Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Τέλειο μακιγιάζ για το πρόσωπό σας


FENDI, makeup, models
Θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες γυναίκες, και κυρίως οι λαμπερές σταρ, δείχνουν πάντοτε υπέροχες όποιο στυλ μαλλιών ή μακιγιάζ επιλέξουν. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν ως βάση το σχήμα του προσώπου τους. Πώς θα ανακαλύψετε το δικό σας;
Τραβήξτε τα μαλλιά σας πίσω με μια στέκα ή μια κορδέλα ώστε να απομακρυνθούν από το πρόσωπο. Σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέπτη. Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα και μετρήστε την απόσταση από την κορυφή του μετώπου μέχρι το πιγούνι. Στη συνέχεια, μετρήστε την απόσταση των οστών του μετώπου. Μετρήστε την απόσταση των ζυγωματικών και την απόσταση των οστών της κάτω γνάθου. Σε ένα χαρτί σχηματίστε με έναν χάρακα και ένα μολύβι το σχήμα από τις μετρήσεις που βρήκατε, ενώνοντας όλα τα σημεία.
  • Οβάλ πρόσωπο: Θεωρείται το ιδανικότερο σχήμα προσώπου αφού έχει απαλές στρογγυλεμένες γραμμές  και έντονα ζυγωματικά. Δεν θα δυσκολευτείτε στο μακιγιάζ ούτε στο στυλ των μαλλιών σας,  αφού ό,τι και να επιλέξετε  ταιριάζει στο πρόσωπό σας.
  • Στρογγυλό πρόσωπο: Έχει έντονα μάγουλα και σχεδόν το ίδιο μήκος και πλάτος. Αυτό σημαίνει ότι το μακιγιάζ και τα μαλλιά που θα επιλέξετε θα πρέπει να δημιουργούν τις απαραίτητες γωνίες και να το λεπταίνουν.
  • Τετράγωνο πρόσωπο: Έχει το ίδιο πλάτος στο μέτωπο, στα ζυγωματικά και στα οστά της κάτω γνάθου. Το μακιγιάζ και το χτένισμα που θα επιλέξετε,  θα πρέπει να απαλύνουν τις γωνίες του.
  • Μακρόστενο πρόσωπο: Έχει μεγαλύτερο μήκος και μικρότερο πλάτος . Το μακιγιάζ  και το στυλ των μαλλιών θα πρέπει να ισορροπεί τις αποστάσεις μεταξύ μήκους-πλάτους.
  • Σχήμα καρδιάς: Έχει στρογγυλεμένες κορυφές στην περιοχή του μετώπου, πλαταίνει στην περιοχή των ζυγωματικών και καταλήγει σε γωνία στο πιγούνι. Σε αυτή την περίπτωση επιλέξετε μακιγιάζ και σχήμα μαλλιών τα οποία θα μικραίνουν την απόσταση ανάμεσα στα οστά των ζυγωματικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: