Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Tο express της ομορφιάς



Χρειάζονται μόλις 10» για να αποκτήσεις χείλη για φίλημα, 50» για σαγηνευτικό βλέμμα και 1′ για μάγουλα σαν τριαντάφυλλα. H Madame Figaro σου παρουσιάζει έξυπνους και γρήγορους τρόπους για να πετύχεις τα πιο εντυπωσιακά looks.
Χείλη για φίλημα σε 10»
Θα χρειαστείς: Μολύβι, ενυδατικό κραγιόν και γκλος.
Πώς; Κάνεις το περίγραμμα των χειλιών σου, απλώνεις το κραγιόν και περνάς από πάνω το γκλος. Είσαι έτοιμη.
Αποτέλεσμα: Δροσερά χείλη με όγκο και υπέροχο χρώμα.

Προκλητικό βλέμμα σε 50»
Θα χρειαστείς: Μαύρη μάσκαρα, σκιά, μολύβι και διάφανη πούδρα σε σκόνη.
Πώς; Απλώνεις ελάχιστη πούδρα στις βλεφαρίδες για να αποκτήσουν όγκο – αυτό είναι ένα τρικ, ώστε όταν βάζεις τη μάσκαρα να χρειάζονται πολύ λιγότερες στρώσεις για τέλειο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, απλώνεις τη σκιά στη βάση των βλεφάρων, ενώ με το μολύβι κάνεις μια γραμμή στη ρίζα των βλεφαρίδων. Ολοκληρώνεις με τη μάσκαρα: Αρχίζεις από τη ρίζα μέχρι τις άκρες και μετά κάνεις ζιγκ ζαγκ μόνο στις άκρες κρατώντας το βουρτσάκι κάθετα.
Αποτέλεσμα: Πλούσιες βλεφαρίδες με όγκο, εντυπωσιακό βλέμμα.
Μάγουλα σαν τριαντάφυλλα σε 1′
Θα χρειαστείς: Ρουζ κόμπακτ σε σκόνη ή σε υφή κραγιόν. Για τις μελαχρινές είναι ιδανικές οι μπεζ ροζέ αποχρώσεις, ενώ για τις ξανθές οι βερικοκί. Απόφυγε το έντονο ροζ πολύ κοντά στα μάτια, γιατί τα μικραίνει, ακόμα κι αν είναι σωστά μακιγιαρισμένα.
Πώς; Στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη και χαμογελάς. Απλώνεις το ρουζ με το πινέλο ή με το χέρι με κυκλικές κινήσεις, αρχίζοντας από τα μήλα και συνεχίζοντας προς τους κροτάφους και μέχρι το πλάι του μετώπου. Απλώνεις λίγο ρουζ στο μέσον του βλεφάρου και λίγο στα χείλη πιέζοντάς τα ελαφρά.
Αποτέλεσμα: Απαλή, λαμπερή επιδερμίδα με υγιή όψη.
Bronze look σε 2′
Θα χρειαστείς: Ενυδατική βάση, σκούρο φον ντε τεν και μπρονζέ πούδρα χωρίς ιριδισμούς.
Πώς; Απλώνεις τη βάση μακιγιάζ ή την ενυδατική σου κρέμα. Στη συνέχεια, αναμειγνύεις στο χέρι σου ελάχιστο φον ντε τεν με λίγη ενυδατική και απλώνεις το μίγμα σε όλο το πρόσωπο και στο λαιμό. Τέλος, βάζεις με το πινέλο την πούδρα στα μάγουλα και μετά σε όλο το πρόσωπο.
Αποτέλεσμα: Επιδερμίδα ελαφρά ηλιοκαμένη, γεμάτη υγεία.
Smoky eyes σε 3′
Θα χρειαστείς: Κονσίλερ και ένα μαλακό μαύρο μολύβι.
Πώς; Απλώνεις το κονσίλερ στο βλέφαρο για να δώσεις ομοιομορφία και λάμψη στο δέρμα. Κάνεις μια έντονη γραμμή με το μαύρο μολύβι κοντά στις επάνω βλεφαρίδες και με τα δάχτυλα το απλώνεις στο κινητό τμήμα του βλεφάρου. Με το ίδιο μολύβι κάνεις μια γραμμή στο εσωτερικό των επάνω και των κάτω βλεφαρίδων, για να δώσεις βάθος και ένταση στο βλέμμα. Ολοκληρώνεις με αρκετές στρώσεις μαύρη μάσκαρα.
Αποτέλεσμα: Βλέμμα θεατρικό, έντονο, προκλητικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: