσέ στο πάνω μέρος. 

-Πρέπει να αντισταθείς στον πειρασμό να καλυφθείς από πάνω έως κάτω. Δείξε λίγο δέρμα ακόμα και στα χέρια ή τους ώμους γιατί είναι πολύ πιο κολακευτικό.

Βασικά tips για κάθε σωματότυπο
-Φόρεσε τα χρώματα που φαίνονται καλύτερα πάνω σου και τονίζουν τα χαρακτηριστικά σου! Αυτό που μπορείς να κάνεις για να ανακαλύψεις τα χρώματα που σου ταιριάζουν είναι ένα τεστ χρωματολογίας που θα σε βοηθήσει να μάθεις ποιες είναι οι αποχρώσεις που σε δείχνουν πιο αδύνατη και πιο νέα. Κάνε ένα κλικ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες! 

-Καμία γυναίκα δεν είναι κομψή μέσα σε ένα ψηλόμεσο παντελόνι που είναι φαρδύ στην περιφέρεια και skinny στους αστράγαλους! Ακόμα και αν οι σχεδιαστές επιμένουν σε αυτά, εσύ θα πρέπει να φοράς αποκλειστικά και μόνο εκείνα που σε δείχνουν πιο κομψή.

-Μην ανησυχείς για την ημερομηνία λήξης των ρούχων σου. Επένδυσε σε basic κομμάτια που ταιριάζουν στο σωματότυπό σου και φτιάξε ενημερωμένα looks με τα σωστά παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: