Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Στην τρίχα: Η αποτρίχωση είναι μία πονεμένη ιστορία.



Στην κόψη του ξυραφιού
Είναι η πιο γρήγορη λύση τα αποτελέσματα όμως δεν διαρκούν πολύ: στην αποτρίχωση με ξυραφάκι πρέπει οπωσδήποτε να απλώνετε πριν ειδικό αφρό ξυρίσματος, ώστε να αποφεύγετε τραυματισμούς. Επίσης, φροντίζετε να αλλάζετε κεφαλές συχνά και να πετάτε το ξυραφάκι άμεσα. Προσοχή: Μη δανείζεστε ξυραφάκια από τον σύνροφό σας. Τα γυναικεία ξυραφάκια είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι πιο ασφαλή. Απαγορεύτετε άλλωστε, και για λόγους υγιεινής.
Αποτρίχωση με κερί
Ποτέ μην κάνετε αποτρίχωση με κερί σε επιδερμίδα που σε λίγη ώρα θα εκτεθεί στον ήλιο ή πάνω από τραύμα και έγκαυμα. Μετά την αποτρίχωση με κερί απλώστε μια ενυδατική κρέμα που να περιέχει χαμομήλι το οποίο καταπραύνει τους ερεθισμούς.
Προσοχή στην θυλακίτιδα
Η θυλακίτιδα, δηλαδή οι τρίχες που εισέρχονται στο δέρμα, είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα της αποτρίχωσης. Μόλις την εντοπίσετε φροντίστε να είστε πολύ προσεκτική γιατί μπορεί να προκαλέσει δερματολογικό πρόβλημα. Μπορείτε να αφαιρέσετε την τρίχα τοποθετώντας στην αρχή ζεστές κομπρέσες για λίγα λεπτά και χρησιμοποιώντας ένα αποστειρωμένο τσιμπιδλακι φρυδιών.
Extra tips:
  • Πριν την αποτρίχωση με κερί, ένα παυσίπονο όπως το Depon, θα μειώσει τον πόνο.
  • Το φυσικό σφουγγάρι με την τραχιά επιφάνεια προσφέρει απολέπιση που την έχετε ανάγκη όσες κάνετε κερί. Η συστηματική απολέπιση μειώνει την θυλακίτιδα και μαλακώνει τις τρίχες. Ανανεώνει και την επιδερμίδα και της χαρίζει λάμψη.
  • Για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες η βρεφική Sudocream είναι το καλύτερο αντίδοτο στο ερεθισμό.

ΠΗΓΗ: www.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: