Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Το παλάτι-«φυλακή» της Kate Middleton

Το παλάτι-«φυλακή» της Kate Middleton

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα το αποκαλούσε «KP» από τα αρχικά του παλατιού Kensington Palace, το οποίο τελικά από «παραμύθι» έγινε η προσωπική της πολυτελής «φυλακή».
Θα νιώσει άραγε έτσι και η Δούκισσα του Cambridge;
Σε λίγο καιρό το ζευγάρι αναμένεται να μετακομίσει στο παλάτι… και θα έλεγε κανείς ότι το μόνο σίγουρο είναι πως… δε θα νιώθουν μοναξιά!
1. Ένα απλό σπιτάκι με 21 δωμάτια που ανήκει στο Δούκα και τη Δούκισσα του Gloucester. Ο Δούκας, 71 ετών, είναι 1ος ξάδερφος της Βασίλισσας και ασκεί συγκεκριμένα καθήκοντα εκ μέρους της Ελισάβετ προκειμένου να ...απολαμβάνει «δωρεάν» διαμονή.
2. Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα είχε γεμίσει μια ολόκληρη πτέρυγα με πολύτιμες αντίκες, η οποία από το 2004 είναι ανοιχτή για το κοινό και μπορεί να ενοικιαστεί από ιδιώτες για εκδηλώσεις.
3. Η οικία «ΚΡ» θεωρείται «στοιχειωμένη». Εκεί έζησε ο Βασιλιάς Γεώργιος 2. Τα δωμάτια διατίθενται προς ενοικίαση, ενώ οι τιμές ξεκινούν από τα 7.380 ευρώ.
4. Έχει 5 δωμάτια, 5 κοινόχρηστους χώρους και εκεί μένουν ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα Michael of Kent, οι μόνοι γαλαζοαίματοι που δεν ασκούν καθήκοντα εκ μέρους της βασίλισσας.Το 2002 αποκαλύφθηκε ότι πλήρωσαν μόλις 130 ευρώ τη βδομάδα για τη διαμονή τους, τη στιγμή που η εμπορική αξία υπολογίζεται στα 11.350 ευρώ. Από πέρυσι άρχισαν να πληρώνουν κανονικά.
5. Η συζυγική οικία του Καρόλου και της Νταϊάνας. Μετά το διαζύγιο τους έγινε η μόνιμη κατοικία της πριγκίπισσας.
6. Κήπος της κατοικίας της Νταϊάνας.
7. Ξεχωριστό οίκημα όπου μένει η οικογένεια του ξαδέρφου της βασίλισσας, Δούκα του Kent.
8. Ένα από τα πιο ταπεινά οικήματα, που κάποτε χρησιμοποιούνταν από στενό σύμβουλο της βασίλισσας.
9. Μόνο τα χαλιά άξιζαν περισσότερο από 113.525 ευρώ. Το σπίτι αυτό έχει 6 δωμάτια. Η Νταϊάνα είχε πει κάποτε ότι ήταν μεγαλύτερο από το δικό της. Τώρα σ' αυτό μένει ο Michael Peat , προσωπικός γραμματέας του Καρόλου. Πληρώνει 53.356 ευρώ το χρόνο από τα 283.813 ευρώ που κερδίζει ως αμοιβή.
10. Με το μικρό κήπο αυτό το σπιτάκι θα ήταν το ιδανικό για το νεόνυμφο ζευγάρι Γουίλιαμ και Κέιτ.
11. Σε αυτά τα διαμερίσματα ζουν οι εργαζόμενοι του παλατιού έναντι μικρών αμοιβών.
ΠΗΓΗ: www.exothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: