Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Sleeping beauty



Ο καλός ύπνος είναι ένα αποτελεσματικό ελιξίριο ομορφιάς.
Όσο εσείς κοιμάστε η επιδερμίδα σας δουλεύει ανανεώνοντας τα κύτταρα της με ταχύτατους ρυθμούς. ‘Ετσι και το άλλο πρωί ξυπνάτε φρέσκια και λαμπερή.

Do: Ακολουθήστε τις αρχές της Ayurveda για πνευματική και σωματική υγεία ώστε να επιτύχετε το λεγόμενο «Shirodhara». To όνομα προέρχεται από δύο λέξεις «κεφάλι» και «κυκλοφορία». Η θεραπεία προτείνει πριν κοιμηθείτε να τοποθετήσετε στο μέτωπο σας ζεστό λάδι και στη συνέχεια, να κάνετε με τα χέρια σας μασάζ στο κεφάλι και στο σώμα.
Don’t: Μετά από μια μεγάλη περίοδο στρες και κούραση βάλτε τον οργανισμό σας σε ένα καλό πρόγραμμα ξεκούρασης: ξεκινήστε πηγαίνοντας για ύπνο σχετικά νωρίς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό εάν σκεφτείτε ότι μεταξύ 23:00 και 4:00 η αναγέννηση των κυττάρων της επιδερμίδας είναι μεγαλύτερη.
Do: Μην ξενυχτάτε. Ο ύπνος για να κάνει καλό στην επιδερμίδα πρέπει όμως να διαρκεί από 6 έως 8 ώρες, χωρίς διακοπή. Εάν έχετε ανήσυχο ύπνο δοκιμάστε πριν κοιμηθείτε να πιείτε ένα ποτήρι γάλα. Το γάλα περιέχει τρυπτοφάνη που μετατρέπεται σε σεροτονίνη, την ορμόνη που βάζει τον οργανισμό μας για ύπνο…
Dο: Επιλέξτε ένα μαξιλάρι από μαλακό ύφασμα και ρίξτε επάνω μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.
Don’t: Μην πέφτετε ποτέ για ύπνο χωρίς να έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ σας. Το αποτέλεσμα θα είναι να ξυπνήσετε με θαμπή επιδερμίδα. Αφαιρέστε το καλά και απλώστε μια ενυδατική κρέμα νύχτας.
ΠΗΓΗ: www.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: