Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τα μυστικά ομορφιάς της φύσης

db1ebf33cf21ccef6667b162c6bb9fb2
Μάθετε ποια είναι και τι κάνουν 

Η φύση διαθέτει μια πλούσια συλλογή με συστατικά που προσφέρουν στην επιδερμίδα και τα μαλλιά πολύτιμα οφέλη. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να μάθεις ποια είναι τα πιο δημοφιλή και τι ακριβώς κάνουν για να είσαι εσύ όμορφη και λαμπερή;
Μέλι και βασιλικός πολτός
Το μέλι είναι γνωστό για τη μαλακτική του δράση, ενώ παράλληλα ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και χαρίζει λάμψη στα μαλλιά. Ο βασιλικός πολτός αναζωογονεί, τρέφει και προστατεύει την επιδερμίδα από τη γήρανση.
Χαμομήλι
Όσον αφορά τα μαλλιά είναι γνωστό για τις ξανθιστικές και απαλυντικές του ιδιότητες. Είναι όμως πολλά και τα οφέλη που χαρίζει στην επιδερμίδα, αφού μειώνει την αντιδραστικότητα της ευαίσθητης επιδερμίδας, βοηθάει στη μείωση των εξανθημάτων που προκαλεί ο ήλιος, ενώ παράλληλα προστατεύει από τη φωτογήρανση.
Εσπεριδοειδή
Πρόκειται για μια μεγάλη οικογένεια που περιλαμβάνει το πορτοκάλι, το λεμόνι, τη γλυκολεμονιά, τη κιτριά, το μανταρίνι, το νεράτζι, τη φράπα και το περγαμόντο. Στη κοσμετολογία συναντάμε συνήθως το πορτοκάλι και το λεμόνι. Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Το λεμόνι έχει ιδιαίτερο άρωμα και χαρίζει τόνωση και αναζωογόνηση στην επιδερμίδα.
Aloe Vera
Πρόκειται για ένα φυτό που μοιάζει με το κάκτο, αλλά ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών. Περιέχει βιταμίνη Α, η οποία φημίζεται για τις αναπλαστικές της ιδιότητες στα κύτταρα, βιταμίνη C, που έχει αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και βιταμίνη Ε, που διαθέτει αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες, προστατεύει το δέρμα και προλαμβάνει τις βλάβες της κυτταρικής μεμβράνης.
Αμύγδαλο
Ο γνωστός αυτός καρπός περιέχει βιταμίνη Ε και Κ και διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα. Παράλληλα, τονώνει την επιδερμίδα, ενώ συμβάλλει αισθητά και στην εξισορρόπησή της, επειδή είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος.
Μέντα
Διαθέτει αναζωογονητικές ιδιότητες και προσφέρει τόνωση και φρεσκάδα στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα την προστατεύει από την αφυδάτωση. Επιπλέον, έχει δροσιστική δράση, για αυτό και είναι το βασικό συστατικό σε προϊόντα που τονώνουν τη κυκλοφορία στη περιοχή των ποδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: