Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Paris Fashion Week! Όλα όσα είδαμε στη μητρόπολη της μόδας για τον ερχόμενο Χειμώνα!


Το fashion week στο Παρίσι έφθασε στο τέλος του. Η πιο μεγάλη γιορτή της μόδας που ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη ολοκληρώθηκε στην μητρόπολη της μόδας με τους μεγαλύτερους οίκους να γράφουν τον επίλογο ορίζοντας τις τάσεις για την ερχόμενη χειμερινή σεζόν. 





Όταν η συζήτηση φθάνει στο Παρίσι τότε τα λόγια περισσεύουν αφού είναι η πόλη που κινεί τα νήματα και καθορίζει τι θα φορέσεις του χρόνου. Με λίγα λόγια θέτει τους όρους μέσα στους οποίους όλοι οι υπόλοιποι κινούνται. Κι αν σου φαίνεται υπερβολικό αυτό που σου λέω αρκεί να σου αναφέρω πως μεγάλοι σχεδιαστές όσο αναγνωρισμένοι κι αν είναι ποθούν την αποδοχή και το "μπράβο" από το Παρίσι. Αυτός είναι άλλωστε κι ο λόγος που η Stella McCartney παρουσιάζει εδώ και πολλά χρόνια τη συλλογή της στην πόλη του έρωτα. 

Για τον Χειμώνα λοιπόν που θα έρθει αφού προηγηθούν τα μπάνια και η ξενοιασιά θέλω να σου πως τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα ανατρεπτικά. Κλασικά σκούρα χρώματα ορίζουν την χρωματική παλέτα με το λαδί και το μπορντό να έχουν ρόλους κλειδιά. 

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι οι "μουντοί" χρωματικά συνδυασμοί που προδίδουν μια βαριά χειμερινή ατμόσφαιρα με το μαύρο να είναι η βάση και το μπλέ σκούρο, το πράσινο αλλά και το λευκό να δημιουργούν αντιθέσεις. Αν είσαι από εκείνες που ετοιμάζουν εκκαθάριση στην ντουλάπα τους να σου πω να κρατήσεις τα δερμάτινα παντελόνια και φούστες ενώ ετοιμάσου να αγοράσεις και δερμάτινο μακρύ παλτό μέχρι τον αστράγαλο. Στην ντουλάπα σου θα προσθέσεις πολύ βελούδο, δαντέλα ενώ η σαγηνευτική διαφάνεια παραμένει και φέτος. 

Giambattista Valli

O οίκος Giambattista Valli διατηρεί τα πουλόβερ που ήρθαν φέτος τον Χειμώνα στην μόδα και του χρόνου και τα συνδυάζει με παντελόνια με prints αλλά και total black που φθάνουν μέχρι τον στράγαλο. Αυτό που ξεχωρίζει είναι οι γόβες με κούμπωμα λουράκι στον αστράγαλο. 


Chanel





Ο Karl Lagerfeld που σε κάθε σεζόν εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες του για τον ερχόμενο Χειμώνα μας θέλει με χρώματα σκούρα όπως το πράσινο κυπαρισσί, το μπορντό αλλά και με μεταλικές αποχρώσεις σε παντελόνια, φούστες και αξεσουάρ που δίνον ένα πιο εντυπωασιακό αποτέλεσμα. 


Hermes

Aν υπάρχει ένας οίκος που σου προκαλεί δέος για το πόσο καλά γνωρίζει τι σημαίνει chic στο ντύσιμο είναι ο οίκος Hermes. Πάντα λιτός, χωρίς υπερβολές επιβάλει για τη νέα σεζόν χρώματα σκούρα όπως το καφέ, το γκρί, το λαδί και φυσικά το μαύρο. Επιτρέπει τα δερμάτινα παντελόνια και τα συνδυάζει με μεγάλες μάλλινες πασμίνες, αλλά και γούνινες λεπτομέρειες. Αξίζει να αναφέρω πως το ανδρόγυνο στιλ το διατηρεί και για τον Χειμώνα του 2012 -2013 υπό τη μορφή σμόκιν. 


Stella McCartney 






Η Stella McCartney παίζει το χαρτί της θηλυκότητας και φαίνετα να κερδίζει τις εντυπώσεις με φούστες συνδυασμένες με πουλόβερ, πουκάμισα αλλά και κοστούμια με έντονη σκούρα χρωματική διχρωμία. Ξεχωρίζεις αυτόματα από το show το μπλε ηλεκτρίκ που το συναντάς σχεδόν σε όλα τα σύνολα της συλλογής. 


Alexander McQueen

Ένα φουτουριστικό show με τα φορέματα να μοιάζουν από μόνα τους σε μεγάλα λουλούδια με ασημένιους φιόγκους για ζώνες και εντυπωσιακούς γούνινους γιακάδες. Ο οίκος McQueen μας θέλει επιβλητικές μέσα σε παστέλ και γήινα χρώματα και παλτό από λευκή γούνα που μοιάζουν από μόνα τους φορέματα. 



Yves Saint Laurent 






Στο τελευταίο του show ο Stefano Pilati αποχαιρετά το κοινό που τον αγάπησε αλλά και τον οίκο Yves Saint Laurent με ένα "δυνατό" αντίο. Τα ρούχα έχουν έντονο χαρακτήρα με επιβλητικά γεωμετρικά κοψίματα και τον ταφτά να κυριαρχεί όχι μόνο στα φορέματα αλλά στις μπλούζες και στα παντελόνια. 



Miu Miu


Η Muccia Prada έχει επιθυμία να μας δει να φοράμε κοστούμια από ταφτά και είναι ξεκάθαρο αφού κυριάρχησαν στην πασαρέλα του Παρισιού. Φυσικά δεν θα μπορούσε να αρκεστεί στην μονοχρωμία κι έτσι δίνει εντυπωσιακά χρώματα στα πουκάμισα και τα τοπ με το εμπριμέ και το καρό να κυριαρχούν. Παρατήρησε τα παπούτσια oxfords σε απόχρωση του μπλε αφού σου κλείνουν το μάτι για τον επόμενο Χειμώνα. 



Lanvin





Ο Αlber Elbaz είχε εορταστική διάθεση και ετοίμασε ένα πολύ εντυπωσιακό show που δικαίωσε όλους τους παραβρισκόμενους με έντονη μουσική αλλά και ρούχα που διατηρούσαν ζωντανό τον χαρακτήρα του οίκου. Κυρίαρχο το ασπρόμαυρο ενώ το γαλάζιο στην απόχρωση του οινοπνεύματος είναι μία σαφής πρόταση για τον επόμενο Χειμώνα. 



Balmain

Αν τα ρούχα του οίκου τα βρίσκεις απόλυτα sexy καλά κάνεις αφού ο πυρήνας αυτός παραμένει με μόνη διαφορά ότι πλέον η γυναίκα Balmain φαίνεται να σκέφτεται περισσότερο να μην εκτεθεί και επιλέγει εναλλακτικούς τρόπους πιο αισθησιακούς να αναδείξει το sex appeal της. 


Givenchy





Σκούρα χρώματα που μπλέκανε μαζί με το δέρμα και δίνανε ένα πολύ sexy αποτέλεσμα χωρίς λεπτό να χρειαστεί να δείξουν παραπάνω δέρμα. Οι μπότες επιμένουν και φέτος (και του χρόνου μάλλον) να φτάνουν στο γόνατο ή πιο κάτω ενώ το πλισέ στις φούστες δίνει μια αίσθηση νοσταλγίας. 



John Galliano


Έντονη θεατρικότητα στα ρούχα και επιβλητικά καπέλα μαγνητίζουν στο show του οίκου John Galliano. To χρυσό στολίζει τα ρούχα ενώ οι αποχρώσεις του καφέ ακόμη και στα καλσόν σε κάνουν να νιώθεις ήδη το Φθινόπωρο στην ψυχή σου. Τα ψηλά γάντια μέχρι τους αγκώνες δίνουν μία πιο μοιραία νότα στη συλλογή και αξίζει να τα φορέσεις με κάπα την επόμενη σεζόν. 


Balenciaga





Ο οίκος Balenciaga διατήρησε την αρχιτεκτονική γραμμή στα ρούχα, σχέδια και χρώματα προσθέτοντας φορέματα που παραπέμπουν σε κομπινεζόν με αρκετό αισθησιασμό. 


Louis Vuitton 





Ο Marc Jacobs καθήλωσε για ακόμη μία φορά με ένα show  που έμοιαζε με "ταινία" - "θεατρική παράσταση" για όσες έδωσαν το "παρών". Ξεκίνησε λοιπόν με το τρένο να καταφθάνει στη σκηνή και τα μοντέλα συνοδευμένα από τους κύριους που κουβαλούσαν τις βαλίτσες τους να παρουσιάζουν τα ρούχα για την ερχόμενη σεζόν. Τα χρώματα λαδί, καφέ και μπεζ κυριαρχούν στη συλλογή ενώ ο Jacobs με τον πολύ ευρηματικό τρόπο διατηρεί αλώβητο τον χαρκατήρα του οίκου που είναι συνδεδεμένος με τα είδη ταξιδιού. 


Celine

Αν επιθυμούσες να δεις χρώμα τότε σίγουρα ήθελες να δεις τον οίκο Celine που διατηρώντας τον λιττό του χαρακτήρα δίνει έμφαση στα παλτό με έντονα χρώματα όπως τα μπλε και το πορτοκαλί. Παρατήρησε το μπλε σκούρο σε συνδυασμό με το λευκό πόσο επικρατεί στην σειρά ενώ τα μαντήλια στο λαιμό και οι τσάντες φάκελοι είναι οι λεπτομέρειες που θα νοστιμίσουν το ντύσιμό σου. 


Valentino





Το πάντα γλυκό κορίτσι Valentino φαίνεται να αγριεύει τον Χειμώνα του '13 με δερμάτινες φούστες και κάπες να αναβαθμίζουν το στιλ της. Φυσικά ο οίκος δεν έχασε ούτε και τώρα το θηλυκό του χαρακτήρα με δαντέλες και διαφάνειες να κυριαρχούν ενώ δεν έλειψε ούτε κι από αυτή τη συλλογή το κόκκινο μακρύ φόρεμα. 


Christian Dior





Η απόλυτη παρισιάνα μοιάζει να είναι η γυναίκα Dior, με ταγιέρ και φούστες κάτω από το γόνατο, παντελόνια από μετάξι, φούστες από μαλακό δέρμα αλλά και γάντια και καπέλα που κάνουν τις φανατικές του οίκου να ταξιδέψουν σε άλλη εποχή. 



Jean Paul Gaultier

O φανερά φιλέλληνας Jean Paul Gaultier ετοίμασε ένα show πολύ εντυπωσιακό διατηρώντας φυσικά τον punk χαρακτήρα του με ρούχα που φώναζαν  "the lady is a vamp". Αξίζει να σου αναφέρω πως στο catwalk περπάτησε η πολύ λαμπερή Βίκυ Καγιά. 



1 σχόλιο:

  1. μου αρεσουν παρα πολυ οι γραμμες απο Lanvin , L.V & τα χρωματα της S.M.C

    μολις εγινα κ αναγνωστρια σου χαρηκα πολυ που σε γνωρισα κ απο κοντα ελπιζω να τα λεμε μεσω των μπλογκς μας κ ισως να τα ξαναπουμε κ απο κοντα συντομα!!

    -αν δεν το θυμηθω στειλε μου να σου πω κ για το φεστιβαλ-

    φιλακιαα

    caramellitsa <3

    http://caramellitsa.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή