Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Gennesis by Spiros Stefanoudakis InSomniac s/s 2013



-->
Hello my Queens,

Χτες είχα τη χαρά να συναντήσω από κοντά ένα πολύπλευρο ταλέντο, τον Σπύρο Στεφανουδάκη, οποίος μέσα σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να καταξιωθεί στο χώρο του hairstyling, του make up και τώρα ξεκινά τα πρώτα του βήματα στο χώρο της μόδας και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 18:30 θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή στο AXDW.

Πως και επέλεξες αυτή τη δουλειά;
Αρχικά, είμαι κομμωτής και make up artist και τo fashion design  μπήκε τυχαία στη ζωή μου. Είχα αποφασίσει να φύγω για το Λονδίνο αλλά τελικά αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω ρούχα, μιας και ήταν κάτι που το είχα καιρό στο μυαλό μου. Έτσι συνάντησα στο δρόμο μου την κυρία Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, της έδειξα κάποιες δημιουργίες μου και κάπως έτσι ήρθε η συμμετοχή μου στο AXDW. 

Μέχρι στιγμής, ποια θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στα πλαίσια της δουλειάς σου;
Ως fashion designer δεν μπορώ να σου πω γιατί είναι η πρώτη collection. Επαγγελματικά, θεωρώ ότι έχω συνεργαστεί με πολύ καλούς φωτογράφους και σχεδιαστές σε πολλές φωτογραφίσεις, όπως με τον Κώστα Κορωναίο, τη Λώρα Δημόγλου, το Nikolay Mitov. Όπως επίσης και η συμμετοχή μου στο haistyling team του Greek Idol το 2011.

Ασχολείσαι με τρία πράγματα διαφορετικά, τα οποία όμως συνδυάζονται. Ποιο από τα τρία θεωρείς ότι είναι το πιο δυνατό σου σημείο;
Πολύ δύσκολη ερώτηση. Στα δύο από αυτά έχω μεγαλύτερη εμπειρία και αυτό σημαίνει ότι νιώθεις και πολύ δυνατός. Ως κομμωτής θεωρώ ότι είναι το πιο δυνατό μου σημείο. Τελικά, αυτό που αγαπάω περισσότερο είναι να δημιουργώ ρούχα και στα 30 μου κατάλαβα ότι αυτό είναι που πρέπει να κάνω, γιατί έχει εξέλιξη, έχει φαντασία και δημιουργία συνέχεια. Τα μαλλιά αλλά και το make up φτάνουν σε ένα τέλμα. Ναι μεν έχεις επιλογές πολλές σε χτενίσματα, σε χρώματα αλλά κάποια στιγμή τελειώνουν, ενώ με τα ρούχα έχεις πολλές επιλογές, μπορείς να αλλάξεις στυλ, χρώματα, γραμμές. Είναι πολύ δημιουργικό.

Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική showbiz;
Υπάρχουν ακόμα celebrities, κάτι πολύ βασικό για την κρίση που περνάμε.Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που κάνουν δουλειές αλλά επιλέγουν πράγματα που έχουν πολυφορεθεί. Δεν υπάρχει πρωτοπορία και φαντασία.

Τόσα χρόνια στο χώρο θα έχεις ξεχωρίσει κάποια άτομα. Ποια είναι αυτά και για ποιο λόγο τα ξεχωρίζεις;
Ξεχωρίζω πολύ την Ελεονόρα Μελέτη . Μου αρέσει πάρα πολύ τον στυλ της, τα μαλλιά της ακόμα και ο τρόπος που την ντύνουν αλλά και ντύνεται μόνη της. Μου αρέσει πολύ και η Μαρία Μπακοδήμου. Έχει πολύ ωραίο στυλ, είναι πολύ σικ γυναίκα, κάνει πολύ ωραίες επιλογές ρούχων, αλλά και τα μαλλιά της είναι πολύ ωραία. Ένα από τα άτομα που ξεχωρίζω επίσης είναι η Μελίνα από τους Vegas. Τολμά στο διαφορετικό, όπως έχουμε δει από τα ρούχα που επιλέγει του Δημήτρη Στρέπκου των Celebrity Skin. Θεωρώ επίσης ότι και η Shaya είναι ξεχωριστή. Το καλοκαίρι έκανε μια αρκετά ακραία αλλαγή στα μαλλιά της, τα έκανε ξανθά. Πιστεύω ότι της πήγαινε, δεν ήταν ξένο πάνω γιατί κάθε γυναίκα που κάνει μια ακραία αλλαγή πάνω της πάντα μας φαίνεται παράξενο.Αλλά μου άρεσε που τόλμησε να κάνει κάτι τόσο κόντρα από αυτό που θεωρούμε εμείς, δηλαδή μία τόσο μελαμψή κοπέλα να κάνει ένα τόσο ξανθό μαλλί.Την συνηθήσαμε όπως και τόσο αλλαγές στη showbiz.

Με ποια καλλιτέχνιδα θα ήθελες να συνεργαστείς είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό;
Δεν θα μιλήσω για το εξωτερικό, γιατί είναι ένα πολύ μακρινό μέλλον και δεν θέλω να βάζω τόσο μακρινούς στόχους και όνειρα. Στην Ελλάδα θα ήθελα να συνεργαστώ με τη Δέσποινα Βανδή, θα ήθελα να φορέσει κάποια στιγμή μια δημιουργία δική μου είτε σε κάποια εμφάνιση της είτε σε ένα νυχτερινό κέντρο, όπως επίσης θα ήθελα και κάποια στιγμή να της κάνω και τα μαλλιά και το make up, χωρίς να θέλω να πω τίποτα για τον κύριο Γιαννέτο, ο οποίος είναι άψογος επαγγελματίας, κάνει άψογες δουλειές. 

Θεωρείς ότι υπάρχουν κάποιες τάσεις στα μαλλιά, στο make up και στα ρούχα που είναι διαχρονικές;
Θεωρώ πως το διαχρονικό μαλλί είναι το ξανθό. Ξανθιές θα υπάρχουν πάντα. Έχω μια αγάπη με το ξανθό, παρόλο που τα μοντέλα μου στο AXDW δεν είναι ξανθά, πέρα από μια κοπέλα μόνο. Το ξανθό είναι ωραίο και διαχρονικό μόνο όμως αν σου πηγαίνει. Όσο για το μακιγιάζ θεωρώ διαχρονικό το smokey eyes που κάνουν πάρα πολλές γυναίκες άλλες επιτυχημένα και άλλες αποτυχημένα, το οποίο είναι κυρίως βραδινό. Επίσης, είναι οι λεπτές γραμμές του eyeliner, με λίγη μάσκαρα, λίγο ρουζ και ένα απαλό lip είναι ένα αγαπημένο μου make up και προσπαθώ να το δίνω να το καταλάβουν οι γυναίκες και δεν χρειάζεται φορτωμένο μακιγιάζ (δε σημαίνει ότι σε κάνει να δείχνεις ωραία!!!). 

Θέλω να μου πεις λίγα λόγια για την πρώτη σου συλλογή ρούχων.
Το brand μου είναι InSomniac και σημαίνει αυτός που είναι σε συνεχή εγρήγορση, που δεν μπορεί να κοιμηθεί.Και δίνω και την υπόσχεση πως θα είμαι ένα άτομο πάντα σε εγρήγορση, θα προσπαθώ να φέρνω καινούρια πράγματα και για τις γυναίκες και για τους άνδρες αργότερα. Το InSomniac θα προσπαθήσει να κάνει όλες τις γυναίκες όμορφες ξανά, γιατί λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα οι γυναίκες έχουν αφήσει λίγο τον εαυτό τους.
Η πρώτη μου collection λέγεται Gennesis, είναι η γέννηση μου ως σχεδιαστής μόδας. Εμπνεύστηκα από την πραγματική γέννηση ενός ανθρώπου, που όπως γνωρίζουμε όλοι είναι μια γυναικεία υπόθεση. Αυτή μου η συλλογή απευθύνεται σε γυναίκες αλλά επιφυλάσσομαι ότι μετά από το AXDW να βγάλω μια ανδρική συλλογή και κάποια πολύ ωραία μπλουζάκια με στάμπες όπου οι στάμπες θα είναι σχεδιασμένες από τον συνεργάτη μου Nikolay Mitov, θα είναι πιο ροκ γραμμή.

Τι θα δούμε στο AXDW;
Δεν θα πω πολλά πράγματα. Έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά υφάσματα, όπως σατέν, ταφτά, δαντέλα. Ίσως κάποια κομμάτια να σας γυρίσουν πολλές δεκαετίες πίσω, σίγουρα με την πινελιά του 2012. Θα είναι διαχρονικά-σύγχρονα. Θα αναδείξω το sex apeal μιας γυναίκας, χωρίς να είναι πρόστυχο φυσικά γιατί δεν μου αρέσει στις γυναίκες. Το στυλ των ρούχων θα είναι κάποια σικ και κάποια λίγο πιο ροκ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το στυλ θα είναι σικ με λίγο πιο extravagant γραμμές. Όσο για τα χρώματα θα είμαι τολμηρός μιας και τα ρούχα είναι Άνοιξη- Καλοκαίρι 2013. Αγαπάω το χρώμα, έχω εμπνευστεί από τη γεωμετρία της φύσης, από τα χρώματα της φύσης γι' αυτό θα δείτε τιρκουάζ του ουρανού και της θάλασσας, πράσινο της φύσης, δεν μπορεί να λείπει το κόκκινο που είναι διαχρονικό και άλλα δυο χρώματα που τα έχω συνδυάσει με το φως και το σκοτάδι δηλαδή ένα σπασμένο λευκό (του πάγου) και φυσικά μαύρο.

Πρώτη φορά στο AXDW. Ποια είναι τα συναισθήματα;
Νιώθω σίγουρος, δυνατός για τις δημιουργίες μου. Σίγουρα με διακατέχει άγχος γιατί δεν το έχω ξανααντιμετωπίσει. Θέλω όλα να είναι όμορφα. Θέλω ο κόσμος να δει δημιουργίες που να θέλει να τις αγοράσει, να ονειρεύεται τον εαυτό του μέσα σε κάποιο ρούχο. Θέλω να δει κορίτσια όμορφα, γιατί είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι μια παρουσίαση ρούχων δεν είναι μόνο του σχεδιαστή και των ρούχων που φτιάχνει αλλά και του make up artist, που θα είναι η Make up for ever από τα Sephora, αλλά και του hairstylist, που θα είναι ο κύριος Διαμαντόπουλος, είναι τα μοντέλα, η διοργάνωση, είναι μία ομάδα που βγάζει ένα αποτέλεσμα. Θέλω απλά να χαρείτε το show. Να χαμογελάτε, να ευχαριστηθείτε και να δείτε ωραίες παρουσίες και δημιουργίες.

Πες μας κάποιες συμβουλές για τους αναγνώστες του Queen Secret για τις τάσεις της μόδας στα ρούχα, τα μαλλιά και το μακιγιάζ για το καλοκαίρι που θα έρθει.
Για το καλοκαίρι που έρχεται κορίτσια μην βάφεστε πολύ έντονα, το καλοκαίρι θέλει πιο φυσικά χρώματα στο μακιγιάζ, δεν χρειάζονται υπερβολές. Τολμήστε τα μαλλιά σας να τα κάνετε πλεξούδες και κοτσίδες, όχι στημένα χτενίσματα. Βγείτε φυσικές!!! Όσον αφορά τα ρούχα, είμαι υπέρ των χρωμάτων γιατί δίνουν χαρά στο μάτι, στο σώμα. Το χρώμα κάνει έντονη την προσωπικότητα μιας γυναίκας. Μη φοράτε πολύ το μαύρο, παρόλο που είναι το πιο σικ χρώμα, φορέστε το σε ειδικές περιπτώσεις. Βάλτε χρώμα στη ζωή σας!!!!

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο που έχει σταθεί σε όλη αυτή την προσπάθεια μου και είναι ο Nikolay Mitov, ο οποίος είναι και ο αποκλειστικός φωτογράφος της collection Gennesis, είναι σημαντικός συνεργάτης μου και με έχει βοηθήσει απίστευτα με την οργάνωση του InSomniac και τη συμμετοχή μου στο AXDW. Και τον ευχαριστώ που τον έχω κοντά μου.


Εμείς θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Σπύρο στο νέο του ξεκίνημα! Το Queen Secret θα είναι εκεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 στις 18:30. Καλή επιτυχία Σπύρο!!!


-->

6 σχόλια:

  1. Σ ευχαριστώ πολύ!!!!! έγινα κι εγώ στο δικό σου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελειο να κανεις και συνεντεύξεις μπραβο...
    αυτο ειναι το δικο μου blog http://aworldforwomen-bymanty.blogspot.gr/ αν θες ριξε και εσυ μια ματια...φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραιο ποστ!!
    Μου αρεσε η συνεντευξη!!!

    Ριξε μια ματια και στο μπλογκ μου καποια στιγμη!!
    Φιλια!


    http://the-haute-strawberry.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραίο το blog σου!!!αν θες να ρίξεις μια ματιά στο blog
    http://www.justd.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή