Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Υγιή μαλλιά και το καλοκαίρι


Το καλοκαίρι τα μαλλιά σας φθείρονται περισσότερο, λόγω του ήλιου και τη θάλασσας, οπότε πρέπει να τα προσέξετε λίγο περισσότερο. Το γαλλικό τεύχος του Marie Claire σας δίνει τις απαραίτητες συμβουλές για να έχετε λεία και απαλά μαλλιά και το καλοκαίρι.
Καταρχήν, πρέπει να λούζεστε σε καθημερινή βάση προκείμενου να καθαρίζουν καλά τα μαλλιά σας, όχι μόνο από το αλάτι , αλλά γενικότερα από τα μικρόβια που υπάρχουν στη θάλασσα. Επίσης, ειδικότερα για τα σγουρά ή τα σπαστά μαλλιά η μαλακτική κρέμα στις άκρες κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να μην «αγριεύουν» και να μην «σπάνε».
Αν σας το επιτρέπουν οι συνθήκες, μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο προκειμένου να κάνετε μια μάσκα μια με δύο φορές την εβδομάδα για να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας. Είτε φυσική μάσκα με ελαιόλαδο, μέλι και χαμομήλι είτε μια έτοιμη από το φαρμακείο, μπορείτε να την εφαρμόσετε και στη συνέχεια να ξεβγάλετε καλά.
Επίσης, αν τα μαλλιά σας έχουν τη τάση να μπερδεύονται πολύ στη θάλασσα και να δημιουργούνται κόμποι, προμηθευτείτε με το κατάλληλο σπρέι αντηλιακό μαλλιών που θα σας βοηθήσει να τα ξεμπερδεύετε, χτενίζοντας τα με απαλές κινήσεις στις άκρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: