Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Barrette! Το πιο must αξεσουάρ μαλλιών που πρέπει να αποκτήσουμε όλες!


Είναι ένα σχετικά παρεξηγημένο αξεσουάρ για τα μαλλιά! Προσωπικά, η πρώτη εικόνα που μου έφερνε (τώρα όλα άλλαξαν!) στο μυαλό είναι γεροντοκόρες σε παλιές ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες.


Την ερχόμενη Άνοιξη έρχεται για να διορθώσει την παρεξηγημένη εικόνα του και να ανακτήσει την φήμη του. 

Λέγονται barrettes και είναι εκείνα τα μακρόστενα κλιπς μαλλιών τα οποία κάνουν πιο updated τα ponytails μας. Τέλος, στις βαρετές κοτσίδες! Με λίγη φαντασία κι ένα barrette όλα μπορούν να αλλάξουν... 

Το barrette trend δεν μας συστήνεται πρώτη φορά. Την πρώτη δυναμική του επανεμφάνιση (οι ασπρόμαυρες ταινίες εξαιρούνται) την έκανε την σεζόν Καλοκαίρι- ΄Ανοιξη 2011. Ας φρεσκάρουμε την μνήμη μας!

Τα barrettes της Άνοιξης του 2011

Οι οίκοι Gurung και Rodarte ήταν οι πρώτοι που μας θύμισαν την ύπαρξη του barrette accessory την περασμένη σεζόν. Ο πρώτος αναβάθμισε το στιλ της κοτσίδας πιάνοντας με ένα barrette την κοτσίδα χαμηλά στο ύψος του αυχένα ενώ ο δεύτερος στερέωσε την χωρίστρα στο πλάι με το ίδιο αξεσουάρ στολισμένο με πέτρες. 

Τα barrettes της Άνοιξης του 2012. Καν'το πριν απ' όλες!
Στον οίκο House of Holland το δίδυμο των hair stylists Adam Reed και Paul Percivalχρησιμοποίησαν δύο barrettes στο ίδιο χτένισμα σε ροζ απόχρωση. Τα μαλλιά χτενίστηκαν όλα προς τα πίσω κι ένα πρώτo barrette έπιασε τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού ενώ το δεύτερο στερεώθηκε στο ύψος του αυχένα πιάνοντας όλα τα υπόλοιπα μαλλιά.


Στην συλλογή Marc by Marc Jacobs ο Guido Palau έκλεψε τις εντυπώσεις! Δημιούργησε ένα μεσαίου ύψους ponytail, κρέπαρε αρκετά τα μαλλιά που βρισκόταν στην βάση της κοτσίδας ώστε να δημιουργήσει όγκο και έπιασε με ένα μεταλλικό barrette περίπου στο ύψος του αυτιού. Ένας εύκολος και πολύ chic τρόπος να μεταμορφώσεις το στιλ σου και να κάνεις ένα ιδιαίτερο αλλά και easy enough χτένισμα! 

Και μερικά barrettes για να διαλέξεις...

Barrettes σε δύο διαφορετικά χρώματα Achilleas Accessories, €3.90

Λεπτά barrettes σε χρυσό, ασημί και μαύρο Accessorize, €6.00

Βοw barrette Topshop, €9.50Δεν υπάρχουν σχόλια: