Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Θέλετε όμορφα μάτια; Βάλτε πατάτα

woman-beauty-eyes-480x0
Στην περίπτωση που ξέμεινες από κρέμα ματιών... σού έχουμε έτοιμη την εναλλακτική λύση: μάσκα ματιών με πατάτα. Η πατάτα αποδεικνύεται θαυματουργή, αν θες να σβήσεις σακούλες ή μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ακόμη κι αν κόψεις δύο φέτες και τις βάλεις απλώς στα μάτια σου.


Ωστόσο, μπορείς να φτιάξεις μια σούπερ αναπλαστική μάσκα από ωμό χυλό πατάτας, τα αποτελέσματα της οποίας θα σε εντυπωσιάσουν. Ετοίμασε πρώτα ένα πιάτο, όπου θα βάλεις τέσσερα τετράγωνα κομμάτια τουλπανιού (μαλακή γάζα), δύο μικρά και δύο μεγάλα. Καθάρισε μια μεγάλη ωμή πατάτα ή δύο μικρές και τρίψ' τες σε ψιλό τρίφτη.
Βάλε το μισό από αυτόν το χυλό στα δύο μεγάλα κομμάτια του βαμβακερού υφάσματος και φτιάξε δύο επιθέματα στις διαστάσεις που έχει το μισό μάγουλο. Στη συνέχεια, βούτηξε τα δύο μικρά κομμάτια σε χαμομήλι, δίπλωσέ τα και τοποθέτησέ τα πάνω στα μάτια, ένα σε κάθε μάτι.
Ύστερα, εφάρμοσε τα μεγάλα σε κάθε μάγουλο, όσο γίνεται πιο κοντά στα μάτια. Εκείνο που έχει πολύ σημασία είναι να προστατεύσεις καλά τα μάτια με τις μικρές κομπρέσες και να φέρεις πολύ κοντά τα επιθέματα της πατάτας, για να θεραπεύσεις το πρήξιμο και τις μικρές ρυτίδες. Για καλύτερα αποτελέσματα, μείνε ξαπλωμένη με τα επιθέματα για 30-40 λεπτά. Στο τέλος ξέπλυνε το πρόσωπό σου με χαμομήλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: