Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Λιπαρό δέρμα; Όχι πια!



Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών με λιπαρή επιδερμίδα, τότε είστε από τις τυχερές διότι οι ρυτίδες αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτόν τον τύπο δέρματος. Παρόλα αυτά η λιπαρότητα μπορεί να σας δημιουργεί πρόβλημα στην αισθητική του προσώπου σας. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν εύκολες και πρακτικές λύσεις για να απαλλαγείτε από την λιπαρότητα.
Αλκαλικά σαπούνια…τέλος!
Καταρχήν δεν θα χρησιμοποιείτε αλκαλικά σαπούνια, διότι εκτός του ότι καθαρίζουν επιφανειακά επιτείνουν το πρόβλημα της λιπαρότητας. Προτιμήστε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και κάποιο προϊόν κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας.
Λοσιόν
Επιλέξτε μια λοσιόν με αντιβακτηριδιακή δράση που λειτουργεί κατά της ακμής, ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες με λιπαρά δέρματα.
Ενυδάτωση
Επίσης, μην ξεχνάτε την ενυδάτωση. Ακόμα και τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται ενυδάτωση. Μπορεί η επιδερμίδα σας να μην σας φαίνεται αφυδατωμένη, επειδή είναι λιπαρή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενυδατωθεί.
Απολέπιση
Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη της απολέπισης. Και σε αυτήν την περίπτωση η απολέπιση είναι απαραίτητη. Κάντε απολέπιση 2- 3 φορές την εβδομάδα, αλλά προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε ένα πολύ σκληρό προϊόν και να μην τρίβετε για πολλή ώρα το πρόσωπό σας. Απαλές και κυκλικές κινήσεις αρκούν.
Απαραίτητη η μάσκα
Τέλος, αναγκαία είναι και η μάσκα, ειδικά αν βάφεστε σε καθημερινή βάση. Για τις λιπαρές επιδερμίδες οι κατάλληλες μάσκες είναι αυτές που περιέχουν άργιλο. Απλώστε την σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε την να δράσει για 10- 15 λεπτά. Έπειτα, την αφαιρείτε με χλιαρό νερό και τοποθετείτε την ενυδατική σας κρέμα. Δοκιμάστε την 1 φορά την εβδομάδα και τα αποτελέσματα θα είναι αμέσως ορατά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: